muaddib_dw pisze:Papa John ma nadal moc i potrafi ją wykorzystać
i tak niemrawo tutaj ledwo tą opinię udało się wyłapaćMarek Łach pisze:No jak dla mnie to film był kiepściutki .
I tak należy do tego filmu podchodzić, tylko "zadufani profesorowie" - amatorzy niezależnego kina moralnego niepokoju rodem z Turkmenistanu będą kręcić nosemWawrzyniec pisze:A mnie się ten film podobał.Szczególnie teraz w te chłodne, szare, nieprzyjemne jesienne dni, miło było wybrać się na taką rozrywkę, która pozwala na chwilę poczuć się znowu dzieckiem.
Za wyjątkiem Adventures of Mutt bo to rasowa koncertówka jest.lis23 pisze:Może i brak czegoś na miarę " Raiders March " ale myślę, że tematy Jednorożca, Milusia i temat przygodowy, " piracki " robią swoje - choć taki mocny, główny temat na pewno dopełniłby całości
ogólnie coś mi się wydaje, że w przypadku dwóch ostatnich filmów Spielberga tematy muzyczne pełnią rolę wybitnie ilustracyjną dla konkretnej sceny, Williams trzyma je trochę na smyczy, na uwięzi, maja być w konkretnym momencie filmu i koniec, brak wersji koncertowych znanych z poprzednich prac Amerykanina.
A czy w filmie jest jakiś end tittle na napisach końcowych?.muaddib_dw pisze:
Co do mocnych tematów, oglądając TT doszedłem do wniosku, że nie byłby taki potrzebny, te które przewijały się przez film dawały wystarczającego czadu zwłaszcza motyw piracki w pojedynku okrętów powtórzony potem w pojedynku na dźwigi.
Yhy, szkoda że Williams nie zrobił czegoś w stylu: " Mischief Managed ".Marek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.
Z napisów musiałem zrezygnować bo córka miała parcie na pęcherzMarek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.
Noo to by było coś. Pewnie zostawi sobie na 3 TTlis23 pisze:Yhy, szkoda że Williams nie zrobił czegoś w stylu: " Mischief Managed ".Marek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.