REMAKI

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: REMAKI

#151 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 16:16 pm

A mi się Carrie nie podobało. Zlinczujcie mnie :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#152 Post autor: kiedyśgrześ » pn mar 26, 2012 16:21 pm

Ja nie, mi też się nie podobało :D Tak, czy siak okazuje się, że nie nadążam za tematem powtórek z powtórek :) Chyba przejrzę cały ten wątek :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#153 Post autor: Koper » pn mar 26, 2012 21:52 pm

Się zlinczujcie obaj od razu.
Carrie to jedna z lepszych adaptacji Stefcia. Operatorskie kombinacje De Palmy + muza Donaggio = klasyk. Tylko Travolta mnie irytował nieco. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#154 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 22:05 pm

A mnie wytrzeszcz gałki ocznej silnie występujący u Sissy Spacek zawsze bawił.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 22:06 pm

A ile miałeś lat, kiedy po raz pierwszy "Carrie" oglądnąłeś?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#156 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 22:09 pm

A co to ma do rzeczy?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#157 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 22:12 pm

Ludzie w różnym wieku, różnie reagują na horrory. I tak np. wiele horrorów, których się bałem w dzieciństwie teraz po prostu mnie śmieszą.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#158 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 22:14 pm

Wawrzyniec pisze:Ludzie w różnym wieku, różnie reagują na horrory. I tak np. wiele horrorów, których się bałem w dzieciństwie teraz po prostu mnie śmieszą.
No to chyba tym bardziej nie świadczy o wartości filmu? Obecnym 12latkom podobają się transformersy, za 10 lat będą się śmiać.

Ale Carrie jeśli dobrze pamiętam, pierwszy raz widział jak miałem 15 albo 16 lat.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#159 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 22:23 pm

Dobry wiek. Ja chyba też mniej więcej tyle lat miałem, może 15. Wiem tylko, że np. jako mały bachor oglądnąłem po raz pierwszy "Nightmare on Elm Street" i się strasznie bałem. Dopiero z czasem zacząłem się śmiać oglądając te filmy. Gdyż w sumie to są takie komedie. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#160 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 22:27 pm

Ja jak miałem 13, to obejrzałem wszystkie Omeny. Później już do nich nie wracałem, pomijając muzykę, ale do dziś mnie ciary na myśl o nich przechodzą. Jedynkę chętnie bym sobie odświeżył, reszty nie ma sensu :wink:

Za to jakiś rok temu oglądałem tak nielubiane przez Kopra Paranormal Activity. I mimo, ze oglądaliśmy je w 9 chlopa (pod koniec filmu wszyscy dziwny trafem stłoczyli się na niewiarygodnie małej przestrzeni :mrgreen: ) to i tak włos się jeżył. A gdy przez środek pokoju przebiegł kot - no cóż, możecie sobie jedynie wyobrazić te dwie sekundy paniki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#161 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 22:49 pm

"Paranomal Activity" to i ja podobnie jak Koper się nie jaram. W sumie trudno mi sobie przypomnieć, kiedy ostatni raz bałem się na jakimś horrorze. :? Pamiętam, że traumatycznym horrorem z młodości był "Skowyt" (Howling). Zważywszy, że jestem nastawiony nieufanie do zwierząt psowatych, oglądanie tego horroru, a tym bardziej dokładnej przemiany w wilkołaka naprawdę mnie przerażało. Oj bałem się potem pójść spać bałem. :P

Templar

#162 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 22:52 pm

Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego? Myślałem, że usnę na tym filmie, przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#163 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 22:57 pm

Templar pisze:Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego?
Marek Łach Ci wytłumaczy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#164 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 23:01 pm

Templar pisze:przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać :mrgreen:
To i tak lepsze niż to co ja miałem na drugim seansie "Avatara". Za mną siedziała laska, która cały czas pytała się czegoś swego chłopaka: "A co to jest?", "A czemu on leci", "A czemu ma maskę na twarzy", "A czemu one są niebieskie", "A co to za drzewo" itd. :roll: Normalnie myślałem, że zwariuję. Ale o wnerwiających osobach w kinie to można spokojnie osobny temat założyć. :P

Templar

#165 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 23:07 pm

Wawrzyniec pisze:To i tak lepsze niż to co ja miałem na drugim seansie "Avatara". Za mną siedziała laska, która cały czas pytała się czegoś swego chłopaka: "A co to jest?", "A czemu on leci", "A czemu ma maskę na twarzy", "A czemu one są niebieskie", "A co to za drzewo" itd. :roll: Normalnie myślałem, że zwariuję. Ale o wnerwiających osobach w kinie to można spokojnie osobny temat założyć. :P
Jak ktoś gada to wystarczy głośno (tak, żeby cała sala słyszała) poprosić o ciszę, to zawsze działa :D

ODPOWIEDZ