Dobre tematy (chociaż i tak najlepszy w serii pozostaje Fawkes), świetna muzyka akcji, konsekwentnie wybudowany świat muzyczny (to największy atut). Ale jakoś nigdy na 5 mi się tu nie uzbierało. Przecież ani Window..., ani Buckbeak wybitnymi tematami nie są.
ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Pamiętam parę lat temu, w 2004 roku, Azkaban był dla mnie idealnym przykładem score'u na mocną czwórkę. Gdyby wyszedł w tym roku, dostałby ode mnie 5, ale to raczej ze względu na to, jak prezentowałby się na tle konkurencji 
Dobre tematy (chociaż i tak najlepszy w serii pozostaje Fawkes), świetna muzyka akcji, konsekwentnie wybudowany świat muzyczny (to największy atut). Ale jakoś nigdy na 5 mi się tu nie uzbierało. Przecież ani Window..., ani Buckbeak wybitnymi tematami nie są.
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 19:17 pm przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A co ma z tym wszystkim wspólnego Zimmer i Jablonsky, wiadomo oprócz tzw. elementu złośliwego? Gdyż mnie Zimmer w ogóle nia pasuje do Pottera i nie widzę i nie chciałbym, aby komponował tę muzykę.
Ale to tylko moje zdanie i nigdzie nie napisałem, że wiem lepiej.
Może i nie są i zapewne obiektywnie patrząc wszyscy tu oprócz mnie macie rację. Ale oprócz takiego w pełni obiektywnego oceniania muzyki, czasami jednak pojawiają się takie score'y, na które się trochę inaczej patrzy. Mnie "The Prisoner of Azkaban" zauroczył i mam wielki sentyment do tej muzyki, tak samo jak i do "A Window to the Past" , "Buckbeat's Flight", "Double Trouble", "Hagrid the Professor" czy też "Forward to Time Past". Gdyby to ode mnie zależało to pewnie wielce nieobiektywnie wystawiłbym temu score'owi 5.Przecież ani Window..., ani Buckbeak wybitnymi tematami nie są.
Ale to tylko moje zdanie i nigdzie nie napisałem, że wiem lepiej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja nie twierdzę, że ma być poważnie jak podczas pogrzebu, ale może ja jestem jakimś ponurakiem bez poczucia humoru, ale niektóre te dowcipy mnie jakoś już po tylu razam mniej śmieszą. Przykro mi.
To może mało dowcipnie i wielce poważnie zapytam się, czy także do drugiej części "Insygniów Śmierci" muzykę skomponuje Desplat?
P.S. Mały błąd, wynikający pewnie z zapomnienia itd. z mojej strony.
To może mało dowcipnie i wielce poważnie zapytam się, czy także do drugiej części "Insygniów Śmierci" muzykę skomponuje Desplat?
P.S. Mały błąd, wynikający pewnie z zapomnienia itd. z mojej strony.
W sumie to tak właśnie zrobiłem.Gdyby to ode mnie zależało to pewnie wielce nieobiektywnie wystawiłbym temu score'owi 5.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mogę:dziekan pisze:Jak mozesz Wawrzyniec to podaj mni nazwiska kompozytorow poza Williamsem,ktorzy w twoim mniemaniu mogliby udzwignac ciezar tego wyjatkowego dla ciebie przedsiewziecia![]()
Don Davis
Trevor Jones
David Arnold
Jeremy Soule
Ewentualnie:
Danny Elfman
James Horner
John Debney
Michael Giacchino
Christopher Young
Alan Silvestri
hahahahah Soule... Wawrzyniec Ty to specjalnie nam robisz?Koper pisze:A możesz nam wyjaśnić co takiego niezwykłego dokonał ten pan poza zilustrowaniem trochu gier komputerowych, że prędzej udźwignie wątpliwy ciężar Harry'ego Pottera, niż A. Desplat, wg Ciebie?Wawrzyniec pisze:Jeremy Soule
Jeremy Soule lepszy od Desplata...
Z podanych to najchętniej widziałbym Arnolda. W sumie byłbym ciekaw Hornera, ale to tylko z ciekawości, gdyż był on ponoć rozważany jako kompozytor części pierwszej, ostatecznie zrezygnował na koszt "Pięknego Umysłu". Reszty kompletnie nie widzę na stanowisku kompozytora HP, no może Elfmana jestem sobie wstanie wyobrazić.Wawrzyniec pisze: Mogę:
Don Davis
Trevor Jones
David Arnold
Jeremy Soule
Danny Elfman
James Horner
John Debney
Michael Giacchino
Christopher Young
Alan Silvestri
Wybór Desplata uważam za strzał w dziesiątkę, bo jak widać, mogło być znacznie gorzej
A tak w ogóle to wolę Desplata od Williamsa. Williams napisałby score w swoim stylu, coś na poziomie swoich poprzednich Potterów, obdarzonej pięknymi tematami, acz dość średniej muzycznie trylogii. A tak będziemy mieć coś innego, kolejne nowe spojrzenie na tą serię, coś na co będzie się czekało i zastanawiało jakie to będzie.