John 5 & Griffin Boyce - The Lords of Salem

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

John 5 & Griffin Boyce - The Lords of Salem

#1 Post autor: DanielosVK » sob sty 07, 2012 21:40 pm

Rob Zombie bierze się za kolejny horror. Tym razem muzykę zrobi kolega z zespołu, gitarzysta John 5, o czym Rob poinformował na facebooku. Nie wiem, czy mnie film w jakikolwiek sposób zainteresuje. Żadnego filmu Zombiego jeszcze nie widziałem, ale przez wzgląd na to, że jestem dużym fanem jego muzyki, może zacznę się zapoznawać. Tak czy siak, score'u jestem ciekaw. :)
Ostatnio zmieniony czw mar 14, 2013 20:34 pm przez DanielosVK, łącznie zmieniany 1 raz.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: John 5 - The Lords of Salem

#2 Post autor: Paweł Stroiński » sob sty 07, 2012 21:41 pm

Gorzej od Batesa nie będzie.

Chyba.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#3 Post autor: DanielosVK » sob sty 07, 2012 21:42 pm

Na pewno nie. John 5 to dobry gitarzysta, już do Halloween II napisał całkiem fajny temacik, teraz ma szansę popisać się na większą skalę.
Fe.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#4 Post autor: Marek Łach » sob sty 07, 2012 21:43 pm

Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory, a i temat jest ciekawy. Co do score, to jak Paweł napisał, gorzej od Batesa nie będzie. ;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#5 Post autor: DanielosVK » sob sty 07, 2012 21:46 pm

Ale z was optymiści, ja jestem dobrej myśli cd. score'u. :)
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 09, 2012 13:20 pm

Marek Łach pisze:Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory, a i temat jest ciekawy.
:shock: Proszę tego się nie spodziewałem, chyba, że ktoś podszywa się pod Marka. :? Gdyż wystarczy zobaczyć oba "Halloween" Zombiego, aby przekonać się, że dobrym reżyserem to on nie jest. Ale jako muzyk to ma naprawdę fajne kawałki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#7 Post autor: DanielosVK » pn sty 09, 2012 17:15 pm

Zombie megakult. 8)
Fe.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#8 Post autor: Mystery » pn sty 09, 2012 17:20 pm

Przy jego Halloween to już nowy "Koszmar" i "Coś" wypadają na arcydzieła gatunku, o poprzednich padakch nie wspomnieć.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#9 Post autor: Koper » pn sty 09, 2012 19:36 pm

Marek Łach pisze:Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory
Kwestia dyskusyjna, jak widać już po tym poście:
Mystery Man pisze:Przy jego Halloween to już nowy "Koszmar" i "Coś" wypadają na arcydzieła gatunku, o poprzednich padakch nie wspomnieć.
Z filmów Roba Z. widziałem ino dwa, żaden mi się nie podobał, a uważam się za fana (nie fanboja) kina grozy i trochę horrorów widziałem. Zombi swoimi filmami mnie nie straszy, ani nie intryguje, może co najwyżej wzbudzać jakieś tam przerażenie nagromadzeniem koszmarnych aktów przemocy. Gościu jakiś tam swój styl ma i lepiej sobie poradził niż wielu innych twórców horrorów, te jego filmy są przynajmniej stylistycznie "jakieś". Do mnie bynajmniej nie trafiają, nie szukam w kinie grozy tego, co on proponuje. Fabularnie ani realizacyjnie nie imponują, świeżych pomysłów też w nich raczej specjalnie nie ma co szukać. To, że na tle innych slasherów to nie jest takie złe, nie czyni go dobrym twórcą w gatunku. Ze współczesnych twórców taki Alexandre Aja czy Neil Marshall moim zdaniem o klasę wyżej stoją jak nie o kilka klas.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#10 Post autor: DanielosVK » pn sty 09, 2012 19:38 pm

Ale muzykę robi w pytę. 8)
Fe.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#11 Post autor: Koper » pn sty 09, 2012 19:42 pm

Jeszcze mniej moje klimaty jak jego twórczość filmowa :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#12 Post autor: DanielosVK » pn sty 09, 2012 19:43 pm

Peszek. :P
Fe.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#13 Post autor: Koper » pn sty 09, 2012 20:51 pm

Może Zombiego bo nie mój :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#14 Post autor: DanielosVK » pn sty 09, 2012 20:54 pm

No raczej, że Twój. Zombiemu jeden fan różnicy nie robi, a dla Ciebie peszek, bo zawsze mogłoby się podobać i byłby to plus. A skoro nie, to peszek. :P
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#15 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 10, 2012 02:13 am

Koper pisze:Z filmów Roba Z. widziałem ino dwa, żaden mi się nie podobał, a uważam się za fana (nie fanboja) kina grozy i trochę horrorów widziałem. Zombi swoimi filmami mnie nie straszy, ani nie intryguje, może co najwyżej wzbudzać jakieś tam przerażenie nagromadzeniem koszmarnych aktów przemocy. Gościu jakiś tam swój styl ma i lepiej sobie poradził niż wielu innych twórców horrorów, te jego filmy są przynajmniej stylistycznie "jakieś". Do mnie bynajmniej nie trafiają, nie szukam w kinie grozy tego, co on proponuje. Fabularnie ani realizacyjnie nie imponują, świeżych pomysłów też w nich raczej specjalnie nie ma co szukać. To, że na tle innych slasherów to nie jest takie złe, nie czyni go dobrym twórcą w gatunku. Ze współczesnych twórców taki Alexandre Aja czy Neil Marshall moim zdaniem o klasę wyżej stoją jak nie o kilka klas.
Amen. A "Halloween" Zombiego nie lubię przede wszystkim przez niesamowite zbanalizowanie postacie Michaela Myersa. Miał ciężkie dzieciństwo, więc dlatego jest zły. Come one toż to schemat nad schematy. A reszta jego filmów to dla mnie zaprzeczenie klasycznego horroru, gdyż zamiast wzbudzać nimi strach, wzbudza jedynie obrzydzenie i odruch wymiotny.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ