Bo ma większy potencjał od Briana.Adam pisze:bo zrobił średnie ironclad?
Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
LOL
w ogóle odwołuje co powiedziałem - najlepszy score średniwoeczny zrobili Dannowie ostatnio do Camelotu
geniusz.
w ogóle odwołuje co powiedziałem - najlepszy score średniwoeczny zrobili Dannowie ostatnio do Camelotu
NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze:Tyle, że w serialu prawie w ogóle nie jest potrzebna muzyka akcji. A jak już to twórcy wolą aby jedynym dźwiękiem były zderzenia żelaza.Wojtek pisze:I walnąłby jakąś dobrą muzykę akcji
No nie ma, nie ma, bo oni potrzebują scoru, który będzie 4rzędną tapetą, a ja bym chciał score, który będzie nawet nie współtworzył historii, ale dopowiadał, tworzył jakiś nastrój, a nie zapychał ciszę. Zresztą przypomnij sobie, jak miałka była muzyka w momencie, gdy lordowie z Północy deklarowi wierność młodemu Starkowi, chcąc by byłem Królem Północy - padaka
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Bez przesady z geniuszem, ale racja. Oni też by zrobili to lepiej od Briana.Adam pisze:LOL
w ogóle odwołuje co powiedziałem - najlepszy score średniwoeczny zrobili Dannowie ostatnio do Camelotu![]()
![]()
![]()
![]()
geniusz.
Fe.
kajam się mocno żem śmiał powiedzieć Balfe
zapomniałem o nich bo dawno nie śłuchałem tego scoru a akurat niedawno mi przeleciała pod okiem na monitorze okładka ironclada i stąd pierwsze błedne skojarzenie 
Dannowie.. odpuście. a i ja wam odpuszczam.
Dannowie.. odpuście. a i ja wam odpuszczam.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
mam tych Dannów na półce. te chóry miażdżą u nich. no i połowe u ruskich nagrywali stąd to brzmienie 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Już nie przesadzajmy z tym "Camelotem" dobra muzyka, ale dupy nie urywa. Podobnie zresztą jak serial, którą chyba jedyną zaletą była obecność Evy Green.
Bez jaj. Balfe to nie kupa, po za tym gdyby był kupą nie pracowałby tak blisko Hansa Zimmera. A w sumie sam Djawadi dla mnie powoli się rozwija, w przeciwieństwie do The Shit Jablonsky'ego, który według mnie się stacza. Tyle, że akurat po "Game of Thrones" tego nie widać.Templar pisze:Balfe to dla mnie taka sama kupa jak Djawadi.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
chyba jej cycków a nie tej drewnianej gryWawrzyniec pisze:chyba jedyną zaletą była obecność Evy Green.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiem już to przerabialiśmy. Ale jak chcesz dużo cycków to oglądaj sobie "Grę o Tron". Chociaż nie wszystkie cycki są godne uwagi, ale jest ich naprawdę sporo.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
Czego się dotknie Balfe to zamienia się w kupę, zaczął pracować z Zimmerem to Zimmer coraz gorsze rzeczy robi, zrobił ostatniego Assassina z Kydem i tak jak z części na część było coraz lepiej, tak tutaj wyszła kupa.Wawrzyniec pisze:Bez jaj. Balfe to nie kupa, po za tym gdyby był kupą nie pracowałby tak blisko Hansa Zimmera. A w sumie sam Djawadi dla mnie powoli się rozwija, w przeciwieństwie do The Shit Jablonsky'ego, który według mnie się stacza. Tyle, że akurat po "Game of Thrones" tego nie widać.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ja mam wrażenie, że kogo by się nie wzięło do tego serialu, to spisałby się lepiej niż Djawadi. Może z wyłączeniem takich geniuszy jak Bates. Po prostu nie ma nic gorszego niż beztalencie próbujące pisać underscore.
A co do podejścia do muzyki w serialach, to ja nie wyciągałbym tak radykalnych wniosków jak Wawrzyniec na podstawie samej Gry o tron, czy w ogóle samego HBO.
Ostatnie lata temu przeczą.
A co do podejścia do muzyki w serialach, to ja nie wyciągałbym tak radykalnych wniosków jak Wawrzyniec na podstawie samej Gry o tron, czy w ogóle samego HBO.
-
Templar
My tu gadamy jaki ten Djawadi jest zły, a jak czytam czasem komentarze na polskim oficjalnym profilu "Gra o tron HBO" to cała masa ludzi zachwyca się muzyką
Jak właśnie były jakieś nagrody do serialu to żalili się dlaczego muzyka nie dostała
Ciekawe komenty także są na filmwebie:
http://www.filmweb.pl/person/Ramin+Djawadi-266468
"Niedługo będzie dorównywał Hansowi Zimmerowi czy Johnowi Williamsowi"
"Soundtrack do Prison Break, Medal of Honor i Gra o Tron, Po prostu miód."
"Ramin jest niezwykły,wykonuje kawał solidnej roboty!"

http://www.filmweb.pl/person/Ramin+Djawadi-266468
"Niedługo będzie dorównywał Hansowi Zimmerowi czy Johnowi Williamsowi"
"Soundtrack do Prison Break, Medal of Honor i Gra o Tron, Po prostu miód."
"Ramin jest niezwykły,wykonuje kawał solidnej roboty!"
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Zimmer miał już swoje pięć minut. Wielce bym się zdziwiła, gdyby udało mu się teraz wyjść ponad to, co do tej pory stworzył i skomponować zaskakujący, porywający soundtrack. Ostatnimi czasy coraz bardziej się powtarza, z resztą ludzie z jego stajni również.
Djawadi jest młody i zdolny, wszystko przed nim. Nie znam wielu jego kompozycji, ale ostatnio zasłuchana jestem w "Grze o tron". Po raz pierwszy od dawna nie słyszę powiązań muzycznych z innymi kompozytorami, kawałki są pełne świeżości i ciekawych muzycznych rozwiązań.
Szczerze trzymam kciuki za jego karierę, bo dobrze rokuje.
Fe.