Też tak sądzęTemplar pisze:W kategorii "Gniot" to zamiast Piratów powinien być Sherlock, Piraci są dużo lepsi, pomijając rzecz jasna wszystkie remiksy
Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa
- Wojteł
- John Williams
Re: Filmmuzy 2011 - nominacje!!!- kulturalna dysputa
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Sherlock na płycie to dla mnie jedna wielka kupa, Piraci pomimo, że mało oryginalni, bo wszystko już było w poprzednich częściach to całkiem fajnie ich się słucha, dla mnie już samo "Mermaids" przebija całego Sherlockabladerunner22 pisze:Ja wolę SherlockaTemplar pisze:W kategorii "Gniot" to zamiast Piratów powinien być Sherlock, Piraci są dużo lepsi, pomijając rzecz jasna wszystkie remiksy

- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Oba są gniotami i tyle. Szkoda czasu marnować nad rozważaniami, który większy.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Sprawa gustu, jedni wolą blondynki inni murzynki z krągłymi tyłeczkami w dowolnym stanie świeżości… oczywiście nie wytykając palcamiWojtek pisze:Też tak sądzęTemplar pisze:W kategorii "Gniot" to zamiast Piratów powinien być Sherlock, Piraci są dużo lepsi, pomijając rzecz jasna wszystkie remiksy

AkuratArthur pisze:Oba są gniotami i tyle. Szkoda czasu marnować nad rozważaniami, który większy.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
kiedyśgrzesiu jakbyś był murzynem to też byś wolał afroamerykanki, prawda ?
.
Poza tym sprawdź lepiej pocztę
.

Poza tym sprawdź lepiej pocztę

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Arthur
Jak ktoś lubi gitarki to sobie odpali jedną z płyt Rodrigo&Gabriela, a nie jakieś PotCy. Po za tym te 2 kawałki to nic wielkiego, ot granie jakie grają od wielu lat. Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę. No i jak można oceniać płytę zakładając, że 1/3 płyty "nie istnieje" 

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wojteł
- John Williams
Idąc tym tokiem rozumowania, nominacja do gniota roku tez powinny iść do osób, które tę muzykę napisały, a nie do gościa, który walnął podpis na plycieArthur pisze: Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
To ty jesteś murzynem Bladubladerunner22 pisze:kiedyśgrzesiu jakbyś był murzynem to też byś wolał afroamerykanki, prawda ? .

Utwory powstały jak w mordę do filmu (na płytę) i jak najbardziej spełniają warunek słuchalnościArthur pisze:Jak ktoś lubi gitarki to sobie odpali jedną z płyt Rodrigo&Gabriela, a nie jakieś PotCy. Po za tym te 2 kawałki to nic wielkiego, ot granie jakie grają od wielu lat. Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę. No i jak można oceniać płytę zakładając, że 1/3 płyty "nie istnieje"

Ja uważam, że nawet sam score Zimmera nie zasługuje na tytuł "Gniota", poza Sherlockiem to była jeszcze sporo innych, dużo gorszych albumów, dla mnie również Dziewczyna z tatuażem jest gorsza niż Piraci. No i score Zimmera całkiem dobrze się sprawował w filmie, szczególnie w pamięci zapadła mi właśnie scena z syrenami.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Czyli Templar woli blondynki z ogonami
Sorki za offtop, ale Bladu mnie po prostu sekwencją dwóch komentarzy rozwalił 
EDIT: Mnie to się nawet jeden remix na tej płycie podoba

EDIT: Mnie to się nawet jeden remix na tej płycie podoba

W filmie, nie tylko blondynki były:kiedyśgrześ pisze:Czyli Templar woli blondynki z ogonamiSorki za offtop, ale Bladu mnie po prostu sekwencją dwóch komentarzy rozwalił

No ale muszę przyznać, że wszystkie były piękne

- Arthur
Widziałem film. I wyjdźmy od tego, że jestem po tej stronie która uważa, że te latynowskie wstawki były trochę niekompatybilne z filmem. Założenie jest, więc przechodzę do odpowiedzi.Wojtek pisze:Idąc tym tokiem rozumowania, nominacja do gniota roku tez powinny iść do osób, które tę muzykę napisały, a nie do gościa, który walnął podpis na plycieArthur pisze: Więc gratulację mogą iść do tego duety, ale nie na konto osoby która podpisała płytę.
Nie wiem jak wyglądała współpraca duetu z Hansem (może Paweł napisze).
Jeśli dostali oni scenę(y) do zilustrowania to zaliczymy ich do współkompozytorów i wtedy tak jak napisałeś- przy powyższym założeniu można im też dać tą nominację. Ale jeśli oni mieli stworzyć parę kawałków korzystając z biblioteki muzycznej Piratów w oderwaniu od konkretnych scen to mimo, że stworzyli część scoru zaliczyć ich można do roli muzyków/DJów i nie można obciążać żadnymi pretensjami, bo oni tu tylko pracują jako podrzędni wykonawcy.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale macie kłopoty.
Piraci to gniot i tyle.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Czyli znowu wraca wątek murzynów, murzyn zrobił swoje, murzyn nominacji do gniota nie dostanie, tymczasem teza, że jakoby Piratom należy się nominacja do gniota jest po prostu nie do obronienia, hejter z ciebie Arthur i tyle
Ps. Z ciebie Danielos też hejter

Amen, Brotherkiedyśgrześ pisze:tymczasem teza, że jakoby Piratom należy się nominacja do gniota jest po prostu nie do obronienia, hejter z ciebie Arthur i tyle![]()