Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa

#16 Post autor: Wojteł » ndz lut 12, 2012 16:03 pm

Templar pisze:W kategorii "Gniot" to zamiast Piratów powinien być Sherlock, Piraci są dużo lepsi, pomijając rzecz jasna wszystkie remiksy :P
Też tak sądzę
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#17 Post autor: Templar » ndz lut 12, 2012 16:04 pm

bladerunner22 pisze:
Templar pisze:W kategorii "Gniot" to zamiast Piratów powinien być Sherlock, Piraci są dużo lepsi, pomijając rzecz jasna wszystkie remiksy :P
Ja wolę Sherlocka :shock:
Sherlock na płycie to dla mnie jedna wielka kupa, Piraci pomimo, że mało oryginalni, bo wszystko już było w poprzednich częściach to całkiem fajnie ich się słucha, dla mnie już samo "Mermaids" przebija całego Sherlocka :P

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#18 Post autor: Arthur » ndz lut 12, 2012 16:07 pm

Oba są gniotami i tyle. Szkoda czasu marnować nad rozważaniami, który większy.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#19 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lut 12, 2012 16:12 pm

Wojtek pisze:
Też tak sądzę
Sprawa gustu, jedni wolą blondynki inni murzynki z krągłymi tyłeczkami w dowolnym stanie świeżości… oczywiście nie wytykając palcami :mrgreen:

Arthur pisze:Oba są gniotami i tyle. Szkoda czasu marnować nad rozważaniami, który większy.
Akurat :D takich solówek gitarowych co na Piratach to w filmówce ze świecą szukać, inna sprawa, że w filmie wiele się z tego nie ostało :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#20 Post autor: bladerunner22 » ndz lut 12, 2012 16:16 pm

kiedyśgrzesiu jakbyś był murzynem to też byś wolał afroamerykanki, prawda ? :P .

Poza tym sprawdź lepiej pocztę :) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Arthur

#21 Post autor: Arthur » ndz lut 12, 2012 16:19 pm

Jak ktoś lubi gitarki to sobie odpali jedną z płyt Rodrigo&Gabriela, a nie jakieś PotCy. Po za tym te 2 kawałki to nic wielkiego, ot granie jakie grają od wielu lat. Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę. No i jak można oceniać płytę zakładając, że 1/3 płyty "nie istnieje" :D
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#22 Post autor: Wojteł » ndz lut 12, 2012 16:22 pm

Arthur pisze: Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę.
Idąc tym tokiem rozumowania, nominacja do gniota roku tez powinny iść do osób, które tę muzykę napisały, a nie do gościa, który walnął podpis na plycie
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#23 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lut 12, 2012 16:26 pm

bladerunner22 pisze:kiedyśgrzesiu jakbyś był murzynem to też byś wolał afroamerykanki, prawda ? .
To ty jesteś murzynem Bladu :?: :mrgreen:
Arthur pisze:Jak ktoś lubi gitarki to sobie odpali jedną z płyt Rodrigo&Gabriela, a nie jakieś PotCy. Po za tym te 2 kawałki to nic wielkiego, ot granie jakie grają od wielu lat. Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę. No i jak można oceniać płytę zakładając, że 1/3 płyty "nie istnieje" :D
Utwory powstały jak w mordę do filmu (na płytę) i jak najbardziej spełniają warunek słuchalności :D
Obrazek

Templar

#24 Post autor: Templar » ndz lut 12, 2012 16:41 pm

Ja uważam, że nawet sam score Zimmera nie zasługuje na tytuł "Gniota", poza Sherlockiem to była jeszcze sporo innych, dużo gorszych albumów, dla mnie również Dziewczyna z tatuażem jest gorsza niż Piraci. No i score Zimmera całkiem dobrze się sprawował w filmie, szczególnie w pamięci zapadła mi właśnie scena z syrenami.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#25 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lut 12, 2012 16:45 pm

Czyli Templar woli blondynki z ogonami :D Sorki za offtop, ale Bladu mnie po prostu sekwencją dwóch komentarzy rozwalił :D

EDIT: Mnie to się nawet jeden remix na tej płycie podoba :D
Obrazek

Templar

#26 Post autor: Templar » ndz lut 12, 2012 16:50 pm

kiedyśgrześ pisze:Czyli Templar woli blondynki z ogonami :D Sorki za offtop, ale Bladu mnie po prostu sekwencją dwóch komentarzy rozwalił :D
W filmie, nie tylko blondynki były:

Obrazek

No ale muszę przyznać, że wszystkie były piękne :D

Awatar użytkownika
Arthur

#27 Post autor: Arthur » ndz lut 12, 2012 17:00 pm

Wojtek pisze:
Arthur pisze: Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę.
Idąc tym tokiem rozumowania, nominacja do gniota roku tez powinny iść do osób, które tę muzykę napisały, a nie do gościa, który walnął podpis na plycie
Widziałem film. I wyjdźmy od tego, że jestem po tej stronie która uważa, że te latynowskie wstawki były trochę niekompatybilne z filmem. Założenie jest, więc przechodzę do odpowiedzi.
Nie wiem jak wyglądała współpraca duetu z Hansem (może Paweł napisze).
Jeśli dostali oni scenę(y) do zilustrowania to zaliczymy ich do współkompozytorów i wtedy tak jak napisałeś- przy powyższym założeniu można im też dać tą nominację. Ale jeśli oni mieli stworzyć parę kawałków korzystając z biblioteki muzycznej Piratów w oderwaniu od konkretnych scen to mimo, że stworzyli część scoru zaliczyć ich można do roli muzyków/DJów i nie można obciążać żadnymi pretensjami, bo oni tu tylko pracują jako podrzędni wykonawcy.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#28 Post autor: DanielosVK » ndz lut 12, 2012 17:05 pm

Ale macie kłopoty. :P Piraci to gniot i tyle.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#29 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lut 12, 2012 17:07 pm

Czyli znowu wraca wątek murzynów, murzyn zrobił swoje, murzyn nominacji do gniota nie dostanie, tymczasem teza, że jakoby Piratom należy się nominacja do gniota jest po prostu nie do obronienia, hejter z ciebie Arthur i tyle :D

Ps. Z ciebie Danielos też hejter :)
Obrazek

Templar

#30 Post autor: Templar » ndz lut 12, 2012 17:09 pm

kiedyśgrześ pisze:tymczasem teza, że jakoby Piratom należy się nominacja do gniota jest po prostu nie do obronienia, hejter z ciebie Arthur i tyle :D

Ps. Z ciebie Danielos też hejter :)
Amen, Brother

ODPOWIEDZ