Jakie wymijające? Takie są moje odczucia po pierwszym odsłuchu, bez znajomości filmu, do którego nie zamierzam się nawet przez dwie szmaty brać. Jakby było co chwalić, to bym chwalił.Adam pisze:gaszzzz... przyznajcie po prostu że chłop dał radę, a nie te wymijające wypowiedzi żeby tylko nie powiedzieć że po prostu score jest dobryale nie - to polskie - więc wstyd przeca pochwalić
1920 Bitwa Warszawska - Krzesimir Dębski
Re: Bitwa Warszawska 1920 - Krzesimir Dębski
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Pomijając te kiczowate wstawki to jest solidna. I tyle. Nie mniej, ale też nic ponadto. Taki poziom to za oceanem już filmy telewizyjne potrafią mieć, więc nie róbmy halo.Adam pisze:ale akurat Różyczka jako film w aspektach techniczych radzi sobie znakomicie. To samo każdy film Kolskiego, Wajdy, Smarzowskiego itp. Nie przesadzajmy doprawdy.
I nie chce być inaczejMefisto pisze:Eniłej, muzyka nawet zjadliwa - szału nie ma, potrzeby wielkiej na razie, by do tego wracać też nie odczuwam, ale w przeciwieństwie do filmu raczej faila nie ma.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
czy tak trudno zrozumieć że średni koszt porządnego filmu fabularnego u nas to 5 mln PLN, a tyle zagranicą kosztuje jeden odcinek np Gotowych Na Wszystko?Koper pisze:Taki poziom to za oceanem już filmy telewizyjne potrafią mieć, więc nie róbmy halo.

#FUCKVINYL
Jak nie więcej, jeden odcinek House'a to ok. 5 mln $, tak dla porównania Bitwa Warszawska kosztowała 9 mln $...Adam pisze:u nas to 5 mln PLN, a tyle zagranicą kosztuje jeden odcinek np Gotowych Na Wszystko?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dlatego trzeba mierzyć siły na zamiary i rozsądnie gospodarować budżetem. Kto normalny kręci niby blockbuster za 10 baniek?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
ale blocbusterowe technikalia akurat to wyszły w Bitwie nadwyraz dobrze z tego co widać 
problemem jest scenariusz i aktorstwo.

problemem jest scenariusz i aktorstwo.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z tego co widać to wyszło gówno.Adam pisze:ale blocbusterowe technikalia akurat to wyszły w Bitwie nadwyraz dobrze z tego co widać
Fatalny montaż i zdjęcia przypominające teatr telewizji. Bawienie się filtrami, aby były różne dziwaczne odcienie kolorów, przez co mamy piękny wizualny rzyg. Aż dziw bierze, że za to niby Idziak odpowiada. Gdyby taką samą fuszerkę odwalił Scottowi, to ten tak by go zbluzgał i nakopałby do dupy, że Idziak pewnie spędziłby resztę życia w klasztorze karmelitanek. Pal licho scenariusz, aktorstwo i strzał z bata, kiedy Natasza rzuca kapelusz, ten film wygląda źle i to jest najgorsze. Gdyż blockbuster musi właśnie także swoim wyglądem zachęcać, a nie razić.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
gdzie to wyczytałeś? bo ja widzę coś takiego także nie siej znów propagandyWawrzyniec pisze:Fatalny montaż i zdjęcia przypominające teatr telewizji.

Dobra wiadomość jest taka, że efekt 3D nie rani tego filmu. Co prawda nie ma w nim także scen szczególnie dzięki niemu zyskujących, ale obywa się bez ostentacyjnego pokazu nieumiejętności pracy z tego typu nowością i smutnego potwierdzania skromności naszych możliwości. Widać w filmie rękę światowego specjalisty, Sławomira Idziaka.
lub
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=80854
#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Czekałem na ten tekstAdam pisze:Dębski zamknął gęby krzykaczom
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie wyczytałem, ale oczy jeno mam i widzę co się święci.Adam pisze:gdzie to wyczytałeś?Wawrzyniec pisze:Fatalny montaż i zdjęcia przypominające teatr telewizji.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
to masz kiepskie oczy bo w 3 reckach w których jadą po filmie jedyną rzeczą która zbiera tam pochwały jest porządna technika i zdjęcia + 3d i wyraźnie to zaznaczają, no ale Wawrzyniec obejrzał trailer minutowy w dodatku źle zmontowany i ponieważ nie wygląda jak star wars, to już dla niego jest to kupa i na tej podstawie wyciąga wnioski 

#FUCKVINYL
Usunęli już z YouTuba wszystkie utwory i mi jeszcze konto zbanowali. Inne albumy Dębskiego (wydane także przez EMI) są od dawana na YT to myślałem, że się nie będą czepiać 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Hehe, ale przynajmniej zdążyliśmy przesłuchać