ALEXANDRE DESPLAT - CARNAGE (2011)
-
hp_gof
Re: ALEXANDRE DESPLAT - CARNAGE (2011)
Ja również popieram! Umyj uszy
Czas zainwestować w aparat słuchowy 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Bla, bla bla, początek kociołki, koniec kociołki, w tempo, w tempo, a, że coś się tam to skalą różni, to tak jak joby Hornera ustawiane chronologicznie, normalnie padam na kolana nad oryginalnością, nawet Kilar u Romka z pracy na pracę wykazywał się większą weną, u mnie ze słuchem wszystko w porządku, fanboje rwała was 
-
Mefisto
Na 3 cd, kurwa!Templar pisze:A wydadzą to gdzieś?
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ekhem. Serio. Umyj uszy.kiedyśgrześ pisze:Bla, bla bla, początek kociołki, koniec kociołki, w tempo, w tempo, a, że coś się tam to skalą różni, to tak jak joby Hornera ustawiane chronologicznie, normalnie padam na kolana nad oryginalnością, nawet Kilar u Romka z pracy na pracę wykazywał się większą weną, u mnie ze słuchem wszystko w porządku, fanboje rwała was
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Widzę, że Desplata fanboje zaczynają usprawiedliwiać jak Hansa.hp_gof pisze:A co Ty byś napisał do napisów końcowych mając 7 innych projektów w danym roku? Ja też bym się nie wysilał
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Turek
Kopr a powiesz mi w końcu kim jest ta Pani z avatara ?:D
-
hp_gof
Olo to nie Hansu, wyższa półkaKoper pisze:No to czas na Olo Control Productions i 17 pomagierów i będzie wytwórnia plumkadeł.
Alexandre Desplat pisze:I try to create my ideal: the 'Golden Desplat Orchestra'.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może i półka wyższa, ale zasada ta sama. 
Turek, to Claudia Cardinale.
Turek, to Claudia Cardinale.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No proszę, średnio znany Francuz zrzucił z filmowo-muzycznego olimpu Niemca, który przewrócił cały tan biznes do góry nogami, poszło to na dobre, czy na złe, to już inna kwestia, chyba za wcześnie odegrana ta fanfara 
- Wojteł
- John Williams
No, no, jakie mocne kotły! Jakby tak dodać do tego kilkudziesięcioosobową orkiestrę, ciekawą, charyzmatyczną melodię, potężne partie na blachy, wirtuozerskie partie smyczkowe, i jakiekolwiek emocje do tej muzyki, to powstałby niezły goldenejdżowy score
A gdyby dodać wszystko powyższe oprócz emocji i charyzmatycznych melodii, to by wyszedł Golde Age a la Aleksandr Dipla
A gdyby dodać wszystko powyższe oprócz emocji i charyzmatycznych melodii, to by wyszedł Golde Age a la Aleksandr Dipla
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
hp_gof
To się poprawnie wymawia " Aleksądr Despla' " (z akcentem na ostatnią sylabę)
Choć najśmieszniejsze jest to, że wielu Francuzów czyta to nazwisko jako "Depla"
Ale zrobiłem mały research i znalazłem wywiad audio, gdzie kompozytor mówi jak się poprawnie wymawia jego nazwisko (patrz wyżej) 
Ja teraz mam dylemat jak się wymawia Ludovic Bource

Ja teraz mam dylemat jak się wymawia Ludovic Bource
Ostatnio zmieniony ndz sty 08, 2012 17:22 pm przez hp_gof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojteł
- John Williams
No właśnie tez byłem zdziwiony tą wymową Francuzów, bo mimo, że w liceum do francuskiego się nie przykładałem, zgodnie z tym, czego się nauczyłem i co potwierdziło parę moich pilniejszych koleżanek, Desplat wymawia się Despla. Ale ktoś kiedus tu linki wklejał, jak Francuz wymawiał Depla, czy może bardziej Dipla i się zastanawiałem, czemu to "s" jest nieme 
Swoja drogą, ja się wciąż zastanawiam jakiej narodowości jest pan Ludovic
Swoja drogą, ja się wciąż zastanawiam jakiej narodowości jest pan Ludovic
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
-
hp_gof
To ja roboczo zacząłem wymawiać Ludowicz B(o)ers

No zobaczcie, jak te głupie Francuzy wypowiadają nazwisko Desplata http://www.youtube.com/watch?v=Py1klwL2 ... re=related
Muszę jeszcze raz znaleźć jak Desplat sam się przedstawia
Dżizas, ta skrzecząca żabojadka wypowiada z francuskim akcentem "The Ghost Writer"
Masakra!
No zobaczcie, jak te głupie Francuzy wypowiadają nazwisko Desplata http://www.youtube.com/watch?v=Py1klwL2 ... re=related
Muszę jeszcze raz znaleźć jak Desplat sam się przedstawia
Dżizas, ta skrzecząca żabojadka wypowiada z francuskim akcentem "The Ghost Writer"
- Wojteł
- John Williams
Pewnie tak: Bonjour, je suis grand compositeur de film, je'm appelez Alexandre Desplat. Mon music est manifique. Je suis tres tres bonne compositeur.hp_gof pisze:Muszę jeszcze raz znaleźć jak Desplat sam się przedstawia
Chociaż nie, sorry, zapomniałem, że Alexander to nie Hans i on nie robi se takiego PijaRu