DANNY ELFMAN - DARK SHADOWS (2012)
Re: DANNY ELFMAN - DARK SHADOWS (2012)
Jak zobaczyłem zwiastun Dark Shadows, to mi się od razu to przypomniało:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FzLRP8e4vE

- Wojteł
- John Williams
ZajebisteTomek pisze:Jak zobaczyłem zwiastun Dark Shadows, to mi się od razu to przypomniało:

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Stary, dobry Burton? Ludzie, przecież to jakaś parodia. Mieszanka Burtona z humorem panującym w dzisiejszych hollywoodzkich blockbusterach. Zwiastun wydaje się być kiczowaty niesamowicie. A szkoda, bo byłem ciekaw tego filmu. Chyba pozostanie mi Frankenweenie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
No i właśnie to lubię u Burtona najbardziej, taki zamierzony kicz, zresztą mój ulubiony film to "Marsjanie atakują!", najbardziej "Burtonowski" film BurtonaDanielosVK pisze:Zwiastun wydaje się być kiczowaty niesamowicie.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale u Burtona to zawsze był w pewien sposób artystyczny kicz, taki ironiczny, inteligentny. A tutaj w ciągu 2 minut zostałem ustrzelony kiczem tandetnym i niskich lotów.
Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ciekawe kto z Was widział "Pee-wee's Big Adventure" czy nawet taki hit jak Beetlejuice, czy wspomniane "Mars Attacks!" i "Charlie and the Chocolate Factory", że nagle u Was takie zdziwienie i oburzenie. Toż to Burton już nie raz poruszał się tak na granicy kiczu, często go przekraczając.
"Dark Shadows" wnioskując po trailerze wygląda świetnie, koniec kropka.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.
Fe.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ciekawostka dla fanów filmowej muzy, każdy wymieniony przez Wawrzyńca tytuł okraszony został izolowaną ścieżką dźwiękową (muzyczną) na tym, czy innym formacie, Charlie tylko na DVD HD niestety.Wawrzyniec pisze:Ciekawe kto z Was widział "Pee-wee's Big Adventure" czy nawet taki hit jak Beetlejuice, czy wspomniane "Mars Attacks!" i "Charlie and the Chocolate Factory", że nagle u Was takie zdziwienie i oburzenie. Toż to Burton już nie raz poruszał się tak na granicy kiczu, często go przekraczając.
O Marsjanach też sporo ludzi mówi, że to kicz, bardzo niedoceniony film, a dla mnie to najlepszy film Burtona, jedna z najlepszych komedii, a nawet sobie za raz obejrzę ją po raz kolejnyDanielosVK pisze:A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A jest tu ktoś inny?kiedyśgrześ pisze:Ciekawostka dla fanów filmowej muzy

Rzekłem co rzekłem, stary Burton a to, to zupełnie inny rodzaj kiczu, na niekorzyść tego nowego oczywiście. Nic więcej do dodania nie mam.Templar pisze:O Marsjanach też sporo ludzi mówi, że to kicz, bardzo niedoceniony film, a dla mnie to najlepszy film Burtona, jedna z najlepszych komedii, a nawet sobie za raz obejrzę ją po raz kolejnyDanielosVK pisze:A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.

Fe.
Póki co to tylko zwiastun widziałeś, może poczekaj na cały film, bo on jednak będzie trochę dłuższy niż jakieś 2 minutyDanielosVK pisze:Rzekłem co rzekłem, stary Burton a to, to zupełnie inny rodzaj kiczu, na niekorzyść tego nowego oczywiście. Nic więcej do dodania nie mam.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Oby. Nie mniej jeśli w zwiastunie takie rzeczy dają to nie wiem czy się nie bać, bo będzie w filmie. 

Fe.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Miewam poważne wątpliwościDanielosVK pisze:A jest tu ktoś inny?

Dokładnie to samo myślę. Ale Wawrzyniec będzie nam zarzucał niezrozumienie "konwencji"DanielosVK pisze:A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie ma to jak demonizować Wawrzyńca.
Wam się nie podoba, mnie i Templarowi i jeszcze sporej grupie się podoba (wiem, widziałem ilość lajków na swoim łolu
). Trzeba z tym handlować. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys