Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: Alexandre Desplat - osobiste rozważania

#196 Post autor: Marek Łach » wt sty 17, 2012 18:01 pm

http://youtu.be/3KdyQ0SCdNk

Kolejny świetny wywiad z Desplatem.

O ghostwritingu i Hansie wspomina ok. 21 minuty. ;)

27:40 - Reznor ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#197 Post autor: Adam » wt sty 17, 2012 18:19 pm

podoba mi się u tych z DP30, że większośc wywiadów robią na spontana w pierwszej lepszej dzielnicy LA w pierwszej lepszej knajpce pod niebem :)
no i pierwszy raz się Desplat wygadał że zbiera jak leci scory na LP!! :shock: szacuneczek.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#198 Post autor: Mystery » wt sty 17, 2012 19:52 pm

Marek Łach pisze:http://youtu.be/3KdyQ0SCdNk

Kolejny świetny wywiad z Desplatem.
Świetny, wydaje się aż pół godziny, ale gdy się skończył, chciało się jeszcze więcej :wink:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#199 Post autor: kiedyśgrześ » wt sty 17, 2012 20:30 pm

Mystery Man pisze:Świetny, wydaje się aż pół godziny, ale gdy się skończył, chciało się jeszcze więcej
Desplatowi starczyło siły na 10 min sądząc po body lenguage :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#200 Post autor: Adam » wt sty 17, 2012 20:32 pm

:mrgreen: najlepsze jest 19:25-19:31 :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#201 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 18, 2012 14:37 pm

Bardzo fajny wywiad. Desplat zdaje się być sympatycznym facetem, z którym spokojnie można byłoby pójść do jakiejś winiarni i popijając Beaujolais Villages dyskutować o muzyce filmowej i wychwalać pod niebiosa Johna Williamsa. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#202 Post autor: hp_gof » czw sty 19, 2012 15:57 pm

Kurwa! Zajebista aranżacja Wong Chia Chi's Theme! Mam orgazm!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=HYR_GmxA ... re=related

hp_gof

#203 Post autor: hp_gof » sob sty 28, 2012 23:08 pm

Widział ktoś kiedyś gdzieś może w necie, gdzie można ściągnąć? Albo jeszcze lepiej, kupić?

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#204 Post autor: Adam » ndz sty 29, 2012 19:52 pm

gdzies to widzialem..
#FUCKVINYL

hp_gof

#205 Post autor: hp_gof » wt sty 31, 2012 22:02 pm

My tu pitu pitu o Williamsie, a tu olo nie śpi :D To co, jeszcze się styczeń nie skończył, a mamy czwarty projekt już?
http://filmmusicreporter.com/2012/01/31 ... s-emperor/
Jak sobie myślę, że to jest political thriller, czyli coś co Alexandre'owi wychodzi całkiem całkiem, to się nie mogę po prostu doczekać, yeah 8)
Łeeeee, szkoda, ze dopiero 2013...
http://thefilmstage.com/news/alexandre- ... ig-wedren/
Starring Matthew Fox and Tommy Lee Jones, the historical drama — written by David Klass and Vera Blasi — is a love story about General Bonner Fellers, who must decide if Japan’s Emperor Hirohito should be hanged for his actions in World War II, all while searching for a lost flame. Emperor is expected to hit in 2013.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#206 Post autor: Adam » wt sty 31, 2012 22:06 pm

i tak nie zmieni to wielkiego smrodu że NO.1 w hojłud nie dostał nawet noma do oskara przy tylu projektach i to dobrych. współczuje mu trochę bo musiał ten policzek chłopina mocno na ambicji przeżyć.. a ciśnienie na nagrody ma, jak i każdy, bo na stronie jedyne updaty jakie robią to wymieniaja wszystkie jego nagrody i nomy z największych zadupi żeby się tylko nimi chwalić ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#207 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 31, 2012 22:09 pm

Wszyscy dzisiaj jesteśmy w takim nastroju, że i pewnie ja, aby tradycji stało się zadość i aby dalej potwierdzić mój status fanboya, napiszę coś do bólu przewidywalnego, sorry hp-gofie:

Hm, Alexandre Desplat pisze do thrillera politycznego, pt. "Emperor". Nie ukrywam, że po "Ides of March" nawet jestem zaciekawiony tym projektem. Ale i tak nic nie pobije motywu Imperatora Johna Williamsa. :mrgreen:

Wybacz, ale po prostu taki dzień, to nie mogłem się powstrzymać. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#208 Post autor: Paweł Stroiński » wt sty 31, 2012 22:18 pm

Emperor? Czy to ten projekt o dyskusjach, czy skazać Hirohito za zbrodnie wojennej i wpływie MacArthura na to, że jednak nie skazali?

To może być super film i score.

hp_gof

#209 Post autor: hp_gof » wt sty 31, 2012 22:22 pm

Adam pisze:i tak nie zmieni to wielkiego smrodu że NO.1 w hojłud nie dostał nawet noma do oskara przy tylu projektach i to dobrych. współczuje mu trochę bo musiał ten policzek chłopina mocno na ambicji przeżyć.. a ciśnienie na nagrody ma, jak i każdy, bo na stronie jedyne updaty jakie robią to wymieniaja wszystkie jego nagrody i nomy z największych zadupi żeby się tylko nimi chwalić ;-)
Ty miałeś chyba naprawdę smutne dzieciństwo, malutki człowieczku, bo wszędzie próbujesz wcisnąć swoje złośliwe trzy grosze.
Wawrzyniec pisze: Hm, Alexandre Desplat pisze do thrillera politycznego, pt. "Emperor". Nie ukrywam, że po "Ides of March" nawet jestem zaciekawiony tym projektem. Ale i tak nic nie pobije motywu Imperatora Johna Williamsa. :mrgreen:
Wszystko fajnie, cieszę się, że próbujesz być zabawny (?) czy może nawet uszczypliwy (?), ale szczerze mówiąc nie widzę związku... poza tytułem... No a jeśli to nawiązanie miało być tym prztyczkiem w nos, to... idę do kuchni coś zjeść :D

hp_gof

#210 Post autor: hp_gof » wt sty 31, 2012 22:26 pm

Paweł Stroiński pisze:Emperor? Czy to ten projekt o dyskusjach, czy skazać Hirohito za zbrodnie wojennej i wpływie MacArthura na to, że jednak nie skazali?
To może być super film i score.
Na pewno może być to nawet i jakieś wyzwanie. Nie śledzę twórczości Petera Webbera, widziałem Dziewczynę z Perłą - ok, reszta twórczości - nie widzę nic nadzwyczajnego. Pozostaje trzymać kciuki, żeby obu panom się udało :) Zapowiada się ciekawie. Ale wiele filmów się zapowiadało już genialnie, a wyszło co wyszło :P

ODPOWIEDZ