JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#46 Post autor: Mystery » pt gru 02, 2011 09:50 am

Bardziej podobał mi się jej ubiór, jaki wyobraził sobie dla niej Boris Vallejo:
Ale to film Disneya, a nie zawody kobiecej kulturystyki :P Acz tu też niczego sobie :wink:
Obrazek

Inne zdjęcia i banery: (ależ ten piesio jest sympatyczny :) )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#47 Post autor: Tomek » pt gru 02, 2011 10:12 am

Mystery Man pisze:Jest i zwiastun
http://www.youtube.com/watch?v=zxcykNjNpzw

Fajne, epickie przygodowe fantasy z prawdziwego zdarzenia nam się szykuje, choć już widzę te narzekania, że Star Wars, że Avatar, ale jak już wspominałem książka ma 100 lat i jak będą jakieś znajome wątki czy sceny, to znaczy to tylko, że czerpały one inspiracje od Burroughsa, tak jak chociażby bitwa na arenie w Ataku Klonów.
I ja również czekam na ten film, bo zapowiada się naprawdę fajnie i czuć posmak przygody. Do "inspiracji" dorzuciłbym jeszcze "Gwiezdne wrota" i "Diunę". Zżyna z "Avatara"? A "Avatar" to z małej ilości rzeczy zżynał...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#48 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 02, 2011 16:42 pm

To, że "Avatar" oryginalnością nie grzeszył to wiadomo. Ale mimo wszystko w tym opartym na pewnych schematach scenariuszu Cameronowi udało się stworzyć swój własny świat, ze wszystkimi go zamieszkającymi istotami, stworami, krajobrazami, statkami, maszynami itd. A w tym projekcie nie widzę nic oryginalnego, a nawet własnie spore podobieństwa do tego co wykreował Cameron, o Lucasie nie wspominając.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#49 Post autor: DanielosVK » pt gru 02, 2011 16:48 pm

No przecież właśnie o to chodzi. Film jest ekranizacją książki, z której pełnymi garściami czerpali Lucas i Cameron.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#50 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 02, 2011 16:49 pm

Tyle, że to chyba była książka bez obrazków, ani też nie komiks? A skoro tak to dlaczego potem arena wygląda ideantycznie jak ta z "Ataku klonów" na Geonosis. :?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#51 Post autor: DanielosVK » pt gru 02, 2011 16:50 pm

Książki z reguły mają takie coś jak opisy. Chyba. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#52 Post autor: Tomek » pt gru 02, 2011 17:19 pm

Wawrzyniec pisze:Tyle, że to chyba była książka bez obrazków, ani też nie komiks? A skoro tak to dlaczego potem arena wygląda ideantycznie jak ta z "Ataku klonów" na Geonosis. :?
A Ty już na siłę chcesz się doszukiwać podobieństw zżynek z Ataku klonów --> Williamsa... Sorry, Wawrzek, ale
Wawrzyniec pisze:Biedny Giacchino, lubię go, ale teraz niestety film nie daje mi wyboru i będę oceniał ten score przez pryzmat dwóch utworów:
"Love Pledge and Arena" - John Williams (Star Wars Episode II: Attack of the Clones"
to rozumowanie jest bzdurne, poronione, totalnie niezrozumiałe? Nie bądź jak Paweł czy bladerunner, i nie wyszukuj na siłę nawiązań do swoich ukochanych kompozytorów, tam gdzie ich kompletnie nie ma. Jestem pewien, że ten film nie ma nic wspólnego z kiszką jaką był "Atak klonów" a muzyka będzie zupełnie inna od Williamsa.

Film pachnie taką ciepłą, zachęcającą przygodą, już po zwiastunie wygląda, że nie jest to typowy plastykowy twór, a design filmu i świata w nim przedstawionego jest równie ciekawy i w miejscach imponujący, co "Avatara". No i czekam też na epicko-przygodową muzykę Giacchino, mam nadzieję, że będzie w niej to co mówił w cytowanym przez Mystery'ego fragmencie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#53 Post autor: Koper » pt gru 02, 2011 17:27 pm

Wawrzyniec pisze:Bardziej podobał mi się jej ubiór, jaki wyobraził sobie dla niej Boris Vallejo
I ten obrazek jest ciekawszy niż wszelkie screeny z filmu. :)

Sorry panowie, ale dla mnie to wygląda jak połączenie "Gwiezdnych wojen" z "Księciem Persji". :)

A akcja to ma się dziać na Marsie?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#54 Post autor: Adam » pt gru 02, 2011 17:30 pm

w nowej hucie :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#55 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 02, 2011 17:32 pm

Tak, tytuł książki to John Carter on Mars.

Mefisto

#56 Post autor: Mefisto » pt gru 02, 2011 17:36 pm

Tomek pisze:Film pachnie taką ciepłą, zachęcającą przygodą, już po zwiastunie wygląda, że nie jest to typowy plastykowy twór, a design filmu i świata w nim przedstawionego jest równie ciekawy i w miejscach imponujący, co "Avatara".
Oj, właśnie mam zupełnie przeciwstawne uczucia - film wygląda sztucznie, głupio i przekombinowanie i jak dla mnie zapowiada się tandeta roku pokroju Flasha Gordona albo wspomnianego wyżej Epizodu II, który jest mocarnym kiczem. W dodatku główny bohater jest zupełnie bezpłciowy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#57 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 02, 2011 17:36 pm

Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Tyle, że to chyba była książka bez obrazków, ani też nie komiks? A skoro tak to dlaczego potem arena wygląda ideantycznie jak ta z "Ataku klonów" na Geonosis. :?
A Ty już na siłę chcesz się doszukiwać podobieństw zżynek z Ataku klonów --> Williamsa... Sorry, Wawrzek, ale
To raczej Ty sorry, gdyż podobieństwa do areny tej z "John Carter" i tej z "Ataku klonów" jesy uderzająca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to nie jest żadne moje fanboystwo, ale ten trailer naprawdę wygląda jak: "Star Wars meets Avatar, meets Prince of Persia". Ale spokojnie, jak na razie "Inception" nie dostrzegłem. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#58 Post autor: Koper » pt gru 02, 2011 17:38 pm

Paweł Stroiński pisze:Tak, tytuł książki to John Carter on Mars.
No tak, ale co za kretyn w XXIw. próbuje ludziom pociskać bajkę o księżniczkach na Marsie?? Chyba, że grupą docelową są osoby wierzące, że na Biegunie Północnym fabrykę zabawek ma św. Mikołaj... :?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#59 Post autor: Mefisto » pt gru 02, 2011 17:39 pm

Koper pisze:Chyba, że grupą docelową są osoby wierzące, że na Biegunie Północnym fabrykę zabawek ma św. Mikołaj... :?
hmm... Arthur Christmas? :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#60 Post autor: Adam » pt gru 02, 2011 17:39 pm

cicho już bo Myster zaraz napisze że Gjaczin nie pisze do słabych filmów nigdy bo staranie dobiera projekty ;-) :P
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ