The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus Ross

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus

#166 Post autor: Mystery » wt sty 03, 2012 17:30 pm

Wawrzyniec pisze:Zapomnij. :P To nie "Losty" czy "Doctor Who", gdzie można łatwo wybrać najlepsze utwory. Problem z tą muzyką jest taki, że te 3 godziny zlepiają się w taką całość, że trudno wyłapać z tego poszczególne utwory. :?
No nie wiem. I ja i Templar wybraliśmy już po jednym wyróżniającym się kawałku. Nic, trzeba chyba samemu się zabierać i przebierać :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#167 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 17:39 pm

A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać. :) Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego. :? :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#168 Post autor: Templar » wt sty 03, 2012 17:42 pm

Wawrzyniec pisze:A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać. :) Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego. :? :wink:
No to prawda, choć dla mnie właśnie Oraculum się mocno wyróżnia, bo już przysypiałem słuchając tego albumu i nagle "jebudu" w Oraculum, które mnie ożywiło :D
Ostatnio zmieniony wt sty 03, 2012 17:46 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#169 Post autor: Mystery » wt sty 03, 2012 17:43 pm

Wawrzyniec pisze:A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać. :) Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego. :? :wink:
Wspólnymi siłami się uda :wink:

Pomijając piosenki mamy już:
1. She Reminds Me Of You
2. Oraculum

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#170 Post autor: DanielosVK » wt sty 03, 2012 17:44 pm

Starczy. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#171 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 17:50 pm

Mystery Man pisze: Wspólnymi siłami się uda :wink:

Pomijając piosenki mamy już:
1. She Reminds Me Of You
2. Oraculum
3. A Thousand Details

http://www.youtube.com/watch?v=2TLYc7mEoMo

Może być?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#172 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 18:04 pm

A i nie można zapomnieć o tym kawałku, jeden z lepszych na płycie:

4. "What If We Could"

http://www.youtube.com/watch?v=NsU4AMRU ... re=related

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#173 Post autor: Mystery » wt sty 03, 2012 18:11 pm

Wawrzyniec pisze:3. A Thousand Details
No i to jest fajne, szczególnie jak się tego słucha poza tą całą otoczką, przyrównaj to do takiego "Perihelion" to uzyskasz złoty środek na rozpoznanie, które utwory się tu wyróżniają :wink: Tak teraz słucham i kolejnym sporym minusem, poza zbyt obszernym materiałem, jest długość poszczególnych utworów, nawet tych lepszych, pomysłu jest na góra 2 minuty, a Ci to ciągnął nie wiadomo po co - owe "Perihelion", które jest kurde ciekawe, mi się fajnie kojarzy z Silent Hillem, ale w cholerę to za długie. Zaczynam się powoli obawiać, że po doświadczeniach zdobytych właśnie z Silent Hillem, po filmie mogę się z Olem nawet zgadzać :wink:
A i nie można zapomnieć o tym kawałku, jeden z lepszych na płycie:

4. "What If We Could"
Pod tym też się podpiszę.

No i z CD 1 mamy już 3 fajne kawałki. Jutro pora na CD 2 :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#174 Post autor: kiedyśgrześ » wt sty 03, 2012 18:55 pm

Mam na półce jeszcze nie rozfoliowaną dyskografię Strawińskiego na Sony, szybciej przebrnę przez te 22 płyty, niż zmuszę się do powtórnego obcowania z dziełem Atticusa i Rossa, wy to macie zdrowie :D
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2012 00:51 am przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#175 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 18:58 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#176 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 23:15 pm

Mystery Man pisze:Tak teraz słucham i kolejnym sporym minusem, poza zbyt obszernym materiałem, jest długość poszczególnych utworów, nawet tych lepszych, pomysłu jest na góra 2 minuty, a Ci to ciągnął nie wiadomo po co - owe "Perihelion", które jest kurde ciekawe, mi się fajnie kojarzy z Silent Hillem, ale w cholerę to za długie.
Ten soundtrack to w ogóle jakaś anomalia. Spotkałem się z płytkami gdzie było po 40 jak nie więcej utwór. Tyle, że te trwały po 1 minutę, a nie 7. I ogólnie mam też problem z wybraniem tych najlepszych utworów, gdyż niektóre fragmenty tych kolosów są fajne. Człowiek słucha sobie, nagle pojawia się fajna melodyjka, to myśli, super, a potem zaraz wchodzi dźwięk borowania zębów.
Mystery Man pisze: Zaczynam się powoli obawiać, że po doświadczeniach zdobytych właśnie z Silent Hillem, po filmie mogę się z Olem nawet zgadzać :wink:
:mrgreen: Ale chyba sam musisz przyznać, że trochę inaczej odbierasz ten soundtrack za drugim razem. Przy czym jestem świadom, że dla niektórych podejście do drugiego razu jest sporym wyzwaniem.
Mystery Man pisze:No i z CD 1 mamy już 3 fajne kawałki. Jutro pora na CD 2 :)
Gdyby tylko Tomek z Turkiem tu zaglądali to pewnie by się nieźle uśmiali, albo zrobili wielkie oczy, że o to ja Wawrzyniec, pomagam przy robieniu kompilacji i nie szanuję oryginalnego wydania. :P

Templar

#177 Post autor: Templar » wt sty 03, 2012 23:28 pm

Wawrzyniec pisze:Gdyby tylko Tomek z Turkiem tu zaglądali to pewnie by się nieźle uśmiali, albo zrobili wielkie oczy, że o to ja Wawrzyniec, pomagam przy robieniu kompilacji i nie szanuję oryginalnego wydania. :P
Za taką profanację to od razu na stos! :mrgreen:

Choć w sumie nie chwal się tym przy fanach NIN ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#178 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 23:55 pm

Templar pisze:Za taką profanację to od razu na stos! :mrgreen:
Inkwizytor sam siebie nie spali. :mrgreen:

A w ogóle to jak oceniasz zebrany z Mysterym materiał? Masz jakieś zastrzeżenia, uwagi, sugestię?
Jutro robimy drugą płytkę, choć między nami to ja nie odróżniam co na jakiej się znajduje. :wink:

Templar

#179 Post autor: Templar » wt sty 03, 2012 23:59 pm

Wawrzyniec pisze:A w ogóle to jak oceniasz zebrany z Mysterym materiał? Masz jakieś zastrzeżenia, uwagi, sugestię?
Jutro robimy drugą płytkę, choć między nami to ja nie odróżniam co na jakiej się znajduje. :wink:
No póki co to te 4 utwory bardzo dobre + jeszcze piosenki można dorzucić, mi się ostatnio w szczególności podoba ;) Dorzucę może jutro jeszcze coś od siebie :P

Templar

#180 Post autor: Templar » śr sty 04, 2012 01:02 am

To ode mnie jeszcze:

-Pinned And Mounted
-An Itch
-You're Here

ODPOWIEDZ