Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#256 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 18:19 pm

Marek Łach pisze:Obaj z Adamem przeginacie w dwie różne strony :P
Ja przeginam :?: :shock: Wic w tym, że właśnie ja tę wiadomość przyjąłem jak najbardziej spokojnie na zasadzie "Aha". Wchodzę na forum i afera jakby nie wiadomo co się stało? Teraz to może rzeczywiście dobrze by się stało gdyby Zimmer dostał tego Oscara. Mimo, że osobiście bym nie chciał patrząc, że za "The Thin Red Line" czy też "Gladiatora" nie dostał. Ale w sumie ciekaw byłbym reakcji na Oscara dla "Sherlocka"? Gdyż ja i tak mi nikt nie uwierzy, bym nie skakał z radości.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#257 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 18:29 pm

No ale Twój poprzedni post z tymi dramatycznymi "gównami" w cudzysłowiu jest tak samo przegięty jak wątek z Turbodymomanem. Emocje ponoszą, a przecież nawet jeśli skrytykowaliśmy na poprzednich stronach nominacje, to większość z nas nie zwyzywała Zimmera i jego fanów od najgorszych, więc czemu cały ten esej kierujesz do nas wszystkich, jakby każdy z nas osobno robił Ci na złość?

Sam przyznajesz, że to jest nominacja niezasłużona, i jak sądzę po Twoich postach we wcześniejszych wątkach nie uważasz Sherlocka za jakiś sukces Zimmera - i dlatego ja wierzę, że nie skakałbyś z radości.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#258 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 18:56 pm

Może rzeczywiście emocje mnie ponoszą, tylko naprawdę niektórzy, żeby nie było, że uogólniam przesadzają z emocjami i robią aferę jakby Tyler Bates został nominowany. Mnie osobiście się ten score średnio podoba, ale znam wiele osób, którym się ta muzyka podoba. Tylko, że jak kiedyś taki dałem argument to zostałem wyśmiany, gdyż widać zdanie osoby, która nie siedzi w muzyce filmowej, a tylko idzie sobie do kina i słyszy muzykę w tle, się już nie liczy? Ja chcę tylko zaznaczyć, że jest to taki score, który naprawdę dzieli. I widać, albo się go nie cierpi, albo lubi. I najwidoczniej członkom Akademii się ta muzyka spodobała i spodobało im się jak się spisuje w filmie. Zresztą ten sam argument ma niby przemawiać za "Slumdogiem", że się świetnie spisuje w filmie, ale już mniejsza o to.
Sam przyznajesz, że to jest nominacja niezasłużona, i jak sądzę po Twoich postach we wcześniejszych wątkach nie uważasz Sherlocka za jakiś sukces Zimmera - i dlatego ja wierzę, że nie skakałbyś z radości.
Nie jest zasłużona, ale jestem w stanie staram się zrozumieć dlaczego w ogóle jest. I fakt faktem, że jak już Zimmer miał dostać Oscara za to za wiele innych score'ów za które nawet czasami nominacji nie otrzymał.
A po drugie nie skakałbym z radości, gdyż ja w międzyczasie zdążyłem nabrać dystansu do tych Oscarów i nie przywiązuję do nich takiej wielkiej wagi, ani nie są one dla mnie jakąś wyrocznią czy wyznacznikiem jakości danego filmu, danej muzyki, zresztą jak i inne nagrody.
Mój ulubiony reżyser nie ma ani jednego Oscara, a ma za to chyba kilka nominacji do Złotych Malin i mnie jest to obojętne. Oczywiście miło jest jak wygrywa film, jak wygrywają osoby, które lubisz, ale że w moim przypadku jest to tak rzadkie zjawisko, a i gust mam inny od wszystkich to nauczyłem się mimo wszystko podchodzić z większym dystansem do tych nagród. Teraz muszę się tylko nauczyć, aby podchodzić z większym dystansem do niekoniecznie dobrych i trafnych komentarzy i zaczepek :wink:
Dobra, koniec gadania, niech emocję opadną i trzymam kciuki za "Avatara", gdyż wtedy Babuch jakąś fajną recenzję skrobnie :)
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 19:06 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#259 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 19:05 pm

Od razu lepiej :wink:
Mój ulubiony reżyser nie ma ani jednego Oscara, a ma za to chyba kilka nominacji do Złotych Malin i mnie jest to obojętne.
A o kim mowa? Bo nie mogę skojarzyć.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#260 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 19:07 pm

Marek Łach pisze:A o kim mowa? Bo nie mogę skojarzyć.
Wiadomo, że George Lucas :) Spielberg i Cameron mają Oscary, ale nie po tych nagrodach ich oceniam, ani lubię, tylko po filmach jakie tworzą.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#261 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 19:09 pm

A, rzeczywiście, zapomniałem że był w Twojej trójce :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#262 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 19:12 pm

Łacznie z tym, że dostał nominację do Maliny za "Willow", które jest dla mnie filmem już wręcz kultowym. I stąd też mój taki, a nie inny stosunek do tych wszystkich nagród. Cieszy jak wygrywa ktoś lub coś co się lubi, gdyż ma się niby potwierdzenie, że jednak są osoby, które sądzą podobnie jak Ty, ale nie ma końca świata jak jest inaczej, czy też jak Twój ulubiony film nazywany jest "najgorszym" :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#263 Post autor: Marek Łach » wt lut 02, 2010 19:15 pm

Maliny to wielka zgrywa, więc gdzie im tam do Globów czy Oscarów :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#264 Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 19:19 pm

E, ale w tym roku trafniejsze mieli nominacje jak Oscary. :)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#265 Post autor: Łukasz Wudarski » wt lut 02, 2010 22:47 pm

Wawrzyniec pisze: Dobra, koniec gadania, niech emocję opadną i trzymam kciuki za "Avatara", gdyż wtedy Babuch jakąś fajną recenzję skrobnie :)
Powiem wam że zaczyna mnie trochę sraka brać, że jednak ten piątek 13 Jablonskiego będę musiał obejrzeć i o zgrozo! - posłuchać
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#266 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 02, 2010 22:51 pm

Łukasz Wudarski pisze:Powiem wam że zaczyna mnie trochę sraka brać, że jednak ten piątek 13 Jablonskiego będę musiał obejrzeć i o zgrozo! - posłuchać
Ale to co zrecenzujesz składankę :shock: Przecież na tej płycie, przynajmniej którą ja znam to jest tylko jeden utwór Jablonsky'ego :?
Jakby co to ja Ci coś znajdę, albo przeprowadzi się ankietę na forum :wink: Ale i tak możesz być spokojny, gdyż Oscara zdobędzie Giacchino, więc nie masz się co o swoje oczy, uszy i żołądek martwić :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#267 Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 23:06 pm

Babuch, a jak wygra Sherlock zrecenzujesz complete recordings "Modern Warfare 2"? :D

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#268 Post autor: Łukasz Wudarski » śr lut 03, 2010 00:19 am

Jak wygra Szerlok to się wycofam z branży i zacznę pisać felietony do naszego dziennika :P
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#269 Post autor: Ele » śr lut 03, 2010 00:24 am

Koper pisze:Babuch, a jak wygra Sherlock zrecenzujesz complete recordings "Modern Warfare 2"? :D
Wystarczy że posłucha :) Te 7 godzin naprawdę zmienia człowieka.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#270 Post autor: Koper » śr lut 03, 2010 07:31 am

Łukasz Wudarski pisze:Jak wygra Szerlok to się wycofam z branży i zacznę pisać felietony do naszego dziennika :P
Ja bym takich słów nie rzucał na Twoim miejscu... :P

ODPOWIEDZ