Fincherowi chyba się Bond marzy.
The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus Ross
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus
Samo w sobie może i ciekawe ale nijak to się ma do historii, tematyki i klimatu z książki.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To teraz czekamy na opinię Adama dot. duetu R&R ilustrującego Bonda. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
taa nie namówicie mnie na to :]
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ten cover "Immigrant Song" jest świetny, na pewno najlepszy kawałek na płytach. Za nic w świecie nie chciałbym go zmienić.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, można mówić o muzyce Reznora co się chce, ale przynajmniej ma dobry gust jeżeli chodzi o muzykę filmową:
http://www.totalfilm.com/features/trent ... /jaws-1975

http://www.totalfilm.com/features/trent ... /jaws-1975
"The Jaws music really impacted the way I saw that movie at an early stage of my life. It terrified me.
The music added to the fear of the film. I realised early on that music in the context of a film can really steer and manipulate you emotionally and it stuck with me."
"Blade Runner is one of the all time greats, and I think that score frames the film in a very identifiable and brave and unusual setting, that really elevates that film up to what it is, certainly for me it's a pretty integral part of what it is."
-
Templar
Wróciłem właśnie z kina, muzyka w miarę pasująca, film trwał 2 godziny 40 minut, muzyki było chyba trochę ponad 2 godziny, bo jednak sporo scen było bez podkładu muzycznego
Ogólnie przy The Social Network to muzyka w filmie zrobiła na mnie dużo, dużo większe wrażenie, tutaj natomiast "po prostu jest". W jednej scenie - rozmowa tej hakerki ze swoim pracodawcami - muzyka IMO nie pasowało kompletnie, lepiej by było jakby była tam po prostu cisza
Ogólnie to daję 3,5/5 za muzykę w filmie, o tej na płycie już się wcześniej wypowiadałem.
A i jeszcze jedno, tylko tu będzie SPOILER!:
Nie wiem kto na to wpadł, czy Fincher, czy ktoś inny, ale pod koniec filmu mamy scenę gdzie seryjny morderca próbuje zamordować naszego kochanego Bonda, no i ten koleś puszcza sobie na wieży Sail Away Enyi, najlepszy komentarz do tego dał mój kumpel, który z 10 minut się śmiał. Nie wiem kto na to wpadł, żeby ten utwór dać w takiej scenie, ale gratki dla tego Pana!
A i jeszcze jedno, tylko tu będzie SPOILER!:
Nie wiem kto na to wpadł, czy Fincher, czy ktoś inny, ale pod koniec filmu mamy scenę gdzie seryjny morderca próbuje zamordować naszego kochanego Bonda, no i ten koleś puszcza sobie na wieży Sail Away Enyi, najlepszy komentarz do tego dał mój kumpel, który z 10 minut się śmiał. Nie wiem kto na to wpadł, żeby ten utwór dać w takiej scenie, ale gratki dla tego Pana!
-
Templar
Jeszcze co do samego filmu, to bardzo mi przypominał Autora widmo, tam mieliśmy pisarza, który przybywa na wyspę, gdzie ma napisać pamiętniki byłego premiera Wielkiej Brytanii i przy okazji odkrywa sekrety rodzinne, przez które grozi mu niebezpieczeństwo. Tutaj mamy dziennikarza, który też przybywa na wyspę i ma napisać biografię Henrika Vangera i przy okazji zbadać sprawę zniknięcia jego siostrzenicy, też odkrywa sekrety rodzinne, przez które grozi mu niebezpieczeństwo
Klimatycznie Romek zrobił znacznie lepszy film, Autora widmo to ja po prostu uwielbiam, ten deszczowy klimat z genialną muzyką Desplata - coś wspaniałego, w Dziewczynie mamy natomiast zimę i taką sobie muzykę Reznora, jakoś tego mrocznego klimatu nie czułem, a Orinoco Flow to już w ogóle wszystko zepsuło i zrobiła się komedia. W sumie szkoda, że Romek tego nie nakręcił, gorszego filmu na pewno by nie zrobił, a myślę, że byłoby nawet lepiej, no i zamiast Reznora dałby właśnie Desplata i byłby score roku 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ale się rozpisał
krótka piłka Templar, książek nie czytałem i nie zamierzam, skandynawska ekranizacja przeszła mi obojętnie, podobał mi się Ghost Writer, podobał mi się Social Network, lubię Finchera, choć nie wszystko, mogę iść do kina, czy odpuścić, chodzi o prawie trzy godziny życia, poradź 
-
Templar
Film ogólnie polecam, miło spędzone 2,5h, nie nudziłem się, jedynie tylko właśnie ta scena z Orinoco Flow była idiotyczna, było to coś w stylu tego:kiedyśgrześ pisze:ale się rozpisałkrótka piłka Templer, książek nie czytałem i nie zamierzam, skandynawska ekranizacja przeszła mi obojętnie, podobał mi się Ghost Writer, podobał mi się Social Network, lubię Finchera, choć nie wszystko, mogę iść do kina, czy odpuścić, chodzi o prawie trzy godziny życia, poradź
http://www.youtube.com/watch?v=5tVvO7APGiM
tylko jeszcze bardziej komicznie. A i znalazłem już info, że to Craig puścił na planie tę piosenkę, posikali się z Fincherem ze śmiechu i wrzucili do filmu, tylko chyba zapomnieli, że thriller robią, a nie komedię
Książek nie czytałem, szwedzkich ekranizacji nie widziałem, choć jeszcze dzisiaj je chyba zobaczę
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Film jak dla mnie rewelacyjny. Może nie było takiego mroku jakiego się spodziewałem, ale było czuć, że to gdzieś na dalekiej mroźnej północy. Muzyka w filmie przyzwoicie wypadła, więc dostaje ode mnie 3,5, za materiał na płycie daję jakieś 1,5 - 2, więc w sumie ocena gdzieś w okolicach 2,5.
Co do sceny z Orinoco Flow to autentyczne brawa dla kogoś, kto to wymyślił - dołożyło to uroczą cegiełkę do postaci Martina ii przy okazji było najlepszym muzycznie fragmentem w filmie;)
Co do sceny z Orinoco Flow to autentyczne brawa dla kogoś, kto to wymyślił - dołożyło to uroczą cegiełkę do postaci Martina ii przy okazji było najlepszym muzycznie fragmentem w filmie;)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Film klasa sama w sobie. Fincher nie zawiódł. A intro to wizualny i muzyczny Meisterstück.
A muzyka Reznora i Rossa naprawdę dobrze się w filmie sprawdzała i ja ją słyszałem, czułem jej obecność i była dla mnie czymś więcej niż tłem. Nie zgadzam się też z Broxtonem, który skrytykował jej oddziaływanie w obrazie i jestem w stanie zrozumieć dlaczego tak, a nie inaczej ocenił jej działanie w filmie Olek.
Jednocześnie oglądając film odniosłem wrażenie, że wiele motywów się powtarzała ("Hidden in Snow", czy "What If We Could?"), a i było sporo miejsc, kiedy jednak muzyki nie było. Wynika więc z tego, że chyba nie wszystko co się znalazło na płytach, znalazło się w i w obrazie.
Ogólnie film świetny, a muzyka w nim zawarta dobra.
A muzyka Reznora i Rossa naprawdę dobrze się w filmie sprawdzała i ja ją słyszałem, czułem jej obecność i była dla mnie czymś więcej niż tłem. Nie zgadzam się też z Broxtonem, który skrytykował jej oddziaływanie w obrazie i jestem w stanie zrozumieć dlaczego tak, a nie inaczej ocenił jej działanie w filmie Olek.
Jednocześnie oglądając film odniosłem wrażenie, że wiele motywów się powtarzała ("Hidden in Snow", czy "What If We Could?"), a i było sporo miejsc, kiedy jednak muzyki nie było. Wynika więc z tego, że chyba nie wszystko co się znalazło na płytach, znalazło się w i w obrazie.
Ogólnie film świetny, a muzyka w nim zawarta dobra.
tyle ze sie nie nadaje do sluchania poza nim, tym bardziej na o zgrozo 3 cd
więc zakonczmy temat tej dźwiękowej tapetki bo szkoda czasu 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To teraz powodzenia w czytaniu książki.Wawrzyniec pisze: Ogólnie film świetny, a muzyka w nim zawarta dobra.