JOHN WILLIAMS - THE ADVENTURES OF TINTIN (2011)
- Wojteł
- John Williams
Re: JOHN WILLIAMS - THE ADVENTURES OF TINTIN (2011)
Bo strach się bac, co by z tego wyszło 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wątpię - producentem / jednym z dwóch / nadal będzie Spielberg i myślę, że Jackson nie będzie chciał z nim zadzieraćMystery Man pisze: Do Tintina Jackson ma zsiąść po Hobbitach, więc dwójka powinna być gotowa w 2014/15 roku, ale i tak wątpię, żeby Williams komponował dla Jacksona.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ale czy Williamsowi będzie się chciało komponować dla Jacksona. Ostatnio nie dla Stevena komponował do Wyznań Gejszy i to dlatego, że lubił książkę i bardzo chciał zrobić do tego muzykę. A Spielberg przecież nie bez powodu nie reżyseruje dwójki - będzie robił w tym czasie inne filmy i do nich w pierwszej kolejności muzykę będzie komponować Williams.lis23 pisze:Wątpię - producentem / jednym z dwóch / nadal będzie Spielberg i myślę, że Jackson nie będzie chciał z nim zadzierać
- lis23
Cóż, ja na miejscu Williamsa nie brałbym się za kolejną serię bez przekonania, że mogę, zamierzam ją doprowadzić do końca - to w końcu nie HP tylko trzy filmy, więc myślę i mam nadzieje, że Williams tym razem dokończy dzieła i rozwinie, rozbuduje to, co zaczął.Mystery Man pisze: Ale czy Williamsowi będzie się chciało komponować dla Jacksona. Ostatnio nie dla Stevena komponował do Wyznań Gejszy i to dlatego, że lubił książkę i bardzo chciał zrobić do tego muzykę. A Spielberg przecież nie bez powodu nie reżyseruje dwójki - będzie robił w tym czasie inne filmy i do nich w pierwszej kolejności muzykę będzie komponować Williams.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

prawda i co więcej - to jedyna sytuacja w karierze Williamsa - zgodnie z tym co powiedział sam w materiale wideo z dodatków na dvd - że gdy dowiedział się o produkcji filmu to sam skontaktował się szybko z producentami Marshallem i zgłosił swoją kandydaturę wpraszając się że chce to zrobić..Mystery Man pisze:Ostatnio nie dla Stevena komponował do Wyznań Gejszy i to dlatego, że lubił książkę i bardzo chciał zrobić do tego muzykę.
#FUCKVINYL
- lis23
A trzeci HP? - to też nie był film Spielberga, Lucasa, itp.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
O, Maras już skrobnął reckę. I czasem mam wrażenie, że przeczytanie jednej jego recenzji dodaje jakieś 3,5 punkta IQ 

Wojtek pisze:Odnoszę wrażenie, że Wawrzek pisząc tę reckę był podpity i miał ghostwritera tu i ówdzie
Myślę, że gdyby Wawrzek miał tego ghosta, to takich wpadek by nie byłoWojtek pisze:Pomijając wrażeniometr, który Ty chyba zawsze na fazie robisz (vide szczęki), to to zdanie wydaje mi się być dziwne

- Wojteł
- John Williams
Ghost tez pijany 

Taa, wszyscy non-stop w trzy dupy napierdoleni i aż dziw, że serwis jeszcze stoi

- Wojteł
- John Williams
No dlatego te ciągłe zmiany szaty graficznej, bo ktoś coś spieprzy po pijaku i trzeba od razu stronę od nowa robić 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dziękuję za poświęcenie czasu na moją skromną recenzją.Marek Łach pisze:No dobra, przeczytałem.Ostatnie zdanie bardziej by pasowało do Hansa czy Briana, niż do akademickiego Williamsa.

Co, a pewnie po przeczytaniu moich chce się sięgnąć po flaszkę?Wojtek pisze:O, Maras już skrobnął reckę. I czasem mam wrażenie, że przeczytanie jednej jego recenzji dodaje jakieś 3,5 punkta IQ

Bullshit. Tylko chwilowe były myśli o maxie, ale bardziej spowodowane niesamowitą radością z powrotu Johna Williamsa, jak i też spora przyjemność ze słuchania tego score'u. Ale ta ocena jest zarówno w pełni obiektywna, jak i zawiera elementy fanboyskie. Ja jestem z niej zadowolony, gdyż tak jak w każdej mej recenzji, piszę to jak ja sam uważam, a nie piszę pod kogoś.Adam pisze:Wawrzyn się wystraszył ataków smiechu i nie dał maxa Johnowi![]()
Zresztą o straszeniu nie ma mowy. Napisałem recenzję "Inception" zgodnie z moimi przekonaniami, kiedy była na mnie największa nagonka. Więc tym bardziej o strachu nie ma mowy, nie w moim przypadku, gdyż ja już wiele przeżyłem.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze:Co, a pewnie po przeczytaniu moich chce się sięgnąć po flaszkę?Wojtek pisze:O, Maras już skrobnął reckę. I czasem mam wrażenie, że przeczytanie jednej jego recenzji dodaje jakieś 3,5 punkta IQ
Ja tam sobie lubię sięgnąć po flaszkę i bez czytania

Obejrzałem dzisiaj film, no trzeba przyznać, że w filmie muzyka sprawuje się bardzo dobrze. Podoba mi się to, że prawie cały czas leci w filmie, najbardziej to mi się podobało tak od połowy do końca, czyli jak miały miejsce wszystkie "sceny akcji"
No także jak wspominałem 4,5/5 dam
Co do samego filmu to też mi się podobał, ale myślałem, że to jakaś bajeczka dla małych dzieci, a to całkiem brutalna animacja
Ale serio pełno dzieciaków na sali, a tu już prawie na samym początku mamy trupa, który swoją krwią zaznacza literki w gazecie, do tego strzelaniny i bijatyki, małego dziecka na to bym nie brał