Ale jest też 720p, identycznie wygląda jak normalne Ripy, także po co czekaćMystery Man pisze:Rozumiem, że oglądałeś webripa, bo premiera drugiego odcinka przypada na jutro.Wawrzyniec pisze:To już chyba od kilku dni wyszedł, ja już dawno oglądałem (przedwczoraj). Muzyki zero.
Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
-
Templar
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko wiesz to chodzi o to, że każda kobieta ma po 2 cycki. Oj i chyba pomyliłem się w liczeniach, gdyż teraz mi 8 cycków wyszło. Ale ostrzegam nie wszystkie cycki są warte uwagi w tym odcinku, a niektóre były tylko przez chwilę.Mystery Man pisze:16 cycków powiadasz, super, będzie co dziś nocką oblukać
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Może być i 8, póki są parzyste liczby jest gitWawrzyniec pisze:Tylko wiesz to chodzi o to, że każda kobieta ma po 2 cycki. Oj i chyba pomyliłem się w liczeniach, gdyż teraz mi 8 cycków wyszło. Ale ostrzegam nie wszystkie cycki są warte uwagi w tym odcinku, a niektóre były tylko przez chwilę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko jak pisałem, nie wszystkie cycki są super. Zresztą "Game of Thrones" dalej trochę brakuje do "Spartacusa", który ilością cycków bije na łeb na szyję wszystkie inne seriale. 
-
Templar
Najlepsza była akcja z Theonem i później ta jego mina w stylu "dafuq?" 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Odcinek OK, ale bez fajerwerków, no może po za zakończeniem, które mnie zaintrygowało. Chociaż choć zabrzmi to dziwnie, ale jeżeli chodzi o "Grę o Tron" to nie zaszkodziłoby jej trochę mniej cycków. Gdyż czasami to ich ilość jest dla mnie nieuzasadniona i niepotrzebna. A pokazywanie cycków też trzeba umieć dozować, aby się nie znudziły.
-
Mefisto
szczególnie, że ich jakość pozostawia czasem do życzenia 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Święte słowa, dlatego też niech się tutaj forumowicze tak bardzo nie podniecają na myśl o drugim odcinku, gdyż mogą się zawieść. 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
HBO czasem przegina, no ale materiał książkowy też jest pełen kiczowato napisanych scenek erotycznych. Można powiedzieć, że dostosowują się poziomem do Martina.
Aczkolwiek cenię ich za pannę Clarke i mam nadzieję, że wykorzystają jej potencjał pod koniec obecnego sezonu. 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Panna Clarke to wiadomo.
I choć pod względem krwi i cycków to "Game of Thrones" daleko do "Spartacusa" to jednak czuję, że to głupie PG-13 tak knebluje filmowców, że jak mają wolną rękę i nie boją się ograniczeniami wiekowymi to przeginają w drugą stronę. I krew leje się strumieniami, a cycki są w co drugiej scenie.
Np. te ujęcia z burdelu w drugiej części były według mnie dla fabuły zupełnie zbędne.
Np. te ujęcia z burdelu w drugiej części były według mnie dla fabuły zupełnie zbędne.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ten burdelowy wątek Ros już od pierwszego sezonu był wzięty z kosmosu, bo trudno go nawet uznać za pretekst dla przedstawienia innego oblicza Westeros - to tylko taka pożywka dla chutliwych nastolatków, do których zresztą książki Martina są de facto adresowane.
Ale poza tym reszta daje chyba radę.
Oprócz Djawadiego, ofc.
Oprócz Djawadiego, ofc.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A właśnie mnie interesuje jak naprawdę wygląda praca takiego kompozytora przy serialu? Gdyż Adam podobnie jak przy Lorencu zwala winę na ilustratorów. A więc znaczy się, że taki Djawadi komponuje już wcześniej muzykę, a potem ją ci ilustratorzy wedle własnego uznania podkładają? Czy też do każdego odcinka z osobna sam wszystko ilustrował i podkładał itd.Marek Łach pisze:Oprócz Djawadiego, ofc.
Proszę o wyrozumiałość za moje pytanie, ale chyba ilustrowanie do seriali jest trochę inne i ja nie znam szczegółów.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
GoT ma jednak trochę inną sytuację, niż większość seriali - przynależy raczej do tego grona co Lost, Battlestary etc., bo muzyka pisana jest na potrzeby konkretnych scen, a nie jest jedynie samplerem podkładanym przez montażystów (jak np. w dużej mierze muza w Dexterze). Nie jest też do końca tak, że Djawadi ilustruje nieodpowiednie sceny, bo nieraz wie gdzie powinien być score, tylko że on tych scen zilustrować nie umie.
A tak w ogóle, to skończyłem dzisiaj czytać sagę - uff...
A tak w ogóle, to skończyłem dzisiaj czytać sagę - uff...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to ta seria jest skończona w ogóle? Podobno producenci chcą aż 7 serii, czyli 70 odcinków tego nakręcić. Ja akurat nie mam czasu na czytanie, gdyż widziałem te książki i to spore kobyły. Zdecydowanie bardziej podoba mi się oglądanie serialu, nie wiedząc co się wydarzy.Marek Łach pisze:A tak w ogóle, to skończyłem dzisiaj czytać sagę - uff...
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Napisanych jest pięć tomów z siedmiu. Będą mieli co kręcić w HBO, tym bardziej że 3 tom zamierzają podzielić na dwa sezony...