OKŁADKI - Wielka Baza Danych

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: OKŁADKI - Wielka Baza Danych

#1351 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 11, 2011 17:44 pm

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1352 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 11, 2011 17:56 pm

Wygląda słodko :) A to żółto to rzeczywiście może być jakaś nakładka. Zresztą jest to chyba częsta praktyka wśród japońskich płyt. Ja mam tak np. ze "Sky Crawlers".
Ta okładka jest tekturowa:
Obrazek

A pod nią mamy już normalne CD z taką okładką:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Re:

#1353 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 19:05 pm

Bucholc Krok pisze:Ciekawy pomysł:

Obrazek

a tutaj w całości odsłonięta (trzeba kliknąć, żeby powiększyć).

Obrazek

Że tak naiwnie zapytam - ma ktoś tę płytę? To żółte to jest jakaś tekturowa nakładka?
nie mam tej płyty i nigdy jej nie widziałem, ale rozwiązanie tej sprawy może być takie jak na zupełnie innej płycie, którą akurat posiadam:

NAOKI SATO - WATERBOYS (Universal Music Japan) :

Obrazek

cały tekst na tej białej okładce i ta odwrócona noga są puste w środku - to są wycięte formy, a po otwarciu tej białej pierwszej strony książeczki jest okładka normalna z tym samym tekstem już nadrukowanym i z wizerunkiem morza, które widać szczególnie nawet teraz wewnątrz tej odwróconej nogi. tak więc podejrzewam, że to wyżej to podobny zabieg - strona pierwsza ta żółta ma wycięty w sobie ten jeden kwadracik i jak się to otworzy to jest przednia okładka.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1354 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 11, 2011 19:55 pm

Wawrzyniec pisze:Zresztą jest to chyba częsta praktyka wśród japońskich płyt.

M.in. Kod Da Vinci taką ma. :) Niestety jak się przegląda oferty sklepowe to każą sobie za to dodatkowo płacić. :|
Ja mam tak np. ze "Sky Crawlers".
Kupowana w Europie?
Adam pisze:NAOKI SATO - WATERBOYS (Universal Music Japan) :
Obrazek
Nic mi się nie otwiera. :( Ale to chyba Otaku ma coś nawalone, bo przez przeglądarkę też się nie da wejść na ich stronę.

A tutaj dwie ciekawostki z innej beczki:

Obrazek
Obrazek
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1355 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 20:05 pm

Bucholc Krok pisze:Nic mi się nie otwiera. :( Ale to chyba Otaku ma coś nawalone, bo przez przeglądarkę też się nie da wejść na ich stronę.
mi działa. mówiłem o tym cd - http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UPCH-1284
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1356 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 11, 2011 20:11 pm

Bucholc Krok pisze:
Ja mam tak np. ze "Sky Crawlers".
Kupowana w Europie?
Tego w Europie nie można zdobyć. Sprowadzana z Japonii przez Althazana ma się rozumieć 8)

Ciekawe te hentaiowe okładki coś zapodał. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1357 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 20:11 pm

mega. najlepsze Buchola w karierze 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1358 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 11, 2011 20:19 pm

Adam pisze:tak więc podejrzewam, że to wyżej to podobny zabieg - strona pierwsza ta żółta ma wycięty w sobie ten jeden kwadracik i jak się to otworzy to jest przednia okładka.
Mnie się zdaje, że to wszystko zostało nadrukowane na nakładkę. Wzór puzli jest cokolwiek skomplikowany i przy ciągłym ściąganiu mogłoby się coś uszkodzić. No ale to tylko gdybanie..
Wawrzyniec pisze:Ciekawe te hentaiowe okładki coś zapodał. :)
Może to tylko taka zachęta do kupna, a sama płyta to jakaś bublowata składanka. Nie mam pojęcia.
Możecie je powiększyć. Ja mam mały monitor i większe mi go rozsadzają. Wystarczy w adresie do okładki zmienić 300 na np. 500. Czasami 1200 tez wchodzi, ale nie sprawdzałem.
Ostatnio zmieniony wt paź 11, 2011 20:20 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1359 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 20:20 pm

Bucholc Krok pisze:Mnie się zdaje, że to wszystko zostało nadrukowane na nakładkę. Wzór puzli jest cokolwiek skomplikowany i przy ciągłym ściąganiu mogłoby się coś uszkodzić. No ale to tylko gdybanie..
e tam, ten wzorek jest po prostu wycięty i tyle, a ta żólta strona to pierwsza strona książeczki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1360 Post autor: Bucholc Krok » wt paź 11, 2011 20:22 pm

Raczej nakładka? Bo książeczka jest cała niebieska?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1361 Post autor: Adam » wt paź 11, 2011 20:23 pm

w Waterboys też mam całą niebieską książeczkę, a pierwsza jej strona którą widzisz jest biała :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1362 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 13, 2011 14:55 pm

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1363 Post autor: Koper » czw paź 13, 2011 19:09 pm

Niech Intrada zmieni naczelnego grafika. Tak skaszanić czcionki to nawet s.pl w swoich wydaniach nie potrafił. :|
Fright Night jeszcze daje radę, ale w "Funeral Home" napis "composed and conducted by Jerry Fielding" to jak z innej bajki.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1364 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 13, 2011 23:47 pm

"Fright Night" mi się podoba, gdyż jest to kalka plakatu. A Fielding mi się podoba, chociaż za pierwszym razem nie zwróciłem uwagi na tę beznadziejną czcionkę. :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1365 Post autor: Adam » ndz paź 30, 2011 15:26 pm

EPIC :!: :!: :!: 8)
Obrazek
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ