1920 Bitwa Warszawska - przyofftopowałem o niej już w innym dziale, ocena 8-/10
Boardwalk Empire, 2. sezon - jeden z najlepszych seriali zeszłego roku, w końcu doczekałem się kolejnego sezonu, dwa odcinki obejrzane i krótko: jest świetnie, zrobiły nam się 2 konkurujące obozy, jeden trochę mniej liczny i jestem bardzo ciekawy jak to się zakończy. Mam dylemat komu kibicować, bo lubię Nucky'ego i Jimmiego, może Jimmy zmądrzeje i wróci na stare śmieci

Ocena 9+/10
House, 17807417806487. sezon (no dobra tak naprawdę 8.

) - kiedyś bardzo uwielbiałem ten serial, ale z czasem zaczął mi się nudzić i oglądałem go tylko dla humoru głównie w scena z Housem i Wilsonem, 8. sezon zaczyna się w więzieniu i przez cały odcinek wieje nudą, tyle mogę powiedzieć

Ze zwiastuna drugiego odcinka wynika, że ma wrócić do szpitala, pojawia się też Wilson i "We're not friends anymore", także czarno to widzę

Ocena 7-/10
Terra Nova, 1. sezon - nudziło mi się wieczorem i postanowiłem coś obejrzeć, akurat ktoś wspomniał o tym serialu, na razie obejrzałem pierwszy dwugodzinny odcinek i zapowiada się całkiem fajny serial. Połączenie LOSTów, Avatara i Parku Jurajskiego, mamy rok dwa tysiące sto któryś tam, Ziemia przeludniona tlenu nie ma, roślin nie ma, no po prostu niczego nie ma (Konowicz wygrał w końcu wybory!) i naukowcy znaleźli jakąś dziurę która przenosi nas ileś tam milionów wstecz do czasów dinozaurów, gdzie tlenu i roślinek jest pod dostatkiem

Miało być super i wszyscy mieli od nowa budować cywilizację, ale jak to zawsze bywa od razu tworzyły nam się tam dwa obozy, jest też sporo problemów z dinusiami, no i są jeszcze jakieś tajemnicze znaki rodem z ostatniej części Indy'ego. Ogólnie byłoby rewelacyjnie, gdyby parę nielogicznych rzeczy, odnaleziony portal działa tylko w jedną stronę, naukowcy wrzucili sondę, by sprawdzić, czy nie będzie to miało wpływu na obecne czasy, sonda nie została odnaleziona, czyli doszli do wniosku, że przenosi do innego wymiaru. No i tak zaczęli nam po kolei wskakiwać rekruci albo zwycięzcy loterii, no właśnie powrotu nie ma, to skąd oni u licha wiedzieli, że to przenosi człowieka w czasie, a nie jakaś nowoczesna maszynka do mielenia mięsa? Dalej dowiadujemy się, że pomimo braku możliwości powrotu to kontaktować się z czasami obecnymi mogą, jak? Tego już nie wyjaśnili

Ocena 8/10 Trochę zawyżam, bo końcówka była bardzo ciekawa i w następnych odcinkach może być ciekawie
Dexter, 6. sezon - nie będę ukrywać, że jestem fanbojem Dextera, pierwszy odcinek całkiem dobry, bez rewelacji, ale zapowiada się bardzo dobry wątek główny, także krótko - ocena 9/10 ;D
Hawaii Five-0, 2. sezon - zazwyczaj nie lubię tego typu seriali, ale ten mnie akurat jakoś wciągnął, świetne widoczki Hawajów (w sam raz na jesień/zimę), dobra muzyka i świetni bohaterowie (Danny i Steve wymiatają). Podoba mi się też wątek główny, szkoda tylko, że w pierwszym sezonie poświęcono mu ze 3 odcinki i po kilka sekund w innych, a w drugim był tylko jeden :/ Ocena mocne 8/10
A poza tym obejrzałem jeszcze po raz kolejny wszystkie Bondy (22 oficjalne + 3 nieoficjalne) w 7 dni, ale już o tym nie będę się rozpisywać, jestem fanbojem Bonda, także wiecie jakich ocen się spodziewać