MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

#241 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 31, 2011 01:05 am

Bo to jest naprawdę ryzykowny projekt. Film o trzęsieniu ziemii. :? Chociaż w sumie i tak większość wiedziała, że Titanic zatonie, a i tak film zarobił krocie, a oglądało się to z wielkim napięciem, mimo że zakończenie zdawało się być oczywiste. :)

Trzymam kciuki. Tym bardziej, że jak tak dalej pójdzie to na najbliższe lata będziemy otrzymali wyłącznie score'y Desplata i Giacchino. :) A wszyscy tak psioczą na RCP, ale jak na razie to te najatrakcyjniejsze projekty albo Giacchino, albo Desplat dostają.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#242 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 02, 2012 00:46 am

Wawrzyniec pisze:Trzymam kciuki. Tym bardziej, że jak tak dalej pójdzie to na najbliższe lata będziemy otrzymali wyłącznie score'y Desplata i Giacchino. A wszyscy tak psioczą na RCP, ale jak na razie to te najatrakcyjniejsze projekty albo Giacchino, albo Desplat dostają.
Tragedia, zważywszy, że jeden i drugi nie mają nic oryginalnego do powiedzenia.
Obrazek

Templar

#243 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 01:41 am

kiedyśgrześ pisze:Tragedia, zważywszy, że jeden i drugi nie mają nic oryginalnego do powiedzenia.
No co ty dupcysz? The Ghost Writer albo The Ides of March są mało oryginalne? Gjaczin też daję radę, dla mnie MI4 jest świetne, ale swoją moc to on pokaże dopiero w marcu - John Carter :D Wolę tych 2 panów, niż RCP, które w tym roku nic ciekawego nie pokazało.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#244 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 02, 2012 01:52 am

Templar pisze:No co ty dupcysz? The Ghost Writer albo The Ides of March są mało oryginalne? Gjaczin też daję radę, dla mnie MI4 jest świetne, ale swoją moc to on pokaże dopiero w marcu - John Carter Wolę tych 2 panów, niż RCP, które w tym roku nic ciekawego nie pokazało.
Ghost Writer jest super, ale to Kilar gra z twórczego grobu :D Idów nie słuchałem. Który temat Gjaczina nucisz pod prysznicem? Chłopcy z RCP są dla mnie martwi od 10 lat :D Ja odwrotnie do Gajosa: lubię tylko taką muzykę, której jeszcze nie słyszałem :D
Obrazek

Templar

#245 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 02:02 am

kiedyśgrześ pisze:Który temat Gjaczina nucisz pod prysznicem?
No z MI to od kilku dni bez przerwy motywy z Kremlin With Anticipation i A Man, a Plan, a Code, Dubai ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#246 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 02, 2012 02:11 am

Templar pisze:No z MI to od kilku dni bez przerwy motywy z Kremlin With Anticipation i A Man, a Plan, a Code, Dubai
Ok. ale coś podobnego pojawia się bodajże w Lost S3, oczywiście bez radzieckiego chóru :D Przeszłość :!: Nie pamiętam jak się kawałki na płycie nazywają, rozumiem, że to drugie, to bliskowschodnie inspiracje :?: których właśnie przez chłopców z RPC nie cierpię :D
Obrazek

Templar

#247 Post autor: Templar » pn sty 02, 2012 02:19 am

kiedyśgrześ pisze:Nie pamiętam jak się kawałki na płycie nazywają, rozumiem, że to drugie, to bliskowschodnie inspiracje :?: których właśnie przez chłopców z RPC nie cierpię :D
http://www.youtube.com/watch?v=2_Qu1QGvfSc

Mi to przypomina trochę soundtrack z Uncharted 3, czuć ten pustynny klimat, w filmie brzmi fantastycznie, szczególnie fragment 0:20-0:42 oraz 1:42-2:09 :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#248 Post autor: kiedyśgrześ » pn sty 02, 2012 02:58 am

Templar pisze:http://www.youtube.com/watch?v=2_Qu1QGvfSc

Mi to przypomina trochę soundtrack z Uncharted 3, czuć ten pustynny klimat, w filmie brzmi fantastycznie, szczególnie fragment 0:20-0:42 oraz 1:42-2:09
Nie mówię, że jest źle, ale to wszystko już było, Giacchino oczywiście to wie, bardziej żartuje, niż komponuje :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#249 Post autor: Mystery » pn sty 02, 2012 16:14 pm

Mefisto

#250 Post autor: Mefisto » pn sty 02, 2012 18:29 pm

kiedyśgrześ pisze: Nie mówię, że jest źle, ale to wszystko już było
W takim razie proponuję Ci tylko jedno: daj sobie spokój z muzyką filmową, bo wszystko w takiej czy innej formie już było.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#251 Post autor: kiedyśgrześ » wt sty 03, 2012 09:53 am

Mefisto pisze:W takim razie proponuję Ci tylko jedno: daj sobie spokój z muzyką filmową, bo wszystko w takiej czy innej formie już było.
Przyzwyczaiłem się... i przyzwyczaiłem się do narzekania :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#252 Post autor: Adam » wt sty 03, 2012 09:56 am

nie wszystko już było, Njuman jest jedyny bo od paru lat aż zmusza człowieka do wyłączenia płyty lub przeskakiwania na kolejny kawałek, co czasem kończy się tym że po 30 sek przesłuchana jest cała kupowata płyta :) ale dobrze że coeraz więcej osób przekonuje się że ten koleś nie ma już nic do zaoferowania, szczególnie za granicą 8) coraz mniej projektów, coraz słabsze scory, coraz mniejsze poszanowanie wśród znanych nazwisk w branzy filmowo-dziennikarskiej która wprost pisze że facet się zatracił i nie ma nic do zaoferowania. jest dobrze, oby tak dalej Tomuś, jeszcze bonda niech zrobi jako gwóźdź do swojej trumny i niech go finalnie wyśmieją.. Bejts, Reznor i Njuman to pierwsi do odesłania na emerytury. żal tylko Mansella że go zastąpili Njumanem, i znów wyszła z tego bezpłciowa i nic nie znacząca muza, na całe szczęscie równo nisko oceniana w reckach. facet psuje scory od paru lat i szkoda że mniej znani nie mogą dostac szansy.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#253 Post autor: Marek Łach » wt sty 03, 2012 10:27 am

Gorzej ci? :P Kilkanaście bzdur w paru zdaniach.

Mefisto

#254 Post autor: Mefisto » wt sty 03, 2012 14:25 pm

Adam trzyma formę widzę - rok dopiero co się zaczął, a już go można nominować za Bełkot Roku :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#255 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 03, 2012 14:39 pm

Ja tylko nie rozumiem, dlaczego ten wywód o Newmanie zrobił on właśnie w tym temacie. :? :?:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ