a) Bo on ma takiego samego pierdolca na tle Vangelisa jak wy na punkcie Hansa Zimmera

b) Bo on ma takiego samego pierdolca na tle Greka jak wy na punkcie Niemca

Bo ma pochodnie i fajerwerki?DanielosVK pisze:Nie. Zn. pierdolca mam, ale nie pod tym względem. Po prostu wersja Prażan ssie.
http://www.youtube.com/watch?v=C_TfW0yz ... re=related
Za to przeciwko takim aranżacjom nie mam nic przeciwko. Refren trochę spaprany może, ale ogólnie podoba mi się taka wersja.
Bardzo ładnie napisanePaweł Stroiński pisze:Muzyki filmowej słucham, bo mnie ciekawi, co kompozytor (nie aranżer na kompilację) wymyślił do danego filmu. Jestem w stanie w tej chwili słuchać muzyki filmowej bez filmu, bo sądzę, że po tym, jak słucham tego gatunku od 15 lat, mam chyba prawo uważać, że jestem w stanie sobie wyobrazić, jak to w filmie wypadnie.
Modern Talking
No, kurwa, wiele to Prażan interesuje czy od 3 do 4 minuty utworu pisał jakiś Balfe czy inna lama. Mnie zresztą tak samo.Paweł Stroiński pisze:Chodzi mi o to, że to nie jest music of Hans Zimmer tylko music inspired by the themes of Hans Zimmer. Podawanie tych kawałków jako Hansa (zresztą, kto wie, czy to tylko materiał Zimmera? Czy Prażanie wiedzą cokolwiek o additional music?) to przy tych aranżacjach po prostu nadużycie.
A kompilacja jest do filmu?? Nie, to tylko zbiór tematów z różnych filmów.Paweł Stroiński pisze:Muzyki filmowej słucham, bo mnie ciekawi, co kompozytor (nie aranżer na kompilację) wymyślił do danego filmu. Jestem w stanie w tej chwili słuchać muzyki filmowej bez filmu, bo sądzę, że po tym, jak słucham tego gatunku od 15 lat, mam chyba prawo uważać, że jestem w stanie sobie wyobrazić, jak to w filmie wypadnie.
Myślę, że mylisz pojęcie kultu z hitem. Oczywiście nie odbieraj tego źle, bo dobrze wiesz, że lubię muzykę do Incepcji i ją sobie cenię, więc nie chcę być złośliwy.
Hit to bardzo popularna muzyka, słuchana i wciskana wszędzie w jakimś określonym czasie, żeby potem przeminąć (i zostać zapamiętana przez zagorzałych wielbicieli, oczywiście, ale tylko), a kult to coś, co jest uznane i uwielbiane na przestrzeni całej historiii. Incepcja na razie jest tylko hitem.