MovieScore Media

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

MovieScore Media

#1 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 20, 2012 16:03 pm

Właśnie dostałem od nich reklamówkę "Conquest 1453", gdzie napisali: "1st edition of the CD limited to 1000 copies". WTF :?: :? Od kiedy to zmienili taktykę? Bodaj od 2 lat wszystko szło bez limitu. Sprzedaż spadła i wrócili do limitów? :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: MovieScore Media

#2 Post autor: Adam » wt mar 20, 2012 16:03 pm

to kiepsko ich śledzisz ;-) od dawna mają napisane o first pressing. nawet na SC tak w niektórych płtach juz było adnotowane.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 20, 2012 16:17 pm

Od czasu jak przestali limitować a później zrobili przekręt z obniżkami to w ogóle przestałem ich śledzić. Czym się różnią te płyty? Jest tylko informacja, że pierwsze tłoczenie to limit a na dotłoczynach tego nie ma?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#4 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt mar 20, 2012 17:27 pm

Czy to ważne, czy są informacje o limicie, czy ich nie ma? Właśnie z ciekawości przejrzałem swoje płyty z MovieScore i na 12 tytułów, tylko na dwóch jest takowa informacja. Z nowymi pozycjami, pewnie jest, jak z 'Let the right one in' Soderqvista. Niby wydali 500 czy 1000 sztuk( nie pamiętam ), a jak okazało się, że jest popyt na ten tytuł, to dotłoczyli i teraz można go kupić prawie wszędzie :)
Co do obniżek, to jaki to przekręt? Z tego co się orientuje, to takie ceny mają tylko partacze z SAE.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#5 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 20, 2012 18:05 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Czy to ważne, czy są informacje o limicie, czy ich nie ma?

Jeśli wypuszczają limit to warto, żeby podali jaki. Poza tym wypuszczenie np. 500 sztuk z napisem "limit 500" a później dorobienie kolejnych 500 sztuk jest trochę bez sensu. Niech na pierwszym rzucie piszą "first pressing" (może nawet niech coś dodają), a na reszcie już nie (np. 2nd pressing czy coś innego) i limitu niech wówczas nie podają, bo się robi zamieszanie i za 5 lat nikt nie będzie pamiętał jak było. Albo najlepiej jakby podali - 2nd pressing 500 copies czy coś takiego.
Właśnie z ciekawości przejrzałem swoje płyty z MovieScore i na 12 tytułów, tylko na dwóch jest takowa informacja.
Tzn. że limit i podana liczba?
Z nowymi pozycjami, pewnie jest, jak z 'Let the right one in' Soderqvista. Niby wydali 500 czy 1000 sztuk( nie pamiętam ), a jak okazało się, że jest popyt na ten tytuł, to dotłoczyli i teraz można go kupić prawie wszędzie :)
Ale tu już nie ma informacji o limicie. Tzn. na całym nakładzie. Chociaż ja mam chyba płytę z dotłoczonego rzutu. A może nie..
Co do obniżek, to jaki to przekręt?

A taki, że się kupiło drogo, a jakby się poczekało miałoby się 50% (albo i lepiej) taniej. :D
Z tego co się orientuje, to takie ceny mają tylko partacze z SAE.
A to tym bardziej. :)

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#6 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt mar 20, 2012 18:14 pm

Bucholc Krok pisze:
Właśnie z ciekawości przejrzałem swoje płyty z MovieScore i na 12 tytułów, tylko na dwóch jest takowa informacja.
Tzn. że limit i podana liczba?
Ano, 'Joshua' I 'When Nietzsche wept' maja adnotację , że są limitowane do 500 sztuk.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#7 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 20, 2012 18:23 pm

E.. to są stare płyty to jeszcze mają. :)

ODPOWIEDZ