David Arnold - Olympic Symphony London 2012

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: David Arnold - Olympic Symphony London 2012

#31 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 21:59 pm

Ja nie mam z tym problemów, bo po prostu czasem mnie dziwi twój gust muzyczny :P Jarac się i Barrym i jakimis lamerami, to jest trochę dziwne, ale nie ciągnijmy już offtopa :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#32 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 22:03 pm

Wojtek pisze:Jarac się i Barrym i jakimis lamerami, to jest trochę dziwne, ale nie ciągnijmy już offtopa :wink:
co jest dziwne? że słucham wszystkiego i nie dyskwalifikuję za nazwisko? Nie przesłuchałeś żadnego Tylera w całości na spokojnie i mogę się założyć, a piszesz bzdury że to lamer. Pomyliłeś go chyba z Bejtsem.
Barrym też jaram się wybiórczo, a część płyt nawet nie tykam patykiem. Zresztą tak mam z KAŻDYM kompozytorem bo każdy pisze ścierwa.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#33 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 22:07 pm

Adam pisze: Nie przesłuchałeś żadnego Tylera w całości na spokojnie i mogę się założyć, a piszesz bzdury że to lamer. Pomyliłeś go chyba z Bejtsem.
Jak to dobrze, że Ty wiesz lepiej ode mnie co ja Tylera słuchałem :wink: Słuchałem chociazby Battle: LA, które parę osób dało do topa i poza dwoma trackami nie było tam absolutnie nic ciekawego. Oczywiście, że stoi parę klas wyżej od Batesa, co nie znaczy, że nie może być lamerem. Jest mlody, zobaczymy, co z niego wyrośnie za 10 lat, ale na razie to te jego łupanki sobie podaruję

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 22:14 pm

Wojtek pisze:Jak to dobrze, że Ty wiesz lepiej ode mnie co ja Tylera słuchałem :wink: Słuchałem chociazby Battle: LA, które parę osób dało do topa i poza dwoma trackami nie było tam absolutnie nic ciekawego.
to pewnie na przewijaniu słuchałeś :mrgreen: i jak widzisz cośz Tobą nie tak skoro ludzie dawali to nawet do Topów :D
Oczywiście, że stoi parę klas wyżej od Batesa, co nie znaczy, że nie może być lamerem.
zastanów się co piszesz i o kim i zobacz co osiągnął juz w życiu Brajan. lamer to możesz pisac o Dżawadim albo Bejtsie którzy nie osiągnęli nic i prawie nic nie zrobili.
Jest mlody, zobaczymy, co z niego wyrośnie za 10 lat,
jaki młody? za niedługo 40stka.
ale na razie to te jego łupanki sobie podaruję
:lol: i własnie pokazałeś jak znasz jego ostatnie prace poza fragmentami Battle LA. pogadaj z Mysterem to Ci podpowie jakie są jego niełupankowe i ambitne prace.. o ironio - co roku coraz więcej nominacji facet dostaje i robi doceniane scory że nawet hejterzy przyznają że jest nawet nieźle, a Wojtuś przyjdzie i powie że nie słucha bo to łupanki :D jak Dżon zaraz Ci umrze to biedaku nie będziesz miałczego słuchać więc lepiej się zacznij wdrażać chocby w Tylera czy ogólnie poszerzanie horyzontów :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#35 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 22:28 pm

Adam pisze:
Wojtek pisze:Jak to dobrze, że Ty wiesz lepiej ode mnie co ja Tylera słuchałem :wink: Słuchałem chociazby Battle: LA, które parę osób dało do topa i poza dwoma trackami nie było tam absolutnie nic ciekawego.
to pewnie na przewijaniu słuchałeś :mrgreen:
Nie wiedziałem, że Krysiński zainstalował mi na chacie kamerę i obserwuje, jak ja scory Tylera słucham :roll: Jakas mania przesladowcza, czy inne zboczenie panie Adamie?
Adam pisze:
Oczywiście, że stoi parę klas wyżej od Batesa, co nie znaczy, że nie może być lamerem.
zastanów się co piszesz i o kim i zobacz co osiągnął juz w życiu Brajan
No co takiego? Po czym wnosisz, ile w życiu osiągnął? Po kasowości filmów? To Bates może z nim konkurować, mając na koncie współpracę za Snyderem :roll:
Adam pisze:
Jest mlody, zobaczymy, co z niego wyrośnie za 10 lat,
jaki młody? za niedługo 40stka.
Biorąc pod uwagę, że większośc kompozytorów największe sukcesy święcie koło 50-tki, to jest stosunkowo młody. Nie każdy jest Hornerem, który świetnie zaczął za młodu, a potem się wypalił
Adam pisze:
ale na razie to te jego łupanki sobie podaruję
:lol: i własnie pokazałeś jak znasz jego ostatnie prace poza fragmentami Battle LA.

Teraz mam pewność - Krysiński szpieguje młodych mężczyzn! :P
Adam pisze:o ironio - co roku coraz więcej nominacji
facet dostaje i robi doceniane scory że nawet hejterzy przyznają że jest nieźle, a Wojtuś przyjdzie i powie że nie słucha bo to łupanki :D
Ja słyszałem o trzech jego nagrodach, nie licząć IFMCA. Bądź tak dobry i mnie oświeć, ile ten tytan i mistrz ma tych nagród na koncie. A do Battle LA naprawdę zasiadłem pełen dobrej woli i pierwsze dwa tracki mnie rozentuzjazmowały, ale im dalej w las, tym ciężej wytrzymać było. Ale co ja tam mogę wiedziec, przecież oswiecony Adamus wie, że ja słuchałem fragmentów :roll:

Adam pisze:jak Dżon zaraz Ci umrze to biedaku nie będziesz miałczego słuchać więc lepiej się zacznij wdrażać chocby w Tylera czy ogólnie poszerzanie horyzontów :)
Jesli dla Ciebie poszerzanie horyzontów oznacza słuchanie wyrobników z z drugiej, żeby nie powiedzieć: z trzeciej ligi pokroju Tylera, to naprawdę, wolę do usranej smierci słuchać Williamsa, bo gość napisał tyle dobrej muzy, ile Tyler by nie napisał żyjąc z 200 lat :roll: A tak poza tym, to myślę, że istnieje wystarczająco dużo dobrych kompozytorów do poszerzania horyzontów, żeby nie musieć chwytać za Żelusia :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#36 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 22:37 pm

podsumowując:
- nie pisałem że ma nagrody tylko że coraz więcej nominacji w róznych kategoriach co roku wiec znów masz przykłąd że jesteś w mniejszosci bo na świecie się zaczyna coraz bardziej jego muza podobać
- pisałem że jak widzisz jesteś w mniejszosci bo ludzie sobie Battle LA dość chwalą
- nie napisałeś o ważniejszych jego ostatnich scorach, tylko wyskoczyłeś z dwoma trakami z Battle LA więc prosty wniosek że nie znasz ostatnich fajnych prac, bo każdy tutaj by podał chocby Fast Five, MW3 czy Columbusa i Lego (niby oficjalnie nie wydane ale wszystko jest na stronie i kto chciał to dawno posłuchał), zamiast LA.
- pisząc o osiągnięciach w zyciu nie miałem na mysli sukcesów kasowych, choć jeśli jesteś czepliwy to MW3 zarobił więcej niż Avatar i tym jednym projektem zjada Bejtsa na śniadanie i wszystkie jego filmy, tylko o liczbę filmów które zrobił i chocby fakt wszechstronnego wykształcenia akademickiego, czy to że jest jednym z nielicznych który sam dyryguje i gra na na czesci isntrumentów. a prawdziwym lamerom - np Bejtoswi - tego brakuje.
- Brajan nie jest wyrobnikiem z 3 ligii - znów pomyliłes go z Dżawadim czy Bejstem bez osiągnięc.
- możesz sobie do usranej śmierci słuchać Dżona i tylko jego, nic mi do tego, tylko nie neguj pracy i dorobku innych osób tylko dlatego że Ci się styl nie podoba i wolisz swojego Dżona czy innego Iksińskiego. A jak tak bardzo chcesz negować "lamerów" to zapisz się na korki do Bodzia Kaczyńskiego który też się od lat ośmiesza uznając tylko jeden rodzaj muzyki.
- no i potem się nie dziw że "najładniejsze suki w klasie spławiają nieopierzonych kujonów" skoro pół forum dało Battle LA do topów a Ty nie widzisz w tym nic ciekawego :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#37 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 22:48 pm

-To bądź tak dobry i wymień kilka z tych nominacji, pomijając IFMCA, na które wszyscy leją
- Taaaak, to widac bardzo dobrze zwłaszcza w komentarzach pod recką, gdzie średnia ocena wynosi około 3 (i to tylko dlatego, że Tomek zawyżył)
- Ok, przesłucham i jak dojdę do nich po siebie, to nie omieszkam skomentowac na forum
- Taaaa... jednym z nielicznych.. to chyba w skali ostatniej dekady, gdzie stara gwardia wymarła i wszędzie się pchają lamy z RCP. A ilość się chyba nie przekłada na jakość, co wszyscy wiemy nie od dziś.
-Nie przekręcaj moich słów, bo napisałem, że muzycznie stoi kilka klas wyżej od Batesa, co nie oznacza, że jest dobrym kompozytorem
-To my na forum mamy 6 osób, skoro połowa dała je do topa? Swoją droga możesz mi wytłumaczyć jaki związek istnieje na moja metaforę podejścia Williamsa do reżyserów w ostatnich latach, a tam co napisałem? Chyba, że znów chcesz być fajny, próbując mnie ośmieszyć wyrwanymi z kontekstu słowami, a to jest zagrywka na poziomie niższym od muzyki Batesa :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#38 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 22:52 pm

nie chce mi się dyskutowac już na ten temat :) szanuję że Ci się nie leży styl i tyle. tylko nie pisz że to lamer, że robi łupanki itp itd. ja np nie znam dyskografii takiego Jackmana więc się nie udzielam i nie piszę że to lamer. Ty nie znasz płyt Brajana, to też się nie udzielaj. Ba, nawet ja zawsze zaznaczam że pierwszej połowy jego płytoteki chronologicznie praktycznie nie znam i odnoszę się tylko do kilku obecnych prac. Było wpisać koment w temacie o Battle LA że przesłuchałeś i po 2 kawałkach miałeś dość. i nikt by złego słowa nie mówił. A na tym forum jest może regularnie pizacych z 10 czy max 15 osób :) conajmniej kilka dało do topów, a w topach utworowych również Brajan miał widoczną pozycję.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#39 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 22:55 pm

Gwoli ścisłości przesłuchałem całe Battle: LA i jedynie dwa, może 3 tracki mi się podobały. A to, co słyszałem na youtube, w filmikach z sesji nagraniowych, wyrywki wstawiane na forum czy w filmach, w żadnym wypadku nie zachęciło mnie do zapoznania się z resztą jego twórczości (pomijając score do Transów, ale w jego przypadku poczekam do opinii na temat całości)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#40 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 22:57 pm

Wojtek pisze:w żadnym wypadku nie zachęciło mnie do zapoznania się z resztą jego twórczości (pomijając score do Transów, ale w jego przypadku poczekam do opinii na temat całości)
:mrgreen: czyli dochodzimy do sedna że nie znasz nic poza Battle LA :lol: :lol: :lol: wiec o czym tu dyskutować? :roll: i skoro nagle czekasz na opinię o Transach które nie wyszły, to dlaczego nie ksorzystasz z opinii o MW3 czy Fast Five lub Columbusie czy Killing Room które ludzie chwalą (z tych w miare ostatnich prac) ?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#41 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 22:59 pm

Całych płyt nie przesłuchałem poza Battle LA, ale slyszałkem kilka "najlepszych tracków" z MWF3, Timeline, Fast Five no i w filmie Godsend, które jakie było dobrze wiesz, krytykując je w swojej recenzji i w filmach Slya, które tez mnie nie zachęcily do sięgnięcia po płytę. Traktując jego twórczość przekrojowo, jakieś pojęcie na temat jego stylu jednak mam.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#42 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 23:01 pm

posłuchaj wybiórczo paru traków, pisz że lamer :roll:
posłuchanie paru traków to przekrojowa wiedza o kompozytorze? ciekawe..
szkoda gadać...
kompozytor nie dla Ciebie w takim razie i tyle koniec tematu, tak jak u mnie z muzyką klasyczną :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#43 Post autor: Wojteł » wt lut 21, 2012 23:04 pm

A, i oczywiście AVP:R, zapomniałem, że do tego robił. Myślę, że słuchanie takich prac Dragonball: Evolution nie zmieniłoby zdania mojego zdania o nim, a skoro z w/w prac nie podobały mi się "najlepsze utwory", to myślę, że za cała płytę tez nie ma sensu się brac :roll:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#44 Post autor: DanielosVK » wt lut 21, 2012 23:06 pm

Cytat z recenzji "Godsend":
Cała reszta, a w dorobku ma już prawie 30 filmów, to najzwyklejsze średniaki w tym jeszcze parę z dolnej półki.
No to co? Znasz wczesnego Tylera czy nie znasz? :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#45 Post autor: Adam » wt lut 21, 2012 23:07 pm

Wojtek pisze:A, i oczywiście AVP:R, zapomniałem, że do tego robił. Myślę, że słuchanie takich prac Dragonball: Evolution nie zmieniłoby zdania mojego zdania o nim, a skoro z w/w prac nie podobały mi się "najlepsze utwory", to myślę, że za cała płytę tez nie ma sensu się brac :roll:
Killing Room
Columbus Circle (całosc na jego stronie)
Children Of Dune
Partition
Eagle Eye
Expendables
Fast Five
MW3
Rambo 4

po przesłuchaniu tych całych płyt będziesz miał przekrój o jego karierze i wtedy zadecydujesz czy to lamer. a później czy to kompozytor dla Ciebie. 4 pierwsze tytuły nie są łupankami tylko totalnie inną muzyką i bys nie poznał że to Tyler 8)
Cała reszta, a w dorobku ma już prawie 30 filmów, to najzwyklejsze średniaki w tym jeszcze parę z dolnej półki.

No to co? Znasz wczesnego Tylera czy nie znasz? :P
Danielos znów fejl - pisałem o filmach. 10 lat temu starałem się być na bieżąco :) od paru lat niestety nie i poza wybranym polskim kinem praktycznie nic nie ogladam.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ