MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

#151 Post autor: kiedyśgrześ » pt gru 23, 2011 16:42 pm

Koper pisze:Jarek Kaczyński też pewnie byłby zachwycony
A właśnie chciałem napisać, że Donalda Franciszka do swoich ekspose powinien wykorzystywać technologię IMAX najlepiej w połączeniu z 3D, ale do takich dyskusji to chyba już jest odpowiedni temat w offtopie :D
Obrazek

Mefisto

#152 Post autor: Mefisto » pt gru 23, 2011 19:09 pm

Templar pisze:Ja pierdziu, właśnie wróciłem z IMAKSa, mega film, jak dla mnie najlepsza część M:I :D A muzyka w filmie sprawuje się genialnie, motyw ruskich podczas scen na Kremlu po prostu miażdży, ten "Rahmanowy" kawałek też całkiem dobry, podobała mi się scena, w której właśnie Tomek w Bombaju wysiada z samochodu "like a boss" :mrgreen:

Jak dla mnie:

Film - 9/10
Muzyka na płycie - 4,5/5
Muzyka w filmie - 5/5

wychodzi ogólnie 4,75/5 :D
Ogólnie się zgadzam - film znakomity (głupi jak cholera, ale nie przegięty zbytnio)! Ale muzyka wg mnie nie robiła w nim aż takiego wrażenia, jak Elfman w jedynce - nie czuć było tej zażyłości, ot bardziej sympatyczne tło, które jedynie momentami się wybija. Płyta wg mnie lepsza, niż muzyka w filmie. Wstawki indyjskie faktycznie dają radę, ale jednak słychać je przez chwilę - zwyczajne nawiązanie do danego miejsca akcji, więc zupełnie nie rozumiem po co było upychać takie długie fragmenty na album.

Templar

#153 Post autor: Templar » sob gru 24, 2011 00:00 am

Podwyższam jednak ocenę za muzykę na płycie na 4,75/5, bo coraz bardziej mi się podoba :mrgreen: Czyli ogólnie wychodzi teraz 4,875 :mrgreen: A na film to się wybiorę chyba jeszcze raz po świętach, najlepiej to bym już Blu-Ray'a kupił i z kilka raz bym se obejrzał :D Sceny akcji rewelacyjne i świetny humor, podobała mi się bardzo rozmowa Ethana z Brandtem na temat tej racy w wodzie :D

Mefisto

#154 Post autor: Mefisto » sob gru 24, 2011 01:33 am

eee tam raca - najlepsze było jak mówił o linie i liczył :D

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#155 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 24, 2011 13:45 pm

Mefisto pisze:Ogólnie się zgadzam - film znakomity (głupi jak cholera, ale nie przegięty zbytnio)!
Natomiast amerykański boxoffice się nie zgadza, jeśli chłopcy z Paramount płakali przy trójce, to teraz podcinają sobie żyły, nieważne, spuszczanie posoki to średnio świąteczny akcent, w każdym bądź razie na to święto się nie nadaje :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#156 Post autor: Mystery » sob gru 24, 2011 14:41 pm

:?:
Szykuje się najbardziej kasowa część i już mówi się o piątce. Pomijając rewelacyjne otwarcie na świecie (blisko 70 mln z tylko 30+ krajów) to w USA film również sprzedaje się znakomicie (rekord otwarcia w IMAXACH). Sezon zimowy w USA ma to do siebie, że otwarcia nie są spektakularne, a konkurencja spora, ale za to filmy mają małe spadki i długą żywotność i przez najbliższe tygodnie kasa będzie lecieć, tym bardziej, że film zbiera bardzo dobre recenzje i opinie, więc "word of mouth" przy tym już działa i będzie działać. A MI w świątecznym tygodniu konkuruje z TinTinem, Dziewczyną z Tatuażem, We Bought a Zoo i mocnymi tytułami z przed tygodnia Sherlockiem i Alvinem, a w poniedziałek dochodzą kolejne The Darkest Hour i War Horse, a i tak, wyjdzie z tego pojedynku ze zwycięską ręką i to z nie małą przewagą. Ogólnie film powinien zarobić 100-150 mln więcej od trójki, a nie zdziwiłbym się jakby było i więcej.

Templar

#157 Post autor: Templar » sob gru 24, 2011 15:08 pm

kiedyśgrześ pisze:Natomiast amerykański boxoffice się nie zgadza, jeśli chłopcy z Paramount płakali przy trójce, to teraz podcinają sobie żyły, nieważne, spuszczanie posoki to średnio świąteczny akcent, w każdym bądź razie na to święto się nie nadaje :D
Film wcześniej był dostępny tylko w IMAKSach (425 kopii), dopiero od środy jest we wszystkich (prawie 3500), no i wyniki akurat są świetne do czwartku zarobił w USA 32,5 mln $, myślę, że po świętach będzie w okolicy 100, a w innych krajach zgromadził już ponad 100 mln, a też jeszcze we wszystkich się nie pojawił.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#158 Post autor: bladerunner22 » sob gru 24, 2011 15:51 pm

lepsze od tegorocznego Largo Wincha 2 ? bo nie wiem czy słuchać :D ?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#159 Post autor: Templar » sob gru 24, 2011 15:53 pm

bladerunner22 pisze:lepsze od tegorocznego Largo Wincha 2 ? bo nie wiem czy słuchać :D ?
No zdecydowanie lepsze :P Jak dla mnie chyba najlepszy "akcyjniak" tego roku ;)

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#160 Post autor: bladerunner22 » sob gru 24, 2011 15:55 pm

Templar pisze:
bladerunner22 pisze:lepsze od tegorocznego Largo Wincha 2 ? bo nie wiem czy słuchać :D ?
No zdecydowanie lepsze :P Jak dla mnie chyba najlepszy "akcyjniak" tego roku ;)

to zaraz sprawdzimy czy u Giacchino na płycie znajdę jakiś lepszy track akcji niż ,, Largo Virtuoso'' :) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

hp_gof

#161 Post autor: hp_gof » sob gru 24, 2011 15:58 pm

Masz u mnie piwo, Bladu :D

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#162 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 24, 2011 23:15 pm

Templar pisze:Film wcześniej był dostępny tylko w IMAKSach (425 kopii), dopiero od środy jest we wszystkich (prawie 3500), no i wyniki akurat są świetne do czwartku zarobił w USA 32,5 mln $, myślę, że po świętach będzie w okolicy 100, a w innych krajach zgromadził już ponad 100 mln, a też jeszcze we wszystkich się nie pojawił.
Wybacz, ale to są drobne, z takim otwarciem ten film ledwo na siebie zarobi i znowu szefowie wytwórni będą pomstować na biednego scjentologa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#163 Post autor: kiedyśgrześ » sob gru 24, 2011 23:23 pm

bladerunner22 pisze:lepsze od tegorocznego Largo Wincha 2 ? bo nie wiem czy słuchać ?
To w Largo 2 była jakaś fajna muzyka? bo ja zapamiętałem tylko linijkę tekstu Rosati płynnym francuskim :D
Obrazek

Templar

#164 Post autor: Templar » sob gru 24, 2011 23:27 pm

kiedyśgrześ pisze:Wybacz, ale to są drobne, z takim otwarciem ten film ledwo na siebie zarobi i znowu szefowie wytwórni będą pomstować na biednego scjentologa :D
Nie wiem jak Ty patrzysz na te dane, przypominam, że premiera była w środę, środek tygodnia, tuż przed samymi świętami, ludzie zalatani, nie mają czasu na kino, a M:I jest codziennie pierwsze, wczoraj kolejne 10 mln doszło:

http://boxofficemojo.com/daily/chart/?s ... -23&p=.htm

I koszty już się zwróciły, bo w sumie zarobili już 145 mln $ na całym świecie ;) 500-600 mln będzie bez problemu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#165 Post autor: Adam » ndz gru 25, 2011 08:46 am

nie zapominaj że kampanie reklamowe kosztują drugie tyle wiec jeszcze sie im nie zwrócilo :P
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ