Ides of March - Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Ides of March - Alexandre Desplat

#196 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 19, 2011 02:12 am

Proszę, jak chce to potrafi tworzyć dobrą muzykę filmową. :)

Muszę przyznać, że nawet nieźle sobie Desplat radzi w tym roku. Naturalnie nie byłby sobą i musiał na początku zanudzić "Largo Winchem II" "A Better Life" i "The Tree of Life". Ale nawet to usprawiedliwiam, gdyż w sumie jest to styl Francuza. A w dzisiejszych czasach mało kompozytorów, którzy mają swój własny styl. I choć ja za plumkająco-nużącym stylem Desplata nie przepadam to szanuję go, że swój głos posiada i nie staje się jednym z wielu pseudokameleonów wyrobników, którzy nie mają nic lepszego do roboty, tylko kopiować wybuchające frazy na dęciaki. :x

Wracając do tematu:

"Ideas of March" naprawdę sympatyczny score. Jestem w szoku. :shock: Gdyż byłem przekonany, że thriller polityczny to idealny materiał na plumkanie, a tutaj proszę, mamy nienużący score z fajnym, wpadającym w ucho tematem przewodnim. :shock: A ja bardzo lubię dobre i chwytliwe tematy przewodnie. :) I co też ważne, Desplat bawi się tym tematem, ciekawie go aranżując. Tym samym score ten podoba mi się zdecydowanie bardziej od "Ghost Writera". "The Candidate" i "The Campaign" to świetne utwory, bardzo mi się podobają. :)
Dobry score, jak za tę pracę Desplat dostanie nominację do Oscara to spokojnie to przyjmę, a nawet zgodzę się z decyzją Akademii. Naturalnie pod względem thillera politycznego, to "Frost/Nixon" Zimmera dalej wyżej cenię, ale "Ideas of March" to też kawał dobrej roboty.

4/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#197 Post autor: hp_gof » sob lis 19, 2011 02:36 am

Wawrzyniec pisze:Tym samym score ten podoba mi się zdecydowanie bardziej od "Ghost Writera".
Bluźnisz! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#198 Post autor: Althazan » sob lis 19, 2011 12:37 pm

Wawrzyniec pisze:"Ideas of March"
"Ides of March" (Idy Marcowe), nie "Ideas of March" (Ideały Marcowe) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#199 Post autor: Adam » sob lis 19, 2011 12:38 pm

Wawrzyniec EPIC FAIL :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#200 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 19, 2011 14:14 pm

O rety literówka. :wink: Zamiast tego zwróćcie lepiej uwagę, że chwalę soundtrack Desplata i to podając bardzo dobre argumenty. :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#201 Post autor: Marek Łach » sob lis 19, 2011 14:16 pm

Wawrzyniec pisze:Dobry score, jak za tę pracę Desplat dostanie nominację do Oscara to spokojnie to przyjmę, a nawet zgodzę się z decyzją Akademii.
A jak Desplat wygra z Williamsem? :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#202 Post autor: Koper » sob lis 19, 2011 14:17 pm

To wawrzek do końca życia będzie przeżywał tę "niesprawiedliwość" :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#203 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 19, 2011 14:28 pm

Na pewno przeżyję to lepiej od Oscara dla boskiego Gustavo za brzdękolenie do "Brokeback Mountain", które wygrało z geniuszem piękna jakim jest "Memoirs of a Geisha".

Jeżeli "Ides of March" wygra z "War Horse" to naturalnie pewny zawód będzie, ale przyjmę tę decyzję z godnością i pewnym nawet zrozumieniem.

Templar

#204 Post autor: Templar » sob lis 19, 2011 14:49 pm

Wawrzyniec pisze:Jeżeli "Ides of March" wygra z "War Horse" to naturalnie pewny zawód będzie, ale przyjmę tę decyzję z godnością i pewnym nawet zrozumieniem.
A to już słuchałeś War Horse? Bo coś wspominałeś jakiś czas temu, że najpierw film, a potem soundtrack :P Tak w sumie to chyba Ides of March też nie widziałeś, bo premiera w Niemczech w grudniu po południu :mrgreen:

hp_gof

#205 Post autor: hp_gof » sob lis 19, 2011 15:10 pm

Ja z góry bojkotuję Oscara dla Desplata za Ides of March! Niestety pewnie jak mi teraz na tym nie zależy, to akurat dostanie... Niech dostanie za coś innego! Jak wygrać z Wlliamsem, to po całości, Harrym Potterem :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#206 Post autor: Mystery » sob lis 19, 2011 17:30 pm

hp_gof pisze:Jak wygrać z Wlliamsem, to po całości, Harrym Potterem :D
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#207 Post autor: Adam » sob lis 19, 2011 18:53 pm

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#208 Post autor: Koper » ndz lis 20, 2011 12:22 pm

Ciekawe, że z wszystkich osób na forum "Idy marcowe" najmniej podobają się największemu fanbojowi Desplata. :) Czyżby dlatego, że Desplat przestał plumkać? W tych wszystkich plumkadełkach (można by je nazwać: DESPLADEŁKA) Alexandre nużył mnie niemiłosiernie. Tutaj, podobnie jak w "Ghost Writerze" pokazał chłop, że ma jaja i umie zrobić coś co jest nie tylko niegłupie ale jeszcze cool.
Tak dalej, Olo, to jeszcze się polubimy. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#209 Post autor: Mystery » ndz lis 20, 2011 12:30 pm

Ciekawe, że z wszystkich osób na forum "Idy marcowe" najmniej podobają się największemu fanbojowi Desplata. :)
Słaby z niego fanboj :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#210 Post autor: Koper » ndz lis 20, 2011 15:50 pm

Do muaddiba się nie umywa, a nawet do Wawrzka. :P

ODPOWIEDZ