No nie wiem. I ja i Templar wybraliśmy już po jednym wyróżniającym się kawałku. Nic, trzeba chyba samemu się zabierać i przebieraćWawrzyniec pisze:Zapomnij.To nie "Losty" czy "Doctor Who", gdzie można łatwo wybrać najlepsze utwory. Problem z tą muzyką jest taki, że te 3 godziny zlepiają się w taką całość, że trudno wyłapać z tego poszczególne utwory.
![]()
The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus Ross
Re: The Girl With The Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać.
Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
No to prawda, choć dla mnie właśnie Oraculum się mocno wyróżnia, bo już przysypiałem słuchając tego albumu i nagle "jebudu" w Oraculum, które mnie ożywiłoWawrzyniec pisze:A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać.Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego.
![]()
Ostatnio zmieniony wt sty 03, 2012 17:46 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.
Wspólnymi siłami się udaWawrzyniec pisze:A to tak, to ja już mogę teraz 4 wyróżniające się kawałki podać.Tylko zważywszy, że płyta zawiera ponad 30 utworów to wcale nie jest to takie proste. A drugi problem jest taki, że ta płyta nie jest podzielona na naprawdę świetne i okropne utwory. Tylko w większości to wszystko brzmi podobnie, na jedną nutę i bądź ty mądry wybierz coś z tego.
![]()
Pomijając piosenki mamy już:
1. She Reminds Me Of You
2. Oraculum
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Starczy. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
3. A Thousand DetailsMystery Man pisze: Wspólnymi siłami się uda![]()
Pomijając piosenki mamy już:
1. She Reminds Me Of You
2. Oraculum
http://www.youtube.com/watch?v=2TLYc7mEoMo
Może być?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A i nie można zapomnieć o tym kawałku, jeden z lepszych na płycie:
4. "What If We Could"
http://www.youtube.com/watch?v=NsU4AMRU ... re=related
4. "What If We Could"
http://www.youtube.com/watch?v=NsU4AMRU ... re=related
No i to jest fajne, szczególnie jak się tego słucha poza tą całą otoczką, przyrównaj to do takiego "Perihelion" to uzyskasz złoty środek na rozpoznanie, które utwory się tu wyróżniająWawrzyniec pisze:3. A Thousand Details
Pod tym też się podpiszę.A i nie można zapomnieć o tym kawałku, jeden z lepszych na płycie:
4. "What If We Could"
No i z CD 1 mamy już 3 fajne kawałki. Jutro pora na CD 2
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Mam na półce jeszcze nie rozfoliowaną dyskografię Strawińskiego na Sony, szybciej przebrnę przez te 22 płyty, niż zmuszę się do powtórnego obcowania z dziełem Atticusa i Rossa, wy to macie zdrowie 
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2012 00:51 am przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ten soundtrack to w ogóle jakaś anomalia. Spotkałem się z płytkami gdzie było po 40 jak nie więcej utwór. Tyle, że te trwały po 1 minutę, a nie 7. I ogólnie mam też problem z wybraniem tych najlepszych utworów, gdyż niektóre fragmenty tych kolosów są fajne. Człowiek słucha sobie, nagle pojawia się fajna melodyjka, to myśli, super, a potem zaraz wchodzi dźwięk borowania zębów.Mystery Man pisze:Tak teraz słucham i kolejnym sporym minusem, poza zbyt obszernym materiałem, jest długość poszczególnych utworów, nawet tych lepszych, pomysłu jest na góra 2 minuty, a Ci to ciągnął nie wiadomo po co - owe "Perihelion", które jest kurde ciekawe, mi się fajnie kojarzy z Silent Hillem, ale w cholerę to za długie.
Mystery Man pisze: Zaczynam się powoli obawiać, że po doświadczeniach zdobytych właśnie z Silent Hillem, po filmie mogę się z Olem nawet zgadzać![]()
Gdyby tylko Tomek z Turkiem tu zaglądali to pewnie by się nieźle uśmiali, albo zrobili wielkie oczy, że o to ja Wawrzyniec, pomagam przy robieniu kompilacji i nie szanuję oryginalnego wydania.Mystery Man pisze:No i z CD 1 mamy już 3 fajne kawałki. Jutro pora na CD 2
-
Templar
Za taką profanację to od razu na stos!Wawrzyniec pisze:Gdyby tylko Tomek z Turkiem tu zaglądali to pewnie by się nieźle uśmiali, albo zrobili wielkie oczy, że o to ja Wawrzyniec, pomagam przy robieniu kompilacji i nie szanuję oryginalnego wydania.
Choć w sumie nie chwal się tym przy fanach NIN
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Inkwizytor sam siebie nie spali.Templar pisze:Za taką profanację to od razu na stos!![]()
A w ogóle to jak oceniasz zebrany z Mysterym materiał? Masz jakieś zastrzeżenia, uwagi, sugestię?
Jutro robimy drugą płytkę, choć między nami to ja nie odróżniam co na jakiej się znajduje.
-
Templar
No póki co to te 4 utwory bardzo dobre + jeszcze piosenki można dorzucić, mi się ostatnio w szczególności podobaWawrzyniec pisze:A w ogóle to jak oceniasz zebrany z Mysterym materiał? Masz jakieś zastrzeżenia, uwagi, sugestię?
Jutro robimy drugą płytkę, choć między nami to ja nie odróżniam co na jakiej się znajduje.
-
Templar
To ode mnie jeszcze:
-Pinned And Mounted
-An Itch
-You're Here
-Pinned And Mounted
-An Itch
-You're Here