DANNY ELFMAN - DARK SHADOWS (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: DANNY ELFMAN - DARK SHADOWS (2012)

#46 Post autor: Tomek » pn mar 19, 2012 19:34 pm

Jak zobaczyłem zwiastun Dark Shadows, to mi się od razu to przypomniało:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FzLRP8e4vE
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#47 Post autor: Wojteł » pn mar 19, 2012 19:46 pm

Tomek pisze:Jak zobaczyłem zwiastun Dark Shadows, to mi się od razu to przypomniało:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FzLRP8e4vE
Zajebiste :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#48 Post autor: DanielosVK » pn mar 19, 2012 19:55 pm

Stary, dobry Burton? Ludzie, przecież to jakaś parodia. Mieszanka Burtona z humorem panującym w dzisiejszych hollywoodzkich blockbusterach. Zwiastun wydaje się być kiczowaty niesamowicie. A szkoda, bo byłem ciekaw tego filmu. Chyba pozostanie mi Frankenweenie.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#49 Post autor: Templar » pn mar 19, 2012 19:59 pm

DanielosVK pisze:Zwiastun wydaje się być kiczowaty niesamowicie.
No i właśnie to lubię u Burtona najbardziej, taki zamierzony kicz, zresztą mój ulubiony film to "Marsjanie atakują!", najbardziej "Burtonowski" film Burtona :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#50 Post autor: DanielosVK » pn mar 19, 2012 20:00 pm

Ale u Burtona to zawsze był w pewien sposób artystyczny kicz, taki ironiczny, inteligentny. A tutaj w ciągu 2 minut zostałem ustrzelony kiczem tandetnym i niskich lotów.
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#51 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 19, 2012 20:03 pm

Ciekawe kto z Was widział "Pee-wee's Big Adventure" czy nawet taki hit jak Beetlejuice, czy wspomniane "Mars Attacks!" i "Charlie and the Chocolate Factory", że nagle u Was takie zdziwienie i oburzenie. Toż to Burton już nie raz poruszał się tak na granicy kiczu, często go przekraczając.
"Dark Shadows" wnioskując po trailerze wygląda świetnie, koniec kropka. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#52 Post autor: DanielosVK » pn mar 19, 2012 20:07 pm

A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.
Fe.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#53 Post autor: kiedyśgrześ » pn mar 19, 2012 20:18 pm

Wawrzyniec pisze:Ciekawe kto z Was widział "Pee-wee's Big Adventure" czy nawet taki hit jak Beetlejuice, czy wspomniane "Mars Attacks!" i "Charlie and the Chocolate Factory", że nagle u Was takie zdziwienie i oburzenie. Toż to Burton już nie raz poruszał się tak na granicy kiczu, często go przekraczając.
"Dark Shadows" wnioskując po trailerze wygląda świetnie, koniec kropka. :)
Ciekawostka dla fanów filmowej muzy, każdy wymieniony przez Wawrzyńca tytuł okraszony został izolowaną ścieżką dźwiękową (muzyczną) na tym, czy innym formacie, Charlie tylko na DVD HD niestety.
Obrazek

Templar

#54 Post autor: Templar » pn mar 19, 2012 20:29 pm

DanielosVK pisze:A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.
O Marsjanach też sporo ludzi mówi, że to kicz, bardzo niedoceniony film, a dla mnie to najlepszy film Burtona, jedna z najlepszych komedii, a nawet sobie za raz obejrzę ją po raz kolejny :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#55 Post autor: DanielosVK » pn mar 19, 2012 20:30 pm

kiedyśgrześ pisze:Ciekawostka dla fanów filmowej muzy
A jest tu ktoś inny? :D
Templar pisze:
DanielosVK pisze:A mnie zastanawia kto czyta moje posty, że mi takie rzeczy zarzuca. Jestem fanem Burtona, również tego wczesnego i lubię jego pojmowanie kiczu, ale to co widzę w trailerze to nie artystyczny burtonowski kicz, tylko Burton zmieszany z hollywoodzką tandetą.
O Marsjanach też sporo ludzi mówi, że to kicz, bardzo niedoceniony film, a dla mnie to najlepszy film Burtona, jedna z najlepszych komedii, a nawet sobie za raz obejrzę ją po raz kolejny :)
Rzekłem co rzekłem, stary Burton a to, to zupełnie inny rodzaj kiczu, na niekorzyść tego nowego oczywiście. Nic więcej do dodania nie mam. :)
Fe.

Templar

#56 Post autor: Templar » pn mar 19, 2012 20:31 pm

DanielosVK pisze:Rzekłem co rzekłem, stary Burton a to, to zupełnie inny rodzaj kiczu, na niekorzyść tego nowego oczywiście. Nic więcej do dodania nie mam. :)
Póki co to tylko zwiastun widziałeś, może poczekaj na cały film, bo on jednak będzie trochę dłuższy niż jakieś 2 minuty :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#57 Post autor: DanielosVK » pn mar 19, 2012 20:37 pm

Oby. Nie mniej jeśli w zwiastunie takie rzeczy dają to nie wiem czy się nie bać, bo będzie w filmie. :P
Fe.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#58 Post autor: kiedyśgrześ » pn mar 19, 2012 20:54 pm

DanielosVK pisze:A jest tu ktoś inny?
Miewam poważne wątpliwości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#59 Post autor: Tomek » pn mar 19, 2012 22:33 pm

Dokładnie to samo myślę. Ale Wawrzyniec będzie nam zarzucał niezrozumienie "konwencji" ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#60 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 19, 2012 22:42 pm

Nie ma to jak demonizować Wawrzyńca. :P Wam się nie podoba, mnie i Templarowi i jeszcze sporej grupie się podoba (wiem, widziałem ilość lajków na swoim łolu :wink: ). Trzeba z tym handlować. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ