CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#646 Post autor: Mystery » wt wrz 27, 2011 12:02 pm

Boardwalk Empire sezon 2 - nareszcie. 8)
Ja tam chyba poczekam z oglądaniem jak się skończy :)
bo reszta jest w miarę normalna i nie ma na to czasu. ;)
Belgijsko-francuskie kino niezależne
będącą wielkim hołdem głównie dla włoskiego giallo
I kto tu jest normalny :wink: A tak poważnie okazale to wygląda, nie słyszałem tym wcześniej.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#647 Post autor: Koper » wt wrz 27, 2011 17:46 pm

Ty, no, sorry, 1,5-godzinny film będący ucztą dla oczu a 4 sezony serialu, który jak wszystkie inne zdaje się nie mieć końca (bo kiedy go zakończą, jak się publika znudzi i przestaną dobrze na tym zarabiać) to deczko różnicy. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Szefuncio
Parkingowy przed studiem nagrań

#648 Post autor: Szefuncio » wt wrz 27, 2011 22:04 pm

weekend w tvp
K2 , The Shadow , Express Bangkok , Ostatni Skaut 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#649 Post autor: Adam » śr wrz 28, 2011 08:33 am

Szefuncio pisze:Ostatni Skaut 8)
megakult!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#650 Post autor: Ghostek » śr wrz 28, 2011 21:40 pm

Obrazek

Naprawdę mocny film! Nie każdy polubi o ile ktokolwiek. Na mnie olbrzymie wrażenie wywarł przez swoją brutalność i bezpardonowość.

Tutaj opis:

http://www.imdb.com/title/tt1273235/
Obrazek

Templar

#651 Post autor: Templar » wt paź 04, 2011 22:16 pm

1920 Bitwa Warszawska - przyofftopowałem o niej już w innym dziale, ocena 8-/10 ;)

Boardwalk Empire, 2. sezon - jeden z najlepszych seriali zeszłego roku, w końcu doczekałem się kolejnego sezonu, dwa odcinki obejrzane i krótko: jest świetnie, zrobiły nam się 2 konkurujące obozy, jeden trochę mniej liczny i jestem bardzo ciekawy jak to się zakończy. Mam dylemat komu kibicować, bo lubię Nucky'ego i Jimmiego, może Jimmy zmądrzeje i wróci na stare śmieci ;) Ocena 9+/10

House, 17807417806487. sezon (no dobra tak naprawdę 8. :P) - kiedyś bardzo uwielbiałem ten serial, ale z czasem zaczął mi się nudzić i oglądałem go tylko dla humoru głównie w scena z Housem i Wilsonem, 8. sezon zaczyna się w więzieniu i przez cały odcinek wieje nudą, tyle mogę powiedzieć :P Ze zwiastuna drugiego odcinka wynika, że ma wrócić do szpitala, pojawia się też Wilson i "We're not friends anymore", także czarno to widzę :P Ocena 7-/10

Terra Nova, 1. sezon - nudziło mi się wieczorem i postanowiłem coś obejrzeć, akurat ktoś wspomniał o tym serialu, na razie obejrzałem pierwszy dwugodzinny odcinek i zapowiada się całkiem fajny serial. Połączenie LOSTów, Avatara i Parku Jurajskiego, mamy rok dwa tysiące sto któryś tam, Ziemia przeludniona tlenu nie ma, roślin nie ma, no po prostu niczego nie ma (Konowicz wygrał w końcu wybory!) i naukowcy znaleźli jakąś dziurę która przenosi nas ileś tam milionów wstecz do czasów dinozaurów, gdzie tlenu i roślinek jest pod dostatkiem ;) Miało być super i wszyscy mieli od nowa budować cywilizację, ale jak to zawsze bywa od razu tworzyły nam się tam dwa obozy, jest też sporo problemów z dinusiami, no i są jeszcze jakieś tajemnicze znaki rodem z ostatniej części Indy'ego. Ogólnie byłoby rewelacyjnie, gdyby parę nielogicznych rzeczy, odnaleziony portal działa tylko w jedną stronę, naukowcy wrzucili sondę, by sprawdzić, czy nie będzie to miało wpływu na obecne czasy, sonda nie została odnaleziona, czyli doszli do wniosku, że przenosi do innego wymiaru. No i tak zaczęli nam po kolei wskakiwać rekruci albo zwycięzcy loterii, no właśnie powrotu nie ma, to skąd oni u licha wiedzieli, że to przenosi człowieka w czasie, a nie jakaś nowoczesna maszynka do mielenia mięsa? Dalej dowiadujemy się, że pomimo braku możliwości powrotu to kontaktować się z czasami obecnymi mogą, jak? Tego już nie wyjaśnili :P Ocena 8/10 Trochę zawyżam, bo końcówka była bardzo ciekawa i w następnych odcinkach może być ciekawie ;)

Dexter, 6. sezon - nie będę ukrywać, że jestem fanbojem Dextera, pierwszy odcinek całkiem dobry, bez rewelacji, ale zapowiada się bardzo dobry wątek główny, także krótko - ocena 9/10 ;D

Hawaii Five-0, 2. sezon - zazwyczaj nie lubię tego typu seriali, ale ten mnie akurat jakoś wciągnął, świetne widoczki Hawajów (w sam raz na jesień/zimę), dobra muzyka i świetni bohaterowie (Danny i Steve wymiatają). Podoba mi się też wątek główny, szkoda tylko, że w pierwszym sezonie poświęcono mu ze 3 odcinki i po kilka sekund w innych, a w drugim był tylko jeden :/ Ocena mocne 8/10 :D

A poza tym obejrzałem jeszcze po raz kolejny wszystkie Bondy (22 oficjalne + 3 nieoficjalne) w 7 dni, ale już o tym nie będę się rozpisywać, jestem fanbojem Bonda, także wiecie jakich ocen się spodziewać ;)
Ostatnio zmieniony śr paź 05, 2011 10:02 am przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#652 Post autor: Adam » śr paź 05, 2011 08:39 am

Templar pisze:A poza tym obejrzałem jeszcze po raz kolejny wszystkie Bondy (22 oficjalne + 3 nieoficjalne) w 7 dni, ale już o tym nie będę się rozpisywać, jestem fanbojem Bonda, także wiecie jakich ocen się spodziewać ;)
8) AMEN BRACIE, AMEN :!: :!:
#FUCKVINYL

Templar

#653 Post autor: Templar » śr paź 05, 2011 10:41 am

O a co do Bondów, to podobno po Craigu, będziemy mieli murzyna:

http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1144 ... ejsce.html

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#654 Post autor: Adam » śr paź 05, 2011 10:41 am

ploty. tak jak już z 15 wokalistów miało śpiewać do nowego piosenkę. Craig ma kontrakt na 5 filmów, więc jeszcze z 6 lat nim pobędzie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#655 Post autor: Koper » śr paź 05, 2011 11:53 am

Templar pisze:1920 Bitwa Warszawska - przyofftopowałem o niej już w innym dziale, ocena 8-/10 ;)

Boardwalk Empire, 2. sezon - jeden z najlepszych seriali zeszłego roku, w końcu doczekałem się kolejnego sezonu, dwa odcinki obejrzane i krótko: jest świetnie, zrobiły nam się 2 konkurujące obozy, jeden trochę mniej liczny i jestem bardzo ciekawy jak to się zakończy. Mam dylemat komu kibicować, bo lubię Nucky'ego i Jimmiego, może Jimmy zmądrzeje i wróci na stare śmieci ;) Ocena 9+/10

House, 17807417806487. sezon (no dobra tak naprawdę 8. :P) - kiedyś bardzo uwielbiałem ten serial, ale z czasem zaczął mi się nudzić i oglądałem go tylko dla humoru głównie w scena z Housem i Wilsonem, 8. sezon zaczyna się w więzieniu i przez cały odcinek wieje nudą, tyle mogę powiedzieć :P Ze zwiastuna drugiego odcinka wynika, że ma wrócić do szpitala, pojawia się też Wilson i "We're not friends anymore", także czarno to widzę :P Ocena 7-/10

Terra Nova, 1. sezon - nudziło mi się wieczorem i postanowiłem coś obejrzeć, akurat ktoś wspomniał o tym serialu, na razie obejrzałem pierwszy dwugodzinny odcinek i zapowiada się całkiem fajny serial. Połączenie LOSTów, Avatara i Parku Jurajskiego, mamy rok dwa tysiące sto któryś tam, Ziemia przeludniona tlenu nie ma, roślin nie ma, no po prostu niczego nie ma (Konowicz wygrał w końcu wybory!) i naukowcy znaleźli jakąś dziurę która przenosi nas ileś tam milionów wstecz do czasów dinozaurów, gdzie tlenu i roślinek jest pod dostatkiem ;) Miało być super i wszyscy mieli od nowa budować cywilizację, ale jak to zawsze bywa od razu tworzyły nam się tam dwa obozy, jest też sporo problemów z dinusiami, no i są jeszcze jakieś tajemnicze znaki rodem z ostatniej części Indy'ego. Ogólnie byłoby rewelacyjnie, gdyby parę nielogicznych rzeczy, odnaleziony portal działa tylko w jedną stronę, naukowcy wrzucili sondę, by sprawdzić, czy nie będzie to miało wpływu na obecne czasy, sonda nie została odnaleziona, czyli doszli do wniosku, że przenosi do innego wymiaru. No i tak zaczęli nam po kolei wskakiwać rekruci albo zwycięzcy loterii, no właśnie powrotu nie ma, to skąd oni u licha wiedzieli, że to przenosi człowieka w czasie, a nie jakaś nowoczesna maszynka do mielenia mięsa? Dalej dowiadujemy się, że pomimo braku możliwości powrotu to kontaktować się z czasami obecnymi mogą, jak? Tego już nie wyjaśnili :P Ocena 8/10 Trochę zawyżam, bo końcówka była bardzo ciekawa i w następnych odcinkach może być ciekawie ;)

Dexter, 6. sezon - nie będę ukrywać, że jestem fanbojem Dextera, pierwszy odcinek całkiem dobry, bez rewelacji, ale zapowiada się bardzo dobry wątek główny, także krótko - ocena 9/10 ;D

Hawaii Five-0, 2. sezon - zazwyczaj nie lubię tego typu seriali, ale ten mnie akurat jakoś wciągnął, świetne widoczki Hawajów (w sam raz na jesień/zimę), dobra muzyka i świetni bohaterowie (Danny i Steve wymiatają). Podoba mi się też wątek główny, szkoda tylko, że w pierwszym sezonie poświęcono mu ze 3 odcinki i po kilka sekund w innych, a w drugim był tylko jeden :/ Ocena mocne 8/10 :D

A poza tym obejrzałem jeszcze po raz kolejny wszystkie Bondy (22 oficjalne + 3 nieoficjalne) w 7 dni, ale już o tym nie będę się rozpisywać, jestem fanbojem Bonda, także wiecie jakich ocen się spodziewać ;)
Tobie płacą za to czy też naprawdę się nudzisz? :D Bo normalny człowiek raczej miałby problem ze znalezieniem tyle czasu w tygodniu życia.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#656 Post autor: Adam » śr paź 05, 2011 11:56 am

:D
#FUCKVINYL

Templar

#657 Post autor: Templar » śr paź 05, 2011 19:51 pm

Koper pisze:Tobie płacą za to czy też naprawdę się nudzisz? :D Bo normalny człowiek raczej miałby problem ze znalezieniem tyle czasu w tygodniu życia.
Na brak wolnego czasu w ostatnich dniach nie narzekam, po 4 filmy oglądałem, teraz już nie mam co oglądać, bo tak przeleciałem TOP 100 na filmwebie i IMDB i już wszystko widziałem i to niektóre po kilka(naście/dziesiąt) razy :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#658 Post autor: Adam » śr paź 05, 2011 21:09 pm

:shock: :o
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#659 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 06, 2011 08:39 am

Templar pisze:teraz już nie mam co oglądać,
Niewolnicę Izaurę też już oglądałeś?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#660 Post autor: Koper » czw paź 06, 2011 19:40 pm

Proponuję maraton z Modą na Sukces, od pierwszego odcinka zacząć, akurat czas zleci.

ODPOWIEDZ