Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Jesteśmy bombardowani zapowiedziami drugiego sezonu, który chyba już w kwietniu znowu zawita na HBO. Ale jak na razie nic nie słyszę o muzyce. Czyżby szykowała się nam powtórka z "rozrywki"? 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
pewnie wykorzystają muze z 1 sezonu. standardowo się tak robi czesto.
#FUCKVINYL
No pierwszy odcinek drugiego sezonu obejrzany, dalej Djawadi jest kompozytorem, choć IMO muza trochę lepsza, pierwszy raz zwróciłem na nią uwagę (w ostatniej scenie), myślałem, że muzy w tym serialu to nie ma 
No ale kij z muzą, serial dalej świetny, czekam na kolejne odcinki - Winter is coming!

No ale kij z muzą, serial dalej świetny, czekam na kolejne odcinki - Winter is coming!
- Wojteł
- John Williams
A mnie muza strasznie wkrzuła w scenie ze stosami i młodszym Baratheonem 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Djawadi znowu zaczyna kaleczyć Westeros...
Lol, to w tym odcinku była jakaś muzyka? Coś tam pod koniec zagrało i przeszło w napisy końcowe, a tak to posucha, jak na pierwszy odcinek bieda niesamowita.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jeśli muza jest ta sama co w 1 sezonie to to przyciszenie muzyki to raczej ich zasługa. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
No to, że na końcu coś zagrało to już i tak sukces, ja przez cały pierwszy sezon to nie słyszałem żadnej muzyki (poza czołówką)Mystery Man pisze:Lol, to w tym odcinku była jakaś muzyka? Coś tam pod koniec zagrało i przeszło w napisy końcowe, a tak to posucha, jak na pierwszy odcinek bieda niesamowita.

http://www.youtube.com/watch?v=T82NgQGDDnc
Nawet nie takie złe, 3/5 bym dał za ten utwór

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
3/5, niby za co? Chałtura, 2/5 to max.
Fe.
- Wojteł
- John Williams
Ale i tak dużo lepsze od ilustracji pod scenę z rudą laską i stosami, tam to była taka bieda, że ojajebiełodefak mówiąc kolokwialnie
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Mi się podobał ten temat w scenie wybijania bękartów.
A Broxton walnie za kilka miesięcy 4,5 albo 5
A Broxton walnie za kilka miesięcy 4,5 albo 5

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Płakać się chce, gdy się pomyśli, co by mogło lecieć pod te sceny, gdyby wziął się za to jakiś utalentowany kompozytor. 

Fe.
Drugi odcinek obejrzany, tym razem powrót do tradycji, czyli żadnej muzyki nie słyszałem
Na napisach końcowych też jakaś lipa oparta na temacie z czołówki.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dwa odcinki obadane i z muzyką jest tak sobie. W pierwszym odcinku przynajmniej nie kaleczyła obrazu. I nawet ilustrujący rzeź i kończący odcinek kawałek wypadł nieźle. Tym bardziej, że jest on aranżacją "The King's Arrival", które w pierwszym odcinku pierwszej sesji, strasznie masakrowało film.
Drugi odcinek gorzej. Szczególnie scena z Theonem i Yarą na koniu mogła zostać zdecydowanie lepiej zilustrowana. Serial ogląda się dobrze mimo tej ciągłej ciszy.
A kawałek, który leciał w napisach końcowych drugiej części to po prostu "Game of Thrones" 21 utwór z soundtracka. Niby nic wielkiego, ale na napisy końcowe pasuje.
Drugi odcinek gorzej. Szczególnie scena z Theonem i Yarą na koniu mogła zostać zdecydowanie lepiej zilustrowana. Serial ogląda się dobrze mimo tej ciągłej ciszy.
A kawałek, który leciał w napisach końcowych drugiej części to po prostu "Game of Thrones" 21 utwór z soundtracka. Niby nic wielkiego, ale na napisy końcowe pasuje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys