GTA V - Tangerine Dream & Varius Artists

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: SPOILER - MEGAKULT NADCHODZI

#16 Post autor: Adam » czw paź 27, 2011 11:36 am

Templar pisze:
Adam pisze:cza będzie kompa zmienic :evil:
Lepiej konsolę kup, założę się, że na PC wyjdzie z co najmniej półrocznym opóźnienie i do tego lipną optymalizacją..
kto Ci tak powiedział? przecież całą gawiedź pecetowa się śmiała z konsolowców, bo po roku czekania dostali gierkę z ulepszoną grafą i poprawionymi bagami co stwierdziło samo rockstar. na zajebistym pc gra wyglądała lepiej niż na ps3 come on :) grałem u kumpla godzinami na quadzie z nvidią sli więc wiem co mówie. konsolowcy przecież po roku afery robili z tego powodu że dostali jako pierwsi niedokończony produkt :mrgreen: także mi się nie spieszy, gra na pieca wyjdzie bankowo bo to jest po prostu taki biznes.
#FUCKVINYL

Templar

#17 Post autor: Templar » czw paź 27, 2011 12:03 pm

Adam pisze:kto Ci tak powiedział? przecież całą gawiedź pecetowa się śmiała z konsolowców, bo po roku czekania dostali gierkę z ulepszoną grafą i poprawionymi bagami co stwierdziło samo rockstar. na zajebistym pc gra wyglądała lepiej niż na ps3 come on :) grałem u kumpla godzinami na quadzie z nvidią sli więc wiem co mówie. konsolowcy przecież po roku afery robili z tego powodu że dostali jako pierwsi niedokończony produkt :mrgreen: także mi się nie spieszy, gra na pieca wyjdzie bankowo bo to jest po prostu taki biznes.
No ja mam zarówno na PS3, jak i na PC i jakoś dużej różnicy nie widzę, nie mówiąc już o tym, że jak dam wszystko na maksa w ustawieniach to mam 20-30 FPS-ów, a w Crysisie 2, który wygląda znacznie lepiej mam po ok. 50 ;) I w GTA wolę grać jednak na padzie :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » czw paź 27, 2011 20:43 pm

Templar pisze:No ja mam zarówno na PS3, jak i na PC i jakoś dużej różnicy nie widzę, nie mówiąc już o tym, że jak dam wszystko na maksa w ustawieniach to mam 20-30 FPS-ów,
jak masz słabego kompa to nie moja wina :P wszędzie pisali że o wiele lepiej wyglądała czwórka na peceta, to prawda oficjalna i ogólnie znana tak na portalach konsolowych jak i piecowych. i co za problem pada do kompa podpiąć? całe zycie ludzie tak robili dopóki nie nadeszła ps1 :P
#FUCKVINYL

Templar

#19 Post autor: Templar » czw paź 27, 2011 20:56 pm

Adam pisze:jak masz słabego kompa to nie moja wina :P wszędzie pisali że o wiele lepiej wyglądała czwórka na peceta, to prawda oficjalna i ogólnie znana tak na portalach konsolowych jak i piecowych. i co za problem pada do kompa podpiąć? całe zycie ludzie tak robili dopóki nie nadeszła ps1 :P
Gdybym miał słabego kompa, to by Crysis nie działał mi na full detalach :P A poza tym, GTA było zawsze robione pod PlayStation, na PC robiono tylko konwersje i to często przez inne studio (czyli nie DMA Design/Rockstar North). A co do zachwytów nad wersją komputerową "czwórki" to ja jakoś ich nie zauważyłem, w recenzjach dot. wersji PC często podkreślano, że optymalizacja jest beznadziejna, zresztą właśnie konwersję robiło inne studio:

Wersja na PS3/X360 miała średnią 98% - http://www.metacritic.com/game/playstat ... ft-auto-iv
A na PC już tylko 90% - http://www.metacritic.com/game/pc/grand-theft-auto-iv

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: GTA 5 - MEGAKULT IS COMING

#20 Post autor: Adam » czw paź 27, 2011 20:58 pm

ale oceny na pc spadły przez sterowanie, bo jasnym jest że w czwórce wprowadzono wiele bajerów i cięzko na klawiaturce pykać :P
#FUCKVINYL

Templar

#21 Post autor: Templar » śr lis 02, 2011 17:06 pm

Już jest :!:

http://www.rockstargames.com/videos/video/8001

Będzie Los Santos, ale widać też góry, lasy itp., mówiąc krótko będzie miazga. Szkoda, że nie podali kiedy premiera, już nie mogę się doczekać :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#22 Post autor: Adam » śr lis 02, 2011 17:36 pm

ja pierdziu jak ta giera będzie wyglądać :shock: no i poza budowlami miasta będą góry i pustynia.. czyli Los Angeles jednak, obstawiali, i ja tez, Moskwe albo Vegas :)
#FUCKVINYL

Templar

#23 Post autor: Templar » śr lis 02, 2011 17:39 pm

Podobno głos w trailerze to... Tommy Vercetti! Czyżby przeprowadził się na starość do San Andreas, tylko teraz miałby już 60 lat, chyba nie będziemy dziadkiem grać :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » śr lis 02, 2011 17:39 pm

możliwe, btw ten starszy gośc na balkonie jest nawet podobny! może będzie bosem wszystkich a na końcu marnie skończy :D
#FUCKVINYL

Templar

#25 Post autor: Templar » śr lis 02, 2011 18:40 pm

Może jednak będzie nie tylko Los Santos:

Obrazek

Na tablicy rejestracyjnej widać SAN ANDREAS, może pokazali nam tylko kawałek tego co zobaczymy i będzie też San Fierro i Las Venturas :D
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 18:59 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Mefisto

#26 Post autor: Mefisto » śr lis 02, 2011 18:59 pm

komp mi się zawiesił na tym trailerze z wrażenia - chyba trzeba będzie kupić cały sprzęt tylko dla tej gry, daaamn

Templar

#27 Post autor: Templar » śr lis 02, 2011 21:29 pm

Kilka dni temu takie coś pojawiło się na 4chanie:

Obrazek

Ciekawe czy to prawda, jakby rzeczywiście były 3 miasta, całe SA to by była miazga :D Ciekawe tylko jakby to zmieścili na DVD Xbox'a, na Blu-Ray'u można upchać do 128GB, ale na DVD już tylko 9GB i np. L.A. Noire na X'a było na 3 płytach. Jakby dali całe SA to by była żonglerka 10 płytami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#28 Post autor: Arthur » czw lis 03, 2011 00:06 am

Miazga, Miażdży, Miazga i zmiażdżony Templar:
Obrazek

Ja tam czekam na radio GTA5- soundtracks 8)
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#29 Post autor: Adam » czw lis 03, 2011 10:37 am

Templar potwierrdzone :D

Głos w trailerze to Liotta, a on podkładał głos Vercetiemu 8) Tomi będzie głównym bosem :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#30 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 03, 2011 11:31 am

Adam, sprzedałeś skarby i kupiłeś konsolę? :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ