SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Turek

Re: SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :

#871 Post autor: Turek » sob kwie 07, 2012 17:48 pm

I tworzą wyznaczniki, który kompozytor jest mądry a który głupi :mrgreen: :mrgreen: I który myśli a który nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#872 Post autor: Adam » sob kwie 07, 2012 17:50 pm

dokładnie :lol: :lol: :lol:

a tak się składa że o haku całe fsm huczy. a tu Tomek wyskoczył jako jedynak z pozytywnym komentem i tym samym wszyscy inni nie mają niby racji :P a akurat jest odwrotnie. Hak jest okrojony i spitolony - parę traków ma gorszą jakość. Genialny design Titusa to inna rzecz. a faktyczne muzyczne braki są swoją droga.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#873 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 07, 2012 18:26 pm

Adam pisze:szczególnie jeśli chodzi o takie wielkie nazwiska i takie składaki z ich nieoryginalnymi wykonaniami to jest zbrodnia i psucie rynku

Rynek już dawno jest zepsuty przez chytrość i cwaniactwo wytwórni, które tną wydatki kosztem jakości wydania. Składanki to małe piwo.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#874 Post autor: Mefisto » sob kwie 07, 2012 19:51 pm

Adam pisze:Hak jest okrojony
Nie okrojony, tylko zmontowany przez samego kompozytora - to raz. Dwa - jak wół stoi na okładce "expanded", a nie complit. Trzy w końcu - cały album trwa 2:20 hrs wraz z alternatami. Zakładając, że film trwa 2:25 hrs i nie wszędzie jest muzyka, to ja tu nie widzę wielkich braków :lol:
i spitolony - parę traków ma gorszą jakość.
konkrety, konkrety - co prawda fakt faktem, że właśnie spędziłem solidne pół godziny na porównywaniu obu wersji Prologue i ta starsza jest jakby ciut bardziej żywsza, ale nie wynika to z jakości, tylko z nowego nagrania.
faktyczne muzyczne braki są swoją droga.
No tak, tylko, że większość z tych fanboi co tak drze ryja, to przez lata jechało pewnie na complitach i innych ripach na 50 "cd" i jak już w końcu wydali oficjalkę rozszerzoną, to im odbija szajba zwykła i rzecz jasna za znawców się podają.

Zresztą kogo to tak naprawdę obchodzi - spędziłem dzisiaj cały dzień z Hukiem i mogę powiedzieć tyle:
poza lepszą jakością dźwięku i solidnie rozszerzonym "The Ultimate War" ten album nie ma tak naprawdę wiele więcej do zaoferowania względem starego wydawnictwa. Te parę dodatkowych, z reguły króciutkich utworów składa się albo na wersje alternatywne, albo na sympatyczny, lecz tak naprawdę nic nie wnoszący underscore, który miejscami cierpi w dodatku na lekki mickeymousing, ergo niespecjalnie sprawdza się poza filmem (zresztą stara płyta też ma takie momenty, że wspomnieć choćby "Granny Wendy", które automatycznie włącza u mnie sen). Ergo nowe wydanie, choć świetnie pod względem jakości i estetyki jest właściwie tylko dla fanów.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#875 Post autor: Ghostek » sob kwie 07, 2012 19:57 pm

Z tych takich pirackich skorów to chyba bardziej przypadł mi do gustu Cutthroad Island w wersji complete. Tam to dopiero nie ma miejsca na nudę i słaby montaż. Dwie płytki wchodzą jak nóż w ciepłe masełko. Miodzio :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#876 Post autor: Tomek » sob kwie 07, 2012 22:09 pm

Adam pisze:a tak się składa że o haku całe fsm huczy. a tu Tomek wyskoczył jako jedynak z pozytywnym komentem i tym samym wszyscy inni nie mają niby racji :P a akurat jest odwrotnie. Hak jest okrojony i spitolony - parę traków ma gorszą jakość. Genialny design Titusa to inna rzecz. a faktyczne muzyczne braki są swoją droga.
Ale co mnie interesuje jakieś forum FSM ??? Amerykańskie a europejskie pojmowanie muzyki filmowej jest zupełnie inne. Ty wiecznie przytaczasz fora, recenzje zagraniczne (oczywiście amerykańskie) - nie masz swojego zdania? Czy trudno Ci takowe sformułować, bo nie wiem, boisz się, że nie będziesz w zgodzie z jedynymi wyroczniami w kwestii muzyki filmowej - czyli amerykańskimi fanbojami z ich osławionych forów, którzy w życiu poza hollywoodzką muzyką filmową niczego więcej nie słyszeli?
Adam pisze:Hak jest okrojony i spitolony - parę traków ma gorszą jakość.

Gdzie, które? Totalne ogólniki, pewnie wzięte z wielce szanownych forów. Pewnie usłyszałeś to na swoich flakach :) Może od razu powiedzmy, że to wydanie to porażka :roll: . Jedyny problem jaki zauważyłem, to delikatne zmiany w głośności w rozszerzonym materiale z Ultimate War, mam wrażenie że do końca montaż nie wyszedł, albo nie udało się nic lepszego tutaj wyciągnąć.
Adam pisze: a faktyczne muzyczne braki są swoją droga.
Jakie braki... Litości. Jest 140 minut materiału. Absolutnie najważniejszego. O 70 (!) więcej niż poprzednio. Po co Ci te nie wiem ile jeszcze minut - wrócisz w ogóle kiedykolwiek do tej muzyki? Powiedz tak szczerze, z ręką na sercu. Nie myśl przez chwilę jak amerykański fanboj, dla którego liczy się tylko komplit z każdą sekundą jaka istnieje, dziesiątkami odrzutów oraz alternate'ów, a pomyśl racjonalnie.
Mefisto pisze:konkrety, konkrety - co prawda fakt faktem, że właśnie spędziłem solidne pół godziny na porównywaniu obu wersji Prologue i ta starsza jest jakby ciut bardziej żywsza, ale nie wynika to z jakości, tylko z nowego nagrania.
Faktycznie, straciłeś pół godziny :-) To proste. Są dwie wersje. Ta na początku CD1 to wersja nieco inna (nie wiem, może inny 'take' podczas nagrania) od tej wykorzystanej w trailerze, zagrana nieco wolniej. Utwór nr 10 na CD2 to faktyczna wersja pod trailer. Jest to opisane w książeczce.
Obrazek

Mefisto

#877 Post autor: Mefisto » ndz kwie 08, 2012 00:12 am

Tomek pisze:Faktycznie, straciłeś pół godziny :-) To proste. Są dwie wersje. Ta na początku CD1 to wersja nieco inna (nie wiem, może inny 'take' podczas nagrania) od tej wykorzystanej w trailerze, zagrana nieco wolniej. Utwór nr 10 na CD2 to faktyczna wersja pod trailer. Jest to opisane w książeczce.
Miałem na myśli porównywanie wersji ze starej płyty z tą na nowym wydaniu :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#878 Post autor: Tomek » ndz kwie 08, 2012 07:27 am

Wersja na CD2 ma oznaczenie "*" (previously unreleased), natomiast ta na CD1 nie ma nic w oznaczeniu, więc wnioskuję, że jest ta sama co na oryginalnym wydaniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#879 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 14:07 pm

6:27, albo 7:27 w niedzielę wielkanocną :?: :shock: Wow, ja się ledwo o 10 zwlekłem z łóżka. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#880 Post autor: Templar » ndz kwie 08, 2012 21:01 pm

Wawrzyniec pisze:6:27, albo 7:27 w niedzielę wielkanocną :?: :shock:
Rezurekcja była o 6 :P Choć ja też wstałem dopiero o 10 i nawet dzwony, petardy i moja rodzina nie zdołały mnie obudzić :D

Mefisto

#881 Post autor: Mefisto » ndz kwie 08, 2012 21:46 pm

Tomek pisze:Wersja na CD2 ma oznaczenie "*" (previously unreleased), natomiast ta na CD1 nie ma nic w oznaczeniu, więc wnioskuję, że jest ta sama co na oryginalnym wydaniu.
No właśnie porównywałem tą z CD1 i, moim zdaniem, ta z poprzedniego wydania jest troszkę żywsza względem instrumentów.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#882 Post autor: bladerunner22 » pn kwie 09, 2012 16:02 pm

nie offtopować

The Assassination of Jesse James - Nick Cave - 10 PLN
Transformers Revenge of the Fallen The Score - 10 PLN
Fantastic Four - John Ottman - 10 PLN
Rodzina Robinsonów- Danny Eflman - 10 PLN
Perfume The Story of a Murderer - 10 PLN
Predators - John Debney- 15 PLN
Evan Almighty- John Debney - 10 PLN
Evening- Kaczmarek - 10 PLN
Spiderman - Danny Elfman - 10 PLN
Big Fish- Danny Elfman - 10 PLN
Man in Black 2- Danny Eflman -10 PLN
Hidalgo - James Newton Howard -10 PLN
The Man In The Moon- James Newton Howard -10 PLN
Grand Canyon- James Newton Howard -10 PLN
Treasure planet - JNH - 15 PLN
Troy- James Horner
Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2012 13:56 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#883 Post autor: Tomek » pn kwie 09, 2012 23:03 pm

Bladu, jak chcesz, żeby ktoś coś od Ciebie kupił, to może najpierw przyłóż się do prawidłowego napisania, tego co sprzedajesz:
bladerunner22 pisze: M2 B - Danny Eflman -10 PLN
Ktoś wie co o co chodzi? (ja tylko przypuszczam) :D

Poza tym warto by napisać w jakim stanie są te płyty, wydania itd., bo ceny są zastanawiająco niskie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#884 Post autor: Adam » wt kwie 10, 2012 08:29 am

ceny są dobre, za tyle tych płyt nawet na allegro nikt nie chce. taki kraj :roll: a częśc z tych płyt kosztuje 19 zł w naszych sklepach jako nowe.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#885 Post autor: bladerunner22 » wt kwie 10, 2012 13:57 pm

Up

The Assassination of Jesse James - Nick Cave - 10 PLN
Transformers Revenge of the Fallen The Score - 10 PLN
Fantastic Four - John Ottman - 10 PLN
Rodzina Robinsonów- Danny Eflman - 10 PLN
Predators - John Debney- 15 PLN
Evan Almighty- John Debney - 10 PLN
Evening- Kaczmarek - 10 PLN
Spiderman - Danny Elfman - 10 PLN
Big Fish- Danny Elfman - 10 PLN
Man in Black 2- Danny Eflman -10 PLN
Hidalgo - James Newton Howard -10 PLN
The Man In The Moon- James Newton Howard -10 PLN
Grand Canyon- James Newton Howard -10 PLN
Treasure planet - JNH - 15 PLN
Troy- James Horner
Ostatnio zmieniony ndz kwie 22, 2012 13:44 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 3 razy.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

ODPOWIEDZ