HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011

#256 Post autor: Wojteł » wt gru 13, 2011 18:38 pm

O matko, po co ten remix znowu? To może niech Hansu zrobi składanke remixów swoich największych hitów? Remix cienkiej czerwonej linii i ostatniego samuraja, to byłby fun!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#257 Post autor: Koper » wt gru 13, 2011 18:40 pm

Adam pisze:a moją uwagę pominąłeś :P
A co tu komentować, sama prawda. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#258 Post autor: Adam » wt gru 13, 2011 18:41 pm

to było do Pawła :P żeby nie bajerował że albumy są źle montowany tylko napisał że po prostu nie było ich z czego dobrego zmontować :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#259 Post autor: Wojteł » wt gru 13, 2011 18:53 pm

Adam pisze:
Wawrzyniec pisze:Spokojnie, na mnie pewnie też przyjdzie pora przy "Sherlocku Holmesie 2". :wink:
zła dedukcja, możesz być pewny że nie powiem złego słowa, bo gorsze od POTC4 to być nie może. ot może być średnia ściezka i tyle, ale z tego co wiem to Hansu w tą akurat włożył sporo serducha.

Adam pisze:ok przesłuchane. płyta jest głupiutka po prostu. totalny miks obciachu. techno jakieś jeszcze do tego wtf :? jedynka chyba lepsza z czasem stwierdzam, choć jej z rok nie słuchałem. szkoda. nie ma co pisać. najgorszy rok Hansa w całej karierze. nawet mi się nie chce śmiać i współczuję Wawrzyńcowi :)

oby batman się do czegoś nadawał, bo jak słusznie Myster zauważył - przy Szerloku 2 sobie wymyslił cyganów żeby odwalili robotę, a przy Batmanie już fałszujących internautów :?
:mrgreen:
Adam pisze:bez kitu o ile przy jedynce miałem beke i ubaw po pachy z padliny, to teraz jestem zirytowany i zawiedziony, tym bardziej po piratach 4 a teraz tym :cry: a jak przyjdzie Wawrzyn za miesiąc i zacznie przekonywać że to dobra muza to mu pocisne :P

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#260 Post autor: filold » wt gru 13, 2011 18:55 pm

Paweł Stroiński pisze:Ja nie.

Może dlatego, że to z jakiejś składanki? ;)
Pewnie z re-recordingów Prażan;)
Paweł Stroiński pisze:Ja bym wolał, żeby Hans więcej pisał przed jednak OBEJRZENIEM filmu. Tak jak Incepcja czy Cienka czerwona linia.
Polać autorowi za to!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#261 Post autor: Adam » wt gru 13, 2011 18:55 pm

no i co? napisałem wtedy wyraźnie z założeniem że to nie będzie gorsze od POTC4. ale się okazało jest i to jest przerażające :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#262 Post autor: Koper » wt gru 13, 2011 19:00 pm

Adam pisze:to było do Pawła :P żeby nie bajerował że albumy są źle montowany tylko napisał że po prostu nie było ich z czego dobrego zmontować :)
Wiem, dlatego mówię, że nie ma co do tego dodawać ani dyskutować, bo taka prawda. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#263 Post autor: Wojteł » wt gru 13, 2011 19:06 pm

Adam pisze:no i co? napisałem wtedy wyraźnie z założeniem że to nie będzie gorsze od POTC4. ale się okazało jest i to jest przerażające :?

Ale obiecałeś, że nie będziesz cisnął Wawrzyńca, dotrzymasz słowa? :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#264 Post autor: Adam » wt gru 13, 2011 19:07 pm

dotrzymam. przecież jemu nie cisne :)
no chyba że napisze że to geniusz albo nie jest takie złe i da 3,5/5 :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#265 Post autor: Marek Łach » wt gru 13, 2011 19:07 pm

Koper pisze:
Paweł Stroiński pisze:Słuchałeś tego kawałka? Ja tam nie słyszę żadnej melodii!
No oczywiście, że słuchałem i słyszę co najmniej dwie. :P
Nie no Paweł, przecież to jest naprawdę bardzo tematyczny utwór, przez 2,5 minuty praktycznie idzie w kółko ten sam rozbudowany motyw + dwukrotnie pojawia się drugi, krótki elegijny temat (np. 1:31) . :D Najlepszy utwór Sherlocka!

Mefisto

#266 Post autor: Mefisto » wt gru 13, 2011 19:30 pm

lis23 pisze:
Mefisto pisze:
lis23 pisze:Troja
" House " jeszcze nie słuchałem w całości, muszę nadrobić zaległości.
No to lepiej posłuchaj House, a nie męczysz Horse :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#267 Post autor: Paweł Stroiński » wt gru 13, 2011 21:05 pm

Koper pisze:
Adam pisze:to było do Pawła :P żeby nie bajerował że albumy są źle montowany tylko napisał że po prostu nie było ich z czego dobrego zmontować :)
Wiem, dlatego mówię, że nie ma co do tego dodawać ani dyskutować, bo taka prawda. :)
A skąd wiecie tak naprawdę, że nie ma wartościowego materiału?

Complete'y wyciekną, wtedy zobaczymy. Ja czekam na Rango bez dialogów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#268 Post autor: Adam » wt gru 13, 2011 21:07 pm

Paweł Stroiński pisze:A skąd wiecie tak naprawdę, że nie ma wartościowego materiału? Complete'y wyciekną, wtedy zobaczymy. Ja czekam na Rango bez dialogów.
oj Paweł usiłujesz bronić na siłę :P owszem, z Szerloka 2 komplitów nie znamy ani tego co jest w filmie, ale znamy za to dobrze poprzednie "perełki" tak z filmów jak i z komplitów. I tam też były tłumaczenia że album źle zmontowany :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#269 Post autor: Koper » wt gru 13, 2011 22:46 pm

Complete?? Tego to dopiero nie da się słuchać...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#270 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 14, 2011 04:03 am

czoug pisze:Paweł przetarł szlaki, Wawrzyniec czekamy na historyczną chwilę.
Historyczną chwilę, nie rozumiem :? Zresztą ja się tutaj na temat muzyki nie wypowiem, gdyż nie słyszałem tego score'u. Najpierw film, potem score, a potem ocena. I w sumie też nawet nie zamierzałem się wypowiadać i Wam przerywać, ale jednak na parę rzeczy chciałbym zwrócić uwagę i się do nich ustosunkować:

1. Nie przepadam za stwierdzeniem, które w skrócie brzmi, że ktoś się skończył. Zimmer się skończył, Horner się skończył, Elfman się skończył, Newman się skończył itd. itd. itd. Shore ponoć przed rokiem się skończył, a teraz nagle pozytywnie się wszyscy o "Hugo" wypowiadają. Pamiętam też jakie było wieszanie psów na Hornerze przed "Avatarem", który miał być jego wielką klęską. Zresztą nawet na filmmusic.pl była ankieta, w której się głosowało, "Z jakich swoich prac najwięcej Horner będzie kopiował na potrzeby "Avatara"'. I takich przykładów można wymieniać. I chociaż trudno mi zarzucić fanboyimz względem Hornera to jednak nie ukrywam, że było mi po ludzku przykro jak to czytałem. Jeszcze niedawno noszony na rękach, a teraz te ręce niosą go na śmietnik. Każdemu może się trafić gorszy rok, czego najlepszych przykładem był nie tak dawno Howard Shore.
Ale najłatwiejszym wytłumaczeniem jest po prostu kogoś skreślić.
Mystery Man pisze:A Hansa też już tak nie skreślajmy, minął rok i już wszyscy zapomnieli o Incepcji?
W sumie chciałem to samo powiedzieć, ale zaraz z tego co pamiętam, to byłem jedyną osobą, która się tą muzyką zachwycała i czynię to do teraz. Więc się nie liczy. Podobnie zresztą jak "Frost/Nixon", czy też "The Dark Knighy", "Batman Begins", "Angel's & Demons", gdyż te prace też raczej nikomu się tutaj nie podobały. Więc jak widać argumentów obronnych mi brak.

2. Nie róbcie sobie tutaj za dużych nadziei z "The Dark Knight Rises". I tutaj o dziwo zgadzam się z Tomkiem. Skoro nie podobał się wam "Batman Begins" "The Dark Knight" to jakim cudem ma się Wam nagle spodobać trzecia część. :? Przecież to zrozumiałe i logiczne, że ten score będzie utrzymany w tym stylu i tego też oczekuję. Więc nie róbcie nagle z tego score'u ostatniej szansy, co i tak jest śmieszne, skoro wiadomo, że Was nie zadowoli. Tak też jestem pewien, że ani "The Dark Knight Rises" , ani "Madagascarem 3" (choć tutaj się nie ma co dziwić), czy też "Rush" Zimmer się w Waszych oczach/uszach "nie zrehabilituje", więc po co sobie robić jakieś niepotrzebne i nieuzasadnione nadzieje. :?

3. Z całym moim szacunkiem do Turka:

Bez urazy, ale zarzucanie Zimmerowi, że się nie stara i leci na kasę, będąc samemu miłośnikiem Prażan, którzy po najmniejszej linii oporu zarabiają pieniądze na wyłącznie kopiowaniu dokonań innych, uważam za dość niestosowne, o braku taktu nie wspominając.

Dziękuję za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ