CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#661 Post autor: Templar » pt paź 07, 2011 22:59 pm

No już nie przesadzajmy, choć w dzieciństwie widziałem sporo odcinków Mody na sukces, bo u babci często przesiadywałem, a ona zawsze oglądała :D Ogólnie takich oper mydlanych nie lubię, jedynie tylko polską BrzydUlę oglądałem, ona akurat była całkiem fajna :mrgreen: A ostatnio obejrzałem sobie:

Johnny English Reaktywacja - jedynka była świetną parodią Jamesa Bonda, w drugiej części Johnny stał się bardziej pr0 agentem, ale jednak humoru nie brakuje i niektóre sceny rozwalają (jak np. zebranie z premierem i problemy z krzesłem :D), ocena 8-/10

Po raz kolejny Mistrz kierownicy ucieka 1 & 2 - ostatnio na Wykopie było AMA kierowcy trucka i postanowiłem sobie przypomnieć jeden z moich najbardziej ulubionych filmów dzieciństwa, jedynka ma ode mnie 9+/10, dwójka trochę gorsza 8/10, była jeszcze trójka, ale już niestety bez Burta Reynoldsa i nie warto o niej wspominać :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#662 Post autor: Koper » sob paź 08, 2011 14:15 pm

Jedynka Johnny'ego Englisha była raczej przeciętną parodią Bonda.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#663 Post autor: Marek Łach » wt paź 11, 2011 12:52 pm

Kręgosłup diabła

Bardzo fajny film, może nie jest to poziom Fauna, ale na pewno przewyższa współczesną produkcję horrorową (w tym tę jej lepszą część). Podobał mi się o wiele bardziej niż wszystkie przestylizowane Sierocińce. Trochę tylko wkurzają te przerysowane czarne charaktery u Del Toro - tak samo było w Faunie i spłycało tamten film, identycznie jest i tutaj. Ciekawe za to, że w Kręgosłupie źli to lewicowcy, których w Faunie reżyser z kolei nieznośnie idealizował.

Breaking Bad - sezon 4

Jakoś nie potrafię stwierdzić, czy któryś sezon odbiega poziomem od pozostałych - ogólnie mam uczucie, że BB cały czas jedzie na tej samej jakości. Choć muszę przyznać, że ostatnie odcinki 4 sezonu były chyba najbardziej ekscytującymi w historii serialu. Wrażenia pozytywne, ale jakoś nie potrafię się BB bezgranicznie zachwycić, jak to robi wielu. Trudno do czegoś ten serial przyrównać, dla mnie to najprędzej taka znacznie ulepszona wersja Dextera, bez głupoty i manipulacji tamtego serialu, ale wciąż z poczuciem, że to serial opierający się na typowo serialowych mechanizmach, a nie produkcja roszcząca sobie prawo do rewolucyjności czy hiperrealizmu, jak perełki z HBO. Mimo to szkoda, że tyle trzeba czekać na finałowy sezon. :( Myster, gdzie się podziewasz ostatnio? :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#664 Post autor: Mystery » wt paź 11, 2011 15:00 pm

Uff, dobrze, że bez spoilerów, bo ostatni odcinek zobaczę najprawdopodobniej wieczorkiem :) A co do powyższego wpisu oczywiście w całej rozciągłości się zgadzam, "czwórka" mimo, leniwej pierwszej połowy, dostarcza największej dawki emocji ze wszystkich sezonów :)
A kiedy następny sezon? Wiem, że ma być 16 odcinków i być może rozwalą je na dwie części. Oby nie było jak z "Mad Men", gdzie czekać przyszło prawie 2 lata. Póki co zobaczymy co AMC pokaże w "Hell on Wheels" (6 listopada), bo ten "The Killing" był z lekka rozczarowujący, o "The Walking Dead" już nie wspomnieć.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#665 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 11, 2011 17:03 pm

Mystery, Ty znasz wszystkie soundtracki na świecie, to każdy z nas wie :) Ale Ty znasz jeszcze wszystkie seriale na świecie :shock: Ty nie możesz być zwykłym człowiekiem, a może w ogóle nie jesteś człowiekiem, gdyż czynisz rzeczy nieosiągalne dla zwykłego człowieka :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#666 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 19:11 pm

może po prostu Myster z tego żyje że wszystko słucha i ogląda i nie musi pracować? :) miałem sto lat temu kumpla w redakcji śp Secret Service Megakult, który od 6 rano do 23 grał w gry na kompie, coś o nich potem szrajbnął do tejże gazetki i miał za to fajną- jak na tamte czasy ofkors- kasę.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#667 Post autor: Koper » wt paź 11, 2011 20:15 pm

Jak on może z tego żyć, jak raptem jedną reckę dla MF walnął. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#668 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 20:17 pm

ale może pisze dla Sakiewicza albo innych :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#669 Post autor: Mystery » wt paź 11, 2011 21:18 pm

Jak on może z tego żyć, jak raptem jedną reckę dla MF walnął. :D
3 :) A Wawrzyniec jak zwykle przesadza :wink:

I po 4x13 BB. Rewelacyjny finał, w sumie tak mógł by się zakończyć cały serial, ale kolejnym sezonem nie pogardzę, to będzie zgniatacz.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#670 Post autor: Marek Łach » wt paź 11, 2011 22:31 pm

Mystery Man pisze: A kiedy następny sezon? Wiem, że ma być 16 odcinków i być może rozwalą je na dwie części. Oby nie było jak z "Mad Men", gdzie czekać przyszło prawie 2 lata. Póki co zobaczymy co AMC pokaże w "Hell on Wheels" (6 listopada), bo ten "The Killing" był z lekka rozczarowujący, o "The Walking Dead" już nie wspomnieć.
Zdjęcia mają ruszać na początku przyszłego roku. Ciekawe, czy drugi sezon The Walking Dead przyniesie jakąś poprawę. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#671 Post autor: Koper » śr paź 12, 2011 21:02 pm

O Jezus Maria, przez chwilę myślałem, że ten typ na awatarze Łacha, to Zimmer :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#672 Post autor: Mystery » czw paź 13, 2011 12:05 pm

Widzę, że Marek ma nowego mentora :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#673 Post autor: Koper » czw paź 13, 2011 19:06 pm

A kto to w ogóle jest? Wygląda jak skrzyżowanie Hansa z Panem Józkiem, hodowcą kurczaków z Chociul. :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#674 Post autor: Mystery » czw paź 13, 2011 19:11 pm

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#675 Post autor: Koper » czw paź 13, 2011 19:38 pm

Ciekawe czy Łachu prowadził po pijaku czy też potrzebuje pomocy by uniknąć alimentów. ;)

ODPOWIEDZ