HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011

#406 Post autor: Templar » ndz sty 01, 2012 23:54 pm

Wróciłem z kina właśnie, ten kto montował album to powinien na zbity pysk wylecieć, a jeśli to sam Hansu zrobił to niech się nigdy więcej już za to nie bierze :mrgreen: W filmie muza jest naprawdę dobra, no normalnie wszystko inaczej niż na tym badziewnym albumie, a tego cygańskiego grania to prawie w ogóle nie było. A po cyganach to nieźle pojechali, Sherly i Watson wbijają do ich obozu, a tamci od razu im zabierają ubrania, szaliczki i kapelusze no i tekst Watsona "Śmierdzę jak pierwszorzędny cygan" :mrgreen:

Ogólnie za to co słyszałem na albumie to daję 1,5/5

A za to co w filmie to waham się pomiędzy 3,5 a 4/5 ;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#407 Post autor: DanielosVK » pn sty 02, 2012 00:01 am

A film jak?
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#408 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 00:10 am

DanielosVK pisze:A film jak?
Na takim samym poziomie jak jedynka, mi się obie części ogólnie podobały, bez większych rewelacji, ale humor całkiem dobry i można się pośmiać. Parę scen jedynie było trochę nudnych, z trochę ponad 10 minut można by wywalić (film trwa ponad 2 godziny). No i jeszcze dobre sceny w lesie były, świetne ujęcia :). Poza tym parę głupot:

SPOILERY!!!

-Jednego typa zabijają ze snajperki, a sekundę później wybucha bomba, podobno, żeby nikt nie zauważył zabójstwa, tylko po co do niego strzelać skoro zaraz i tak nic z niego nie zostanie? :?
-Scena w której wchodzą do fabryki broni (śniegu nie ma), są w fabryce kilka minut później (trochę śniegu już jest), kilka minut później ucieczka z fabryki (od cholery śniegu, wielkie zaspy), oczywiście nic nie padało wtedy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#409 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 02, 2012 12:01 pm

Templar pisze:Wróciłem z kina właśnie, ten kto montował album to powinien na zbity pysk wylecieć, a jeśli to sam Hansu zrobił to niech się nigdy więcej już za to nie bierze :mrgreen: W filmie muza jest naprawdę dobra, no normalnie wszystko inaczej niż na tym badziewnym albumie, a tego cygańskiego grania to prawie w ogóle nie było.

Ogólnie za to co słyszałem na albumie to daję 1,5/5

A za to co w filmie to waham się pomiędzy 3,5 a 4/5 ;)
O proszę, czyli wszystko się zgadza z tym co piszą na zagranicznych portalach. Chyba byłeś na pokazie przedpremierowym, co? Ja się wybiorę w tym tygodniu i sam to ocenię. Ale jeżeli rzeczywiście muzyka w filmie mi się spodoba to nie wiem czy będę bardziej zły, czy zawiedziony, dlaczego takiej nie otrzymaliśmy na płycie. :? :?: Nie rozumiem dlaczego Zimmer sabotuje własny soundtrack. :? :?:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#410 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 15:31 pm

Wawrzyniec pisze:O proszę, czyli wszystko się zgadza z tym co piszą na zagranicznych portalach. Chyba byłeś na pokazie przedpremierowym, co? Ja się wybiorę w tym tygodniu i sam to ocenię. Ale jeżeli rzeczywiście muzyka w filmie mi się spodoba to nie wiem czy będę bardziej zły, czy zawiedziony, dlaczego takiej nie otrzymaliśmy na płycie. :? :?: Nie rozumiem dlaczego Zimmer sabotuje własny soundtrack. :? :?:
No od jakiegoś czasu robią we wszystkich kinach pokazy w weeekendy to się postanowiłem w końcu wybrać :P Z tego co słyszałem w filmie to spokojnie można by zmontować dobry 40-minutowy album ;) Trzeba będzie poczekać na bootlega :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#411 Post autor: DanielosVK » pn sty 02, 2012 16:35 pm

No, ale bez jaj, zrozumiałbym, gdyby z całej płyty tylko Tick Tock się znalazł w filmie, bo to jedyny ciekawy track na płycie. A reszta? Podejrzewam więc, że to po prostu funkcjonalna tapeta, jak w przypadku połowy Beltramich.
Fe.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#412 Post autor: Wojteł » pn sty 02, 2012 17:56 pm

Wawrzyniec pisze: Nie rozumiem dlaczego Zimmer sabotuje własny soundtrack. :? :?:

Bo wiecie, Hansu to jest taki skromny, dowcipny i pokorny :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#413 Post autor: Marek Łach » pn sty 02, 2012 18:07 pm

Cygańskie granie nie było głównym problemem tej płyty, więc mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, że materiał z filmu równoważy zimmerowski materiał z płyty...

Templar

#414 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 18:28 pm

Przez cały film dominują właśnie fragmenty z Tick Tock w różnych wariacjach, szczególnie ten motyw od 2:50 (to jest motyw Moriarty'ego? :P), która pojawia się bardzo, bardzo często i po filmie cały czas sobie go nuciłem (w sumie to nadal nucę :mrgreen: ), a po przesłuchaniu płyty to nawet za bardzo na niego uwagi nie zwróciłem ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#415 Post autor: Koper » pn sty 02, 2012 18:38 pm

Templar pisze:
DanielosVK pisze:A film jak?
Na takim samym poziomie jak jedynka
Czyli słaby :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#416 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 02, 2012 22:54 pm

E jedynka mi się podobała. I też nie dostrzegłem, ani nie dosłyszałem tego wielkiego kiksowania o jakim wspominaliście.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#417 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 05, 2012 22:40 pm

Bilety na sobotni pokaz zarezerwowane. Jak mi się muzyka w filmie spodoba, to może i załapie się do TOP 10 roku? :wink:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#418 Post autor: DanielosVK » czw sty 05, 2012 22:41 pm

Jeśli to nie żart to byłby epic fail. :P
Fe.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#419 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 05, 2012 22:44 pm

Mystery mówi, że liczy się przede wszystkim muzyka w filmie, więc kto wie. :) Zresztą Templar sam napisał i pisze to wiele osób, że muzyka w filmie, a ta na płycie to zupełnie inna para kaloszy.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#420 Post autor: DanielosVK » czw sty 05, 2012 22:47 pm

No i?
Fe.

ODPOWIEDZ