CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
E tam, na innych fotkach w ogóle niepodobny do Zimmera. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a do Pana Józka? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
BABY SĄ JAKIEŚ INNE..
Koterski to geniusz. Więckiewicz to geniusz.
przerażające było to że najpierw śmiały się tylko laski, później tylko faceci, a pod koniec to już nikomu nie było do śmiechu.... gorzki, do przemyśleń, dla myślących. Epic 
Koterski to geniusz. Więckiewicz to geniusz.

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:

Jakby powstał 20 lat temu pewnie byłby takim małym hitem wypożyczalni VHS na miarę powiedzmy "Crittersów". Zresztą bardzo to podobny gatunek filmowy. Rzecz o inwazji potworków z kosmosu, czyli trochę SF, trochę horroru a wszystko podlane komediowym sosem. Zamiast małych crittów wielkie włochate o czarnej jak pustka kosmosu sierści stwory ze świecącymi zębiskami, zamiast amerykańskiej farmy, blokowisko w Londynie i tamtejsi nastolatkowie w roli bohaterów. Z początku zdają się być trochę kolesiami rodem z "Eden Lake" ale ostatecznie oczywiście okażą się całkiem wporzo. Film zresztą też tak bym określił - żadne wielkie dzieło, ale całkiem wporzo.

PS. I ten film jest też dobrym przykładem jak robić przyzwoite efekty za małą kasę. Połączenie staromodnych technik: faceci w kostiumach, nieco animatroniki, z grafiką komputerową, która służy tu jako uzupełnienie czy wzbogacenie efektów a nie jest upychana, żeby tylko epatować CGI na lewo i prawo. I ostateczny efekt jest naprawdę udany.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Film fajny, stwory fajne (wykonanie!), pomysł fajny, sporo akcji, trochę humoru, gore i napięcia, tylko główni bohaterowie mi tu nieco zawadzali i nijak było z nimi sympatyzować (pieprzone oprychy
) - choć im dalej, tym bardziej szło się jakoś przyzwyczaić - dobrze, że wtrącili w to wszystko tą laskę i grubasa 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, Frost rulezz 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Drive
Ależ dobre kino! Lubię takie niedopowiedzenia i balansowanie na granicy odrealnienia, jakie towarzyszą filmowi od pierwszych kadrów. No i zawsze miło zobaczyć Cranstona w innej roli niż zwykle.
Zbyt wielu naprawdę dobrych filmów w tym roku nie widziałem, więc ten wskakuje łatwo do czołówki.
Ależ dobre kino! Lubię takie niedopowiedzenia i balansowanie na granicy odrealnienia, jakie towarzyszą filmowi od pierwszych kadrów. No i zawsze miło zobaczyć Cranstona w innej roli niż zwykle.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
In Time
Bardzo ciekawy pomysł na film, ale twórcy trochę spłaszczyli go nieco plastikową fabułą oraz aktorstwem. A można było z tego zrobić porządne mroczne s-f.
Bardzo ciekawy pomysł na film, ale twórcy trochę spłaszczyli go nieco plastikową fabułą oraz aktorstwem. A można było z tego zrobić porządne mroczne s-f.

Wciąż, najlepszy film jaki w tym roku widziałemDrive

A to z kolei najgłupszyIn Time

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tyś Conana nie oglądał jeszcze?Mystery Man pisze:A to z kolei najgłupszyIn TimeDalej nie mogę uwierzyć, że odpowiada za niego gość od scenariusza "Truman Show" i twórca "Gattaca"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Drive" jest świetny, ale "Super 8" i "Rango" bardziej mi się podobały.Mystery Man pisze:Wciąż, najlepszy film jaki w tym roku widziałemDrive

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Rango? To przeciętniactwo??
A Super 8? To tylko hołd dla Spielberga zbudowany na kliszach.
Każdemu z tych filmów do wybitności daleko.
A Super 8? To tylko hołd dla Spielberga zbudowany na kliszach.
Każdemu z tych filmów do wybitności daleko.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak samo jak "Drive" to film inspirowany Mannem i męskim kinem z lat 80tych z lekkim europejskim sosem. Też nic odkrywczego.
Wszystkie te filmy są hołdami i wszystkie mi się podobają, chociaż trochę szkoda, że są tylko hołdami, a nim innym więcej, jak hołdami, tylko hołdami.
Wszystkie te filmy są hołdami i wszystkie mi się podobają, chociaż trochę szkoda, że są tylko hołdami, a nim innym więcej, jak hołdami, tylko hołdami.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Być może, ale nie widziałem, więc się nie wypowiadam w jego temacie.Wawrzyniec pisze:Tak samo jak "Drive" to film inspirowany Mannem i męskim kinem z lat 80tych z lekkim europejskim sosem. Też nic odkrywczego.
Tyle, że Rango nawet jako hołd jest przeciętny i w tym roku jest masa lepszych filmów od tego. Toż już remake "Fright Night" jest lepszy.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Dla mnie obecnie najlepszy toMystery Man pisze:Wciąż, najlepszy film jaki w tym roku widziałemDrive
Szpieg,
który jest typem kina idealnie trafiającym w moje gusta.