There Be Dragons: Secretos De Pasión - Robert Folk

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: There Be Dragons: Secretos De Pasión - Robert Folk

#46 Post autor: Adam » śr lut 22, 2012 09:34 am

no proszę.. 10minutowy videowywiad z Folkiem i sesja 8)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vwjIpTdnL4

kurde musze tego posłuchać, 1 raz usłyszałem w tym wywiadzie i mocna muza :shock: 8)

przy okazji poszperałem o filmie - dlaczego nigdzie nie ma słowa o Warbecku? W filmografiach Joffe'a nie ma infa o dwóch wersjach tego filmu.. Czyżby po prostu Warbecka rejectowali i zdecydowali się zrobić jedną wersją filmu już z Folkiem?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#47 Post autor: Mystery » śr lut 22, 2012 10:15 am

Adam pisze:no proszę.. 10minutowy videowywiad z Folkiem i sesja 8)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vwjIpTdnL4
Było, no ale offtop zrobił swoje :wink:
Adam pisze:Czyżby po prostu Warbecka rejectowali i zdecydowali się zrobić jedną wersją filmu już z Folkiem?
Wersja filmu ze scorem Warbecka wala się po internecie, ale widać twórcy wolą ją pominąć milczeniem i skupiają się na nowym tworze.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#48 Post autor: Adam » śr lut 22, 2012 10:19 am

no czyli zrezygnowali? ta wersja z netu to kinówka? bo nigdzie nie ma o tym infa..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#49 Post autor: kiedyśgrześ » śr lut 22, 2012 10:22 am

Adam pisze:no czyli zrezygnowali? ta wersja z netu to kinówka? bo nigdzie nie ma o tym infa..
screener
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#50 Post autor: Adam » śr lut 22, 2012 10:24 am

ano, czyli pewnie pokazy były bez szału, zdecydowali się zrobić recuta i zmienić muzę, rejectować Werbecka i dlatego nic nie ma o tym w necie w sumie.. milczą i strona filmu, i nawet imdb.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#51 Post autor: Mystery » śr lut 22, 2012 10:30 am

Adam pisze:no czyli zrezygnowali? ta wersja z netu to kinówka? bo nigdzie nie ma o tym infa..
Nakręcili film który okazał się kompletną porażką, więc kompletnie go przemontowano i nastąpiła potrzeba napisania scoru od nowa, więc zatrudniono Folka, dodano inny podtytuł i tak otrzymaliśmy nowy obraz, ten poprzedni nie podbił kin i wydano go na początku roku na dvd.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#52 Post autor: Adam » śr lut 22, 2012 10:33 am

Dżof się skończył. W sumie to już dawno, ale dziś mnie utwierziłeś w tym :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#53 Post autor: kiedyśgrześ » śr lut 22, 2012 10:45 am

Adam pisze:Dżof się skończył. W sumie to już dawno, ale dziś mnie utwierziłeś w tym :P
Zaraz tu Templar zajrzy i powie, że ten ruski slasher z tą laską z 24hrs który Joffe popełnił to był nawet niezły :)
Obrazek

Templar

#54 Post autor: Templar » śr lut 22, 2012 12:45 pm

kiedyśgrześ pisze:
Adam pisze:Dżof się skończył. W sumie to już dawno, ale dziś mnie utwierziłeś w tym :P
Zaraz tu Templar zajrzy i powie, że ten ruski slasher z tą laską z 24hrs który Joffe popełnił to był nawet niezły :)
Eeee? :P To ja tu teraz robię za obrońcę słabych filmów? :D A tego Sadysty to nie widziałem i nie zamierzam obejrzeć, ale za to 24 świetny serial, ciągle czekam na wersję filmową 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#55 Post autor: Mystery » śr lut 22, 2012 19:43 pm

Robert Folk wrócił i to w dobrym stylu. Świetna, epicka muzyka. Tematy może mało świeże i odkrywcze, ale fajne i dobrze wpadające w ucho (motyw przewodni bardzo prosty, stworzony trochę w manierze Briana Tylera, a miłosny na myśl przywodzi Dragonheart). Świetne jest brzmienie, tradycyjna symfonika, acz z nowoczesnymi naleciałościami, co w połączeniu daje świetny rezultat, do tego dodające kolorytu wszechobecne gitarki, a miejscami nawet atrakcyjne wokalizy i chóry.
Można się jedynie przyczepić do krótkiego trwania wielu tracków, ale całości i tak słucha się gładko i przyjemnie, choć można było lepiej to zmontować. Wychodzi na to, że mamy pierwszy tegoroczny dobry score i czwóreczkę pewnie będzie można dać.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#56 Post autor: muaddib_dw » śr lut 22, 2012 19:59 pm

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » śr lut 22, 2012 20:21 pm

Mystery Man pisze:Robert Folk wrócił i to w dobrym stylu. Świetna, epicka muzyka. Tematy może mało świeże i odkrywcze, ale fajne i dobrze wpadające w ucho (motyw przewodni bardzo prosty, stworzony trochę w manierze Briana Tylera, a miłosny na myśl przywodzi Dragonheart). Świetne jest brzmienie, tradycyjna symfonika, acz z nowoczesnymi naleciałościami, co w połączeniu daje świetny rezultat, do tego dodające kolorytu wszechobecne gitarki, a miejscami nawet atrakcyjne wokalizy i chóry.
Można się jedynie przyczepić do krótkiego trwania wielu tracków, ale całości i tak słucha się gładko i przyjemnie, choć można było lepiej to zmontować. Wychodzi na to, że mamy pierwszy tegoroczny dobry score i czwóreczkę pewnie będzie można dać.
Obrazek

płyta miażdży. tylko denerwujące są połączenia niektórych kawałków ze sobą bez przerw między utworami. od dawna nie było takiego przygodowego scoru. i te chóry i hiszpańskie gitarki :shock: 4,5/5. już wiem że to jeden z Topów tego roku 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#58 Post autor: Wawrzyniec » śr lut 29, 2012 14:49 pm

Przesłuchałem ten score z dwa razy. OK muzykę dobrze się słucha, technicznie też na poziomie, ale po za tym jakoś mnie wielce nie porwała jak resztę forum. Hm. :?
3.5/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#59 Post autor: Adam » śr lut 29, 2012 18:42 pm

bo pewnie myślami byłeś już przy kolejnym odsłuchu Incepcji :P :P
obok Cartera to Folk popełnił jak na razie największy geniusz w tym roku a jak to się zakończy 31 grudnia to się okaże.
ja te płyty stawiam w zasadzie na równi, choć chyba ciut lżej słucha się Folka, bo jest jednak bardziej fanowsko i lajtowo zrobiony.
ja tam wyrocznią nie jestem, ale jak widać ważniejszych innych głosy są również b.pozytywne :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#60 Post autor: Koper » czw mar 01, 2012 21:20 pm

Trza było Adam wypuścić Folka w necie podpisanego jako "Hans Zimmer" i już by Ci Wawrzek pisał 6/5 i arcydzieło. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ