Kręgosłup diabła
Bardzo fajny film, może nie jest to poziom Fauna, ale na pewno przewyższa współczesną produkcję horrorową (w tym tę jej lepszą część). Podobał mi się o wiele bardziej niż wszystkie przestylizowane Sierocińce. Trochę tylko wkurzają te przerysowane czarne charaktery u Del Toro - tak samo było w Faunie i spłycało tamten film, identycznie jest i tutaj. Ciekawe za to, że w Kręgosłupie źli to lewicowcy, których w Faunie reżyser z kolei nieznośnie idealizował.
Breaking Bad - sezon 4
Jakoś nie potrafię stwierdzić, czy któryś sezon odbiega poziomem od pozostałych - ogólnie mam uczucie, że BB cały czas jedzie na tej samej jakości. Choć muszę przyznać, że ostatnie odcinki 4 sezonu były chyba najbardziej ekscytującymi w historii serialu. Wrażenia pozytywne, ale jakoś nie potrafię się BB bezgranicznie zachwycić, jak to robi wielu. Trudno do czegoś ten serial przyrównać, dla mnie to najprędzej taka znacznie ulepszona wersja Dextera, bez głupoty i manipulacji tamtego serialu, ale wciąż z poczuciem, że to serial opierający się na typowo serialowych mechanizmach, a nie produkcja roszcząca sobie prawo do rewolucyjności czy hiperrealizmu, jak perełki z HBO. Mimo to szkoda, że tyle trzeba czekać na finałowy sezon.

Myster, gdzie się podziewasz ostatnio?