John 5 & Griffin Boyce - The Lords of Salem
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
John 5 & Griffin Boyce - The Lords of Salem
Rob Zombie bierze się za kolejny horror. Tym razem muzykę zrobi kolega z zespołu, gitarzysta John 5, o czym Rob poinformował na facebooku. Nie wiem, czy mnie film w jakikolwiek sposób zainteresuje. Żadnego filmu Zombiego jeszcze nie widziałem, ale przez wzgląd na to, że jestem dużym fanem jego muzyki, może zacznę się zapoznawać. Tak czy siak, score'u jestem ciekaw. 

Ostatnio zmieniony czw mar 14, 2013 20:34 pm przez DanielosVK, łącznie zmieniany 1 raz.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: John 5 - The Lords of Salem
Gorzej od Batesa nie będzie.
Chyba.
Chyba.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Na pewno nie. John 5 to dobry gitarzysta, już do Halloween II napisał całkiem fajny temacik, teraz ma szansę popisać się na większą skalę.
Fe.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory, a i temat jest ciekawy. Co do score, to jak Paweł napisał, gorzej od Batesa nie będzie. 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale z was optymiści, ja jestem dobrej myśli cd. score'u. 

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Marek Łach pisze:Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory, a i temat jest ciekawy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Przy jego Halloween to już nowy "Koszmar" i "Coś" wypadają na arcydzieła gatunku, o poprzednich padakch nie wspomnieć.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Kwestia dyskusyjna, jak widać już po tym poście:Marek Łach pisze:Na film mocno czekam, bo Zombie ma pojęcie jak robić horrory
Z filmów Roba Z. widziałem ino dwa, żaden mi się nie podobał, a uważam się za fana (nie fanboja) kina grozy i trochę horrorów widziałem. Zombi swoimi filmami mnie nie straszy, ani nie intryguje, może co najwyżej wzbudzać jakieś tam przerażenie nagromadzeniem koszmarnych aktów przemocy. Gościu jakiś tam swój styl ma i lepiej sobie poradził niż wielu innych twórców horrorów, te jego filmy są przynajmniej stylistycznie "jakieś". Do mnie bynajmniej nie trafiają, nie szukam w kinie grozy tego, co on proponuje. Fabularnie ani realizacyjnie nie imponują, świeżych pomysłów też w nich raczej specjalnie nie ma co szukać. To, że na tle innych slasherów to nie jest takie złe, nie czyni go dobrym twórcą w gatunku. Ze współczesnych twórców taki Alexandre Aja czy Neil Marshall moim zdaniem o klasę wyżej stoją jak nie o kilka klas.Mystery Man pisze:Przy jego Halloween to już nowy "Koszmar" i "Coś" wypadają na arcydzieła gatunku, o poprzednich padakch nie wspomnieć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeszcze mniej moje klimaty jak jego twórczość filmowa 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może Zombiego bo nie mój 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No raczej, że Twój. Zombiemu jeden fan różnicy nie robi, a dla Ciebie peszek, bo zawsze mogłoby się podobać i byłby to plus. A skoro nie, to peszek. 

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Amen. A "Halloween" Zombiego nie lubię przede wszystkim przez niesamowite zbanalizowanie postacie Michaela Myersa. Miał ciężkie dzieciństwo, więc dlatego jest zły. Come one toż to schemat nad schematy. A reszta jego filmów to dla mnie zaprzeczenie klasycznego horroru, gdyż zamiast wzbudzać nimi strach, wzbudza jedynie obrzydzenie i odruch wymiotny.Koper pisze:Z filmów Roba Z. widziałem ino dwa, żaden mi się nie podobał, a uważam się za fana (nie fanboja) kina grozy i trochę horrorów widziałem. Zombi swoimi filmami mnie nie straszy, ani nie intryguje, może co najwyżej wzbudzać jakieś tam przerażenie nagromadzeniem koszmarnych aktów przemocy. Gościu jakiś tam swój styl ma i lepiej sobie poradził niż wielu innych twórców horrorów, te jego filmy są przynajmniej stylistycznie "jakieś". Do mnie bynajmniej nie trafiają, nie szukam w kinie grozy tego, co on proponuje. Fabularnie ani realizacyjnie nie imponują, świeżych pomysłów też w nich raczej specjalnie nie ma co szukać. To, że na tle innych slasherów to nie jest takie złe, nie czyni go dobrym twórcą w gatunku. Ze współczesnych twórców taki Alexandre Aja czy Neil Marshall moim zdaniem o klasę wyżej stoją jak nie o kilka klas.
#WinaHansa #IStandByDaenerys