JAMES HORNER - BLACK GOLD / CRISTIADA
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JAMES HORNER - CRISTIADA (2012) / BLACK GOLD (2012)
Tak, a wracając do "Black Gold" to muzykę słuchało się dobrze, ale rzeczywiście dwa ostatnie Hornery więcej mi przyjemności ze słuchania dały. Więc pewnie do tego soundtracka tak często nie będę wracał. Czekam więc na "Cristiadę".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Etam, naprawdę nie macie na co narzekać.
Przypomnijcie sobie inne suchary w karierze Dżejmsa (np. Unlawful Entry), to z miłością podejdziecie do Black Gold.
Przypomnijcie sobie inne suchary w karierze Dżejmsa (np. Unlawful Entry), to z miłością podejdziecie do Black Gold.

- Wojteł
- John Williams
Nie mogę, jestem przy pierwszym tracku, a już chyba trzecią powtórkę słyszę. Jeszcze trochę i wyłączę to na zasługę Krulla 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Dojdź do tego numeru The Blowing SandsWojtek pisze:Nie mogę, jestem przy pierwszym tracku, a już chyba trzecią powtórkę słyszę. Jeszcze trochę i wyłączę to na zasługę Krulla

- Wojteł
- John Williams
Na razie jestem przy I Have Chosen You, bardzo ładny fortepian 

- Wojteł
- John Williams
Najnowsza praca Jamesa "Zacięła Mi Się Płyta'' Hornera przesłuchana. Bardzo ładna liryka, fortepian itd, ALE:
Czasem się zastanawiam, czy Horner ma w domu takie kółeczko, z kilkoma ulubionymi swoimi tematami i kręci nim, za każdym razem, jak zaczyna pracę nad filmem, dla tego po raz setny mamy tutaj te same tematy.
http://www.youtube.com/watch?v=qCWhANj7usA
Ta odrobina muzyki akcji, która pojawiła się na płycie, też była przyjemna. Pytanie, jak ocenić płytę, której słucha się przyjemnie, ale nie ma w niej nic nowego, a tematy wszyscy słyszeli po 12 razy, chociaż te aranżacje są całkiem ładne (dodanie rogu)?
Ech, tęskni się za młodym, świeżym Hornerem z milionami pomysłów.
Czasem się zastanawiam, czy Horner ma w domu takie kółeczko, z kilkoma ulubionymi swoimi tematami i kręci nim, za każdym razem, jak zaczyna pracę nad filmem, dla tego po raz setny mamy tutaj te same tematy.
http://www.youtube.com/watch?v=qCWhANj7usA
Ta odrobina muzyki akcji, która pojawiła się na płycie, też była przyjemna. Pytanie, jak ocenić płytę, której słucha się przyjemnie, ale nie ma w niej nic nowego, a tematy wszyscy słyszeli po 12 razy, chociaż te aranżacje są całkiem ładne (dodanie rogu)?
Ech, tęskni się za młodym, świeżym Hornerem z milionami pomysłów.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ale marudzicie, a Black Gold i tak lepiej mi się słucha niż ostatniego Williamsa 

- Wojteł
- John Williams
Toż mówiłem, że słucha się dobrze, ale co z tego, skoro mogę se jego starsze scory odpalić i będe miał prawie to samo? 

A ja mogę odpalić sobie Star Warsy, zamiast słuchać tej nudy War WhoresWojtek pisze:Toż mówiłem, że słucha się dobrze, ale co z tego, skoro mogę se jego starsze scory odpalić i będe miał prawie to samo?

- Wojteł
- John Williams
Możesz, ale jednak War Horse nie używało tematu Lei jako Main Theme 

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ale po co już masz Mask of Zorro i Legend of ZorroWawrzyniec pisze:Tak, a wracając do "Black Gold" to muzykę słuchało się dobrze, ale rzeczywiście dwa ostatnie Hornery więcej mi przyjemności ze słuchania dały. Więc pewnie do tego soundtracka tak często nie będę wracał. Czekam więc na "Cristiadę".

- Wojteł
- John Williams
Swoją drogą, który z panów redaktorów jest autorem tego opisu?
Ilustracja lotu na ognistych klaczach i główny temat zapomnianego, bo i nie do końca udanego filmu fantasy z początku lat 80., to kwintesencja fantazji i przygody w muzyce filmowej tamtego okresu. Wzniosłe rycerskie fanfary, porywająca epicka melodia wygrywana przez smyczki, a do tego rytmiczna perkusja. Oto Horner młody, technicznie może niedoskonały, ale jaki świeży, szczery i pełen zapału!