Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#256 Post autor: Templar » sob kwie 07, 2012 18:37 pm

Mystery Man pisze:
Wawrzyniec pisze:To już chyba od kilku dni wyszedł, ja już dawno oglądałem (przedwczoraj). Muzyki zero.
Rozumiem, że oglądałeś webripa, bo premiera drugiego odcinka przypada na jutro.
Ale jest też 720p, identycznie wygląda jak normalne Ripy, także po co czekać :P Szkoda tylko, że to jednorazowa akcja, bo tylko polski i holenderski oddział HBO przez pomyłkę dali drugi odcinek na HBO GO :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#257 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 07, 2012 18:39 pm

Mystery Man pisze:16 cycków powiadasz, super, będzie co dziś nocką oblukać 8)
Tylko wiesz to chodzi o to, że każda kobieta ma po 2 cycki. Oj i chyba pomyliłem się w liczeniach, gdyż teraz mi 8 cycków wyszło. Ale ostrzegam nie wszystkie cycki są warte uwagi w tym odcinku, a niektóre były tylko przez chwilę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#258 Post autor: Mystery » sob kwie 07, 2012 18:45 pm

Wawrzyniec pisze:Tylko wiesz to chodzi o to, że każda kobieta ma po 2 cycki. Oj i chyba pomyliłem się w liczeniach, gdyż teraz mi 8 cycków wyszło. Ale ostrzegam nie wszystkie cycki są warte uwagi w tym odcinku, a niektóre były tylko przez chwilę.
Może być i 8, póki są parzyste liczby jest git :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#259 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 07, 2012 18:47 pm

Tylko jak pisałem, nie wszystkie cycki są super. Zresztą "Game of Thrones" dalej trochę brakuje do "Spartacusa", który ilością cycków bije na łeb na szyję wszystkie inne seriale. :P

Templar

#260 Post autor: Templar » sob kwie 07, 2012 18:50 pm

Najlepsza była akcja z Theonem i później ta jego mina w stylu "dafuq?" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#261 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 07, 2012 19:52 pm

Odcinek OK, ale bez fajerwerków, no może po za zakończeniem, które mnie zaintrygowało. Chociaż choć zabrzmi to dziwnie, ale jeżeli chodzi o "Grę o Tron" to nie zaszkodziłoby jej trochę mniej cycków. Gdyż czasami to ich ilość jest dla mnie nieuzasadniona i niepotrzebna. A pokazywanie cycków też trzeba umieć dozować, aby się nie znudziły.

Mefisto

#262 Post autor: Mefisto » sob kwie 07, 2012 19:55 pm

szczególnie, że ich jakość pozostawia czasem do życzenia :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#263 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 07, 2012 19:56 pm

Święte słowa, dlatego też niech się tutaj forumowicze tak bardzo nie podniecają na myśl o drugim odcinku, gdyż mogą się zawieść. :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#264 Post autor: Marek Łach » sob kwie 07, 2012 19:57 pm

HBO czasem przegina, no ale materiał książkowy też jest pełen kiczowato napisanych scenek erotycznych. Można powiedzieć, że dostosowują się poziomem do Martina. ;) Aczkolwiek cenię ich za pannę Clarke i mam nadzieję, że wykorzystają jej potencjał pod koniec obecnego sezonu. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#265 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 07, 2012 20:00 pm

Panna Clarke to wiadomo. 8) I choć pod względem krwi i cycków to "Game of Thrones" daleko do "Spartacusa" to jednak czuję, że to głupie PG-13 tak knebluje filmowców, że jak mają wolną rękę i nie boją się ograniczeniami wiekowymi to przeginają w drugą stronę. I krew leje się strumieniami, a cycki są w co drugiej scenie.
Np. te ujęcia z burdelu w drugiej części były według mnie dla fabuły zupełnie zbędne.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#266 Post autor: Marek Łach » sob kwie 07, 2012 20:56 pm

Ten burdelowy wątek Ros już od pierwszego sezonu był wzięty z kosmosu, bo trudno go nawet uznać za pretekst dla przedstawienia innego oblicza Westeros - to tylko taka pożywka dla chutliwych nastolatków, do których zresztą książki Martina są de facto adresowane. ;) Ale poza tym reszta daje chyba radę.

Oprócz Djawadiego, ofc.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#267 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 14:28 pm

Marek Łach pisze:Oprócz Djawadiego, ofc.
A właśnie mnie interesuje jak naprawdę wygląda praca takiego kompozytora przy serialu? Gdyż Adam podobnie jak przy Lorencu zwala winę na ilustratorów. A więc znaczy się, że taki Djawadi komponuje już wcześniej muzykę, a potem ją ci ilustratorzy wedle własnego uznania podkładają? Czy też do każdego odcinka z osobna sam wszystko ilustrował i podkładał itd. :?

Proszę o wyrozumiałość za moje pytanie, ale chyba ilustrowanie do seriali jest trochę inne i ja nie znam szczegółów. :?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#268 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 08, 2012 20:13 pm

GoT ma jednak trochę inną sytuację, niż większość seriali - przynależy raczej do tego grona co Lost, Battlestary etc., bo muzyka pisana jest na potrzeby konkretnych scen, a nie jest jedynie samplerem podkładanym przez montażystów (jak np. w dużej mierze muza w Dexterze). Nie jest też do końca tak, że Djawadi ilustruje nieodpowiednie sceny, bo nieraz wie gdzie powinien być score, tylko że on tych scen zilustrować nie umie.

A tak w ogóle, to skończyłem dzisiaj czytać sagę - uff... ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#269 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 08, 2012 20:21 pm

Marek Łach pisze:A tak w ogóle, to skończyłem dzisiaj czytać sagę - uff... ;)
A to ta seria jest skończona w ogóle? Podobno producenci chcą aż 7 serii, czyli 70 odcinków tego nakręcić. Ja akurat nie mam czasu na czytanie, gdyż widziałem te książki i to spore kobyły. Zdecydowanie bardziej podoba mi się oglądanie serialu, nie wiedząc co się wydarzy. :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#270 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 08, 2012 20:23 pm

Napisanych jest pięć tomów z siedmiu. Będą mieli co kręcić w HBO, tym bardziej że 3 tom zamierzają podzielić na dwa sezony...

ODPOWIEDZ