Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Templar pisze:Adam pisze:cza będzie kompa zmienic

Lepiej konsolę kup, założę się, że na PC wyjdzie z co najmniej półrocznym opóźnienie i do tego lipną optymalizacją..
kto Ci tak powiedział? przecież całą gawiedź pecetowa się śmiała z konsolowców, bo po roku czekania dostali gierkę z ulepszoną grafą i poprawionymi bagami co stwierdziło samo rockstar. na zajebistym pc gra wyglądała lepiej niż na ps3 come on

grałem u kumpla godzinami na quadzie z nvidią sli więc wiem co mówie. konsolowcy przecież po roku afery robili z tego powodu że dostali jako pierwsi niedokończony produkt

także mi się nie spieszy, gra na pieca wyjdzie bankowo bo to jest po prostu taki biznes.
#FUCKVINYL
-
Templar
autor: Templar » czw paź 27, 2011 12:03 pm
Adam pisze:kto Ci tak powiedział? przecież całą gawiedź pecetowa się śmiała z konsolowców, bo po roku czekania dostali gierkę z ulepszoną grafą i poprawionymi bagami co stwierdziło samo rockstar. na zajebistym pc gra wyglądała lepiej niż na ps3 come on

grałem u kumpla godzinami na quadzie z nvidią sli więc wiem co mówie. konsolowcy przecież po roku afery robili z tego powodu że dostali jako pierwsi niedokończony produkt

także mi się nie spieszy, gra na pieca wyjdzie bankowo bo to jest po prostu taki biznes.
No ja mam zarówno na PS3, jak i na PC i jakoś dużej różnicy nie widzę, nie mówiąc już o tym, że jak dam wszystko na maksa w ustawieniach to mam 20-30 FPS-ów, a w Crysisie 2, który wygląda znacznie lepiej mam po ok. 50

I w GTA wolę grać jednak na padzie

-
Adam
- Jan Borysewicz
Templar pisze:No ja mam zarówno na PS3, jak i na PC i jakoś dużej różnicy nie widzę, nie mówiąc już o tym, że jak dam wszystko na maksa w ustawieniach to mam 20-30 FPS-ów,
jak masz słabego kompa to nie moja wina

wszędzie pisali że o wiele lepiej wyglądała czwórka na peceta, to prawda oficjalna i ogólnie znana tak na portalach konsolowych jak i piecowych. i co za problem pada do kompa podpiąć? całe zycie ludzie tak robili dopóki nie nadeszła ps1

#FUCKVINYL
-
Templar
autor: Templar » czw paź 27, 2011 20:56 pm
Adam pisze:jak masz słabego kompa to nie moja wina

wszędzie pisali że o wiele lepiej wyglądała czwórka na peceta, to prawda oficjalna i ogólnie znana tak na portalach konsolowych jak i piecowych. i co za problem pada do kompa podpiąć? całe zycie ludzie tak robili dopóki nie nadeszła ps1

Gdybym miał słabego kompa, to by Crysis nie działał mi na full detalach

A poza tym, GTA było zawsze robione pod PlayStation, na PC robiono tylko konwersje i to często przez inne studio (czyli nie DMA Design/Rockstar North). A co do zachwytów nad wersją komputerową "czwórki" to ja jakoś ich nie zauważyłem, w recenzjach dot. wersji PC często podkreślano, że optymalizacja jest beznadziejna, zresztą właśnie konwersję robiło inne studio:
Wersja na PS3/X360 miała średnią 98% -
http://www.metacritic.com/game/playstat ... ft-auto-iv
A na PC już tylko 90% -
http://www.metacritic.com/game/pc/grand-theft-auto-iv
-
Adam
- Jan Borysewicz
ale oceny na pc spadły przez sterowanie, bo jasnym jest że w czwórce wprowadzono wiele bajerów i cięzko na klawiaturce pykać

#FUCKVINYL
-
Adam
- Jan Borysewicz
ja pierdziu jak ta giera będzie wyglądać

no i poza budowlami miasta będą góry i pustynia.. czyli Los Angeles jednak, obstawiali, i ja tez, Moskwe albo Vegas

#FUCKVINYL
-
Templar
autor: Templar » śr lis 02, 2011 17:39 pm
Podobno głos w trailerze to... Tommy Vercetti! Czyżby przeprowadził się na starość do San Andreas, tylko teraz miałby już 60 lat, chyba nie będziemy dziadkiem grać

-
Adam
- Jan Borysewicz
możliwe, btw ten starszy gośc na balkonie jest nawet podobny! może będzie bosem wszystkich a na końcu marnie skończy

#FUCKVINYL
-
Templar
autor: Templar » śr lis 02, 2011 18:40 pm
Może jednak będzie nie tylko Los Santos:
Na tablicy rejestracyjnej widać SAN ANDREAS, może pokazali nam tylko kawałek tego co zobaczymy i będzie też San Fierro i Las Venturas

Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 18:59 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mefisto
autor: Mefisto » śr lis 02, 2011 18:59 pm
komp mi się zawiesił na tym trailerze z wrażenia - chyba trzeba będzie kupić cały sprzęt tylko dla tej gry, daaamn
-
Templar
autor: Templar » śr lis 02, 2011 21:29 pm
Kilka dni temu takie coś pojawiło się na 4chanie:
Ciekawe czy to prawda, jakby rzeczywiście były 3 miasta, całe SA to by była miazga

Ciekawe tylko jakby to zmieścili na DVD Xbox'a, na Blu-Ray'u można upchać do 128GB, ale na DVD już tylko 9GB i np. L.A. Noire na X'a było na 3 płytach. Jakby dali całe SA to by była żonglerka 10 płytami

-
Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
autor: Arthur » czw lis 03, 2011 00:06 am
Miazga, Miażdży, Miazga i zmiażdżony Templar:
Ja tam czekam na radio GTA5- soundtracks

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
-
Adam
- Jan Borysewicz
Templar potwierrdzone
Głos w trailerze to Liotta, a on podkładał głos Vercetiemu

Tomi będzie głównym bosem

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw lis 03, 2011 11:31 am
Adam, sprzedałeś skarby i kupiłeś konsolę?

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy