REMAKI
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: REMAKI
Ja nie, mi też się nie podobało
Tak, czy siak okazuje się, że nie nadążam za tematem powtórek z powtórek
Chyba przejrzę cały ten wątek 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Się zlinczujcie obaj od razu.
Carrie to jedna z lepszych adaptacji Stefcia. Operatorskie kombinacje De Palmy + muza Donaggio = klasyk. Tylko Travolta mnie irytował nieco.
Carrie to jedna z lepszych adaptacji Stefcia. Operatorskie kombinacje De Palmy + muza Donaggio = klasyk. Tylko Travolta mnie irytował nieco.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
A mnie wytrzeszcz gałki ocznej silnie występujący u Sissy Spacek zawsze bawił.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ile miałeś lat, kiedy po raz pierwszy "Carrie" oglądnąłeś?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ludzie w różnym wieku, różnie reagują na horrory. I tak np. wiele horrorów, których się bałem w dzieciństwie teraz po prostu mnie śmieszą.
- Wojteł
- John Williams
No to chyba tym bardziej nie świadczy o wartości filmu? Obecnym 12latkom podobają się transformersy, za 10 lat będą się śmiać.Wawrzyniec pisze:Ludzie w różnym wieku, różnie reagują na horrory. I tak np. wiele horrorów, których się bałem w dzieciństwie teraz po prostu mnie śmieszą.
Ale Carrie jeśli dobrze pamiętam, pierwszy raz widział jak miałem 15 albo 16 lat.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobry wiek. Ja chyba też mniej więcej tyle lat miałem, może 15. Wiem tylko, że np. jako mały bachor oglądnąłem po raz pierwszy "Nightmare on Elm Street" i się strasznie bałem. Dopiero z czasem zacząłem się śmiać oglądając te filmy. Gdyż w sumie to są takie komedie. 

- Wojteł
- John Williams
Ja jak miałem 13, to obejrzałem wszystkie Omeny. Później już do nich nie wracałem, pomijając muzykę, ale do dziś mnie ciary na myśl o nich przechodzą. Jedynkę chętnie bym sobie odświeżył, reszty nie ma sensu
Za to jakiś rok temu oglądałem tak nielubiane przez Kopra Paranormal Activity. I mimo, ze oglądaliśmy je w 9 chlopa (pod koniec filmu wszyscy dziwny trafem stłoczyli się na niewiarygodnie małej przestrzeni
) to i tak włos się jeżył. A gdy przez środek pokoju przebiegł kot - no cóż, możecie sobie jedynie wyobrazić te dwie sekundy paniki 

Za to jakiś rok temu oglądałem tak nielubiane przez Kopra Paranormal Activity. I mimo, ze oglądaliśmy je w 9 chlopa (pod koniec filmu wszyscy dziwny trafem stłoczyli się na niewiarygodnie małej przestrzeni

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Paranomal Activity" to i ja podobnie jak Koper się nie jaram. W sumie trudno mi sobie przypomnieć, kiedy ostatni raz bałem się na jakimś horrorze.
Pamiętam, że traumatycznym horrorem z młodości był "Skowyt" (Howling). Zważywszy, że jestem nastawiony nieufanie do zwierząt psowatych, oglądanie tego horroru, a tym bardziej dokładnej przemiany w wilkołaka naprawdę mnie przerażało. Oj bałem się potem pójść spać bałem. 

Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego? Myślałem, że usnę na tym filmie, przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać 

- Wojteł
- John Williams
Marek Łach Ci wytłumaczyTemplar pisze:Paranormal Activity to jeden z najgorszych filmów jaki widziałem, naprawdę co tam jest takiego przerażającego?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To i tak lepsze niż to co ja miałem na drugim seansie "Avatara". Za mną siedziała laska, która cały czas pytała się czegoś swego chłopaka: "A co to jest?", "A czemu on leci", "A czemu ma maskę na twarzy", "A czemu one są niebieskie", "A co to za drzewo" itd.Templar pisze:przynajmniej dwóch nawalonych typów było na seansie i go komentowało na głos, zazwyczaj coś takiego by mi przeszkadzało, ale tu wszyscy na sali byli zadowoleni, bo można było się chociaż pośmiać

Jak ktoś gada to wystarczy głośno (tak, żeby cała sala słyszała) poprosić o ciszę, to zawsze działaWawrzyniec pisze:To i tak lepsze niż to co ja miałem na drugim seansie "Avatara". Za mną siedziała laska, która cały czas pytała się czegoś swego chłopaka: "A co to jest?", "A czemu on leci", "A czemu ma maskę na twarzy", "A czemu one są niebieskie", "A co to za drzewo" itd.Normalnie myślałem, że zwariuję. Ale o wnerwiających osobach w kinie to można spokojnie osobny temat założyć.