HOWARD SHORE - HUGO (2011)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: HOWARD SHORE - HUGO (2011)
Jestem fanboyem, ale nie aż takim, by jarać się wywiadem, w którym jeden drugiemu sobie słodzi. Zamiast tego wolę posłuchać omawianej muzyki. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Cóż, jak na razie przesłuchałem tylko kilka fragmentów ale jak na mój gust, ta praca miażdży HP Desplata, ma to, czego tamtej pracy brakuje - magię.Tomasz Goska pisze:Nie wątpię w to, że Hugo może ci się spodobać, ale biorąc pod uwagę inne tego typu prace, w ogóle gatunek, w jakim zrobiono film i możliwości z tym związane... Shore nie popisał się niczym szczególnym. A szkoda...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jak tak ostatnio słucham, to szczególnie do gustu przypadło mi "The Invention of Dreams". Piękne. 

Fe.
Odpierdol się od Desplata. Dla Ciebie nawet spleśniała kanapka znaleziona za kanapą będzie miała więcej magii od HP Desplata...lis23 pisze: Cóż, jak na razie przesłuchałem tylko kilka fragmentów ale jak na mój gust, ta praca miażdży HP Desplata, ma to, czego tamtej pracy brakuje - magię.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Kanapka może i ma, ale "Hugo"??
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To gregsonowe Artur Christmas ma więcej magii jak Hugo. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Boś fanboj Szora 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- lis23
Oho, zaczyna sięhp_gof pisze:lis23 pisze:
Odpierdol się od Desplata. Dla Ciebie nawet spleśniała kanapka znaleziona za kanapą będzie miała więcej magii od HP Desplata...
nic nie poradzę na to, że HP Desplata to dla mnie praca na raz: " przesłuchaj, zapomnij " i że do part 1 nie wrócę już nigdy w życiu jako do całości ( tylko do dwóch pierwszych utworów )
" Hugo " brzmi fajnie, ma pewien klimat, i nie, nie jestem fanbojem Shora, gdyz z Jego prac znam i posiadam tylko trylogię " Władca Pierścieni " oraz " Gangi Nowego Jorku " / CD kupione na przecenie w Empiku /.
Tak więc, Shore to dla mnie przede wszystkim " Władca Pierścieni " a Desplat to tylko " New Moon ".
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
A to niby czemu?, bo nie uległem modzie na Desplata?hp_gof pisze:Aleś Ty ograniczony
moim zdaniem Desplat jest po prostu popularny w środowisku filmowym a owa popularność nie idzie w parze z aż tak wielką jakością - dla mnie, o wiele ciekawszym i lepszym kompozytorem obecnie jest Giacchino, Jego muzyka jest bardziej żywiołowa, barwna, przemyślana w porównaniu z trochę statycznym, mało efektownym Desplatem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie. Po prostu ograniczenie osiągnięć Shore'a i Desplata do jednego score'u od każdego z nich to gruba przesadalis23 pisze:A to niby czemu?, bo nie uległem modzie na Desplata?hp_gof pisze:Aleś Ty ograniczony

Hahahaha - Desplat statyczny, mało efektowny, mniej żywiołowy, mniej barwny, mniej przemyślany? On już do tylu różnych gatunków filmów skomponował muzykę, że ja już nie wiem co by musiał zrobić, żeby Ci się choć trochę spodobał

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore