SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: SPRZEDAM SCORY :

#616 Post autor: Tomek » śr lis 16, 2011 21:49 pm

Myślisz, że ja nie lubię? :D Preferuję montaż kompozytora i jego wizję odsłuchu od wszelakich dzisiejszych complete'ów, które w jakichś 2/3 wypadków wydają się niestety gorszym doświadczeniem słuchowym od ich poprzednich wersji (np. ostatnie Goldsmithy, które są totalną nudą). Bardzo preferuję to, co przeważnie przygotowuje na wydania płytowe Williams. Drażni mnie to co robi Lorenc, nawet w swoich najatrakcyjniejszych ścieżkach :D

Ale E.T. moim zdaniem to zupełnie inna para kaloszy, bo materiał dodany wedle poprzednich wersji, to materiał wartościowy. To nie wypełniacz, choć początkowe utwory mogą się zlewać w jedno i nudzić - ale w nich też jest subtelne, delikatne piękno. I to pełniejsze wydanie moim zdaniem prezentuje w pełni muzyczną 'podróż' jaką Williams odbywa z tematyką i rozwijaniem partytury. Podobnie jest np. z "Poltergeistem" Goldsmitha czy jego "Legendą" - wystarczy porównać to co prezentował oryginalny 40 minutowy album a wydanie rozszerzone - kolosalna różnica. Oczywiście zależy to też o poziomu ścieżki, bo jak mamy do czynienia z średnim materiałem, to rozszerzenie mu nic nie pomoże zazwyczaj, no ale E.T. jest uważane za jedną najwybitniejszych kompozycji w historii, więc... :)

A co do "Kodu", to stoi i u mnie na półce i nie pamiętam, kiedy ostatnio go słuchałem :D Więc tu rozumiem.
Obrazek

Turek

#617 Post autor: Turek » śr lis 16, 2011 23:13 pm

Przekonałeś mnie :D

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#618 Post autor: Tomek » śr lis 16, 2011 23:28 pm

Obrazek :-)
Obrazek

Mefisto

#619 Post autor: Mefisto » czw lis 17, 2011 02:07 am

Tomek pisze:no ale E.T. jest uważane za jedną najwybitniejszych kompozycji w historii, więc... :)
Dla mnie ET to "Escape / Chase / Saying Goodbye" i tyle - gdyby tylko z tego składałby się album, to byłoby super. Cała reszta mocno przeciętna.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#620 Post autor: muaddib_dw » czw lis 17, 2011 08:08 am

Mefisto pisze:
Tomek pisze:no ale E.T. jest uważane za jedną najwybitniejszych kompozycji w historii, więc... :)
Dla mnie ET to "Escape / Chase / Saying Goodbye" i tyle - gdyby tylko z tego składałby się album, to byłoby super. Cała reszta mocno przeciętna.
Mefi za to ty jesteś ponad przeciętny :wink: Pierdolisz farmazony i tyle :lol: Potem jakiś biedny, zagubiony w morzu RCP i bagnie Bates-Tyler, początkujący fan muzy filmowej, przejdzie obok E.T. obojętnie, nie doświadczając kolejnego geniuszu i boskości, bowiem zrażon doń będzie przez Mafisto, szatańskiego wichrzyciela, niszczyciela dobra, kłamcy z czeluści piekielnej :mrgreen: .
Turek pisze:Przekonałeś mnie :D
Brawo Turek.

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#621 Post autor: karcharoth » czw lis 17, 2011 08:34 am

Mefisto pisze:Dla mnie ET to "Escape / Chase / Saying Goodbye" i tyle - gdyby tylko z tego składałby się album, to byłoby super. Cała reszta mocno przeciętna.
Kolego, zważaj na słowa. Dżon nie jest obiektem kultu tylko ze względu na jego boskie nuty. Należy też do wielu organizacji. W tym nie wszystkie są stricte legalne. Swojego czasu zaliczył krótki, choć burzliwy okres w Ku-klux klanie. Wsławił się wprowadzeniem nowych, wyrafinowanych technik tortur przy użyciu swojej muzyki. A wiadomo, że klan jest jak cosanostra. Z rodziny się nigdy nie odchodzi. Zatem mam nadzieję, że nie masz czarnych przodków, bo w tym momencie Muaddib faksuje Twoje portfolio Dżonowi.

A kula, którą wczoraj wydłubywali ze ściany Białego Domu? Trochę się podszkoli i następnej kuli nie będą już wyciągać ze ściany, jeno z Obamy. :D
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2011 10:40 am przez karcharoth, łącznie zmieniany 1 raz.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#622 Post autor: Adam » czw lis 17, 2011 08:57 am

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#623 Post autor: muaddib_dw » czw lis 17, 2011 10:37 am

:lol: Dokładnie Mefisto, Karcharoth słusznie prawi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#624 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 17, 2011 15:29 pm

Tomek pisze:A co do "Kodu", to stoi i u mnie na półce i nie pamiętam, kiedy ostatnio go słuchałem :D Więc tu rozumiem.
Biedne płytki. :cry: Takie samotne, opuszczone, a mają przecież tyle do zaoferowania.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#625 Post autor: Mefisto » czw lis 17, 2011 18:05 pm

muaddib_dw pisze:Potem jakiś biedny, zagubiony w morzu RCP i bagnie Bates-Tyler, początkujący fan muzy filmowej, przejdzie obok E.T. obojętnie
A to czemu? Album warty odsłuchu, ale tylko dla tego kawałka :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#626 Post autor: Koper » czw lis 17, 2011 19:14 pm

Mefisto pisze:Dla mnie ET to "Escape / Chase / Saying Goodbye" i tyle - gdyby tylko z tego składałby się album, to byłoby super. Cała reszta mocno przeciętna.
Go, Mefisto, go! Pociskaj tym pijusom z Kargowej! :D
Niech sobie straszą dżonowym dżihadem. W najgorszym razie przyatakują na lotni pałac kultury z bojowym okrzykiem "Only John!" :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#627 Post autor: Tomek » czw lis 17, 2011 19:14 pm

Wawrzyniec pisze:Biedne płytki. :cry: Takie samotne, opuszczone, a mają przecież tyle do zaoferowania.
Dzisiaj ją 'odkurzyłem'. Faktycznie, jest tam kilka naprawdę znakomitych utworów, choć początek płyty jest dość ciężki. Zimmer szukający ciekawych rozwiązań, idący mocno w klasykę i nawet twórczość liturgiczną, lekko aspirujący do czegoś artystycznego i na pewno ambitnego. Z pewnością nie jest to muza rozrywkowa. Płyta zdecydowania zostaje na półce :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#628 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 17, 2011 19:16 pm

Ostatnio trochę Kodu słuchałem. Uważam to za jedną z jego najlepiej zorkiestrowanych prac.

Turek

#629 Post autor: Turek » czw lis 17, 2011 19:44 pm

Posłucham Kodu raz jeszcze i zdecyduje. Za to pewnikiem opchnę Black Hawk Down. 'Leave no man behind' jest cudowne, ale reszta płyty to dla mnie masakra...

'Synhrotone' ? Straszna rzecz :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#630 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 17, 2011 19:57 pm

Czy to jest temat "Sprzedam Scory" czy też "Klub Heretyków" :?: :P Gdyż padają tutaj straszne dla mych wrażliwych uszu słowa. :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ