Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: Gdzie i jak kupować?

#481 Post autor: bladerunner22 » wt wrz 20, 2011 16:24 pm

+ przesyłka 4 funty :evil:
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#482 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » wt wrz 20, 2011 16:27 pm

Zerknij do skrzynki.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#483 Post autor: swordfish » czw wrz 22, 2011 10:37 am

Bucholc Krok pisze:Lala też wtrynia na przeceny popękane.
Potwierdzam! Ostatnio zamówiłem "Laws of Atracction" za piątaka. Płyta wydana w 2004 roku i chyba za długo im leżała w magazynie. Była folia, była nawet starego typu naklejka z kodem płyty przyklejona na krawędzi. Po rozpakowaniu ząbki były mocno wgniecione i moje pierwsze wyciągnięcie krążka spowodowały, że ząbki wyleciały. Ale na samej płycie nie było żadnych porysowań.
Ale nowe rzeczy, takie do 2-3 lat od premiery zawsze były świeżutkie i pachnące. Może więc te drobne popękania dotyczą tylko starszych rzeczy?

Jeżeli chodzi o kupowanie, to siła nabywcza w ostatnich dniach nam się zmniejsza. :cry: Jeszcze niedawno funt był po 4,5 zł, a teraz już znowu przekracza magiczną barierę 5 zł. Dolar również, było niecałe 3 zł, a teraz już atakują na 3,5 zł. Tak więc ostateczna cena "1941" wahać się będzie z kosztami wysyłki od 115 zł do 130 zł ... :evil:

A w Amazonie.co.uk nowe przeceny:

Narnia 3 Arnolda już za 1,90£ (czyli można mieć już nawet za 10 zł, a jak ktoś kupował za 15 zł, to przepłacił :wink: )

HP Azbakan JW za 2,49£

The Water Horse JNH za 3,50£

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#484 Post autor: Adam » czw wrz 22, 2011 11:17 am

dlatego cza poczekac aż $ stanieje.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#485 Post autor: Bucholc Krok » pt wrz 23, 2011 12:55 pm

swordfish pisze:Ale na samej płycie nie było żadnych porysowań.
Jeszcze tego by brakowało..
Może więc te drobne popękania dotyczą tylko starszych rzeczy?
Nie dość że starych to jeszcze zwrotów ze sklepów. Chyba miałem ze 2 razy cenę sklepową.
Jeżeli chodzi o kupowanie, to siła nabywcza w ostatnich dniach nam się zmniejsza. :cry: Jeszcze niedawno funt był po 4,5 zł, a teraz już znowu przekracza magiczną barierę 5 zł. Dolar również, było niecałe 3 zł, a teraz już atakują na 3,5 zł. Tak więc ostateczna cena "1941" wahać się będzie z kosztami wysyłki od 115 zł do 130 zł ... :evil:
Ceny większe to i mniej chętnych, mniej chętnych to i towar dłużej leży..
Narnia 3 Arnolda już za 1,90£ (czyli można mieć już nawet za 10 zł, a jak ktoś kupował za 15 zł, to przepłacił :wink: )
Można się powiesić. :)
HP Azbakan JW za 2,49£
A tu cena nie dziwi. Ktoś napisał "music inspired by HP"? ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#486 Post autor: Althazan » pt wrz 23, 2011 16:26 pm

A ode mnie ostrzeżenie, gdzie NIE KUPOWAĆ.

Odpowiedź: w SAE! :evil:

Dzisiaj dostałem od nich info o wysyłce mojego zamówienia (złożonego prawie miesiąc temu). Bez żadnego porozumienia wysłali mniej niż połowę zamówienia. Jak to zobaczyłem, to od razu napisałem maila z zapytaniem, czy resztę doślą, ale okazało się, że nie doślą, bo "dostali za mało, więc musieli obciąć kilka zamówień" :!: :!: :!: :shock: Oczywiście zamawiałem płyty, gdy były normalnie dostępne... Co śmieszniejsze (zwłaszcza ich tłumaczenie), że miałem też następne, późniejsze zamówienie z tym samym tytułem, które zrealizowali już jakieś 2 tygodnie temu w całości... ;)

Niczego się nie nauczyli od historii z "Invaders From Mars", gdzie skasowali sporo zamówień, aż się afera zrobiła... Teraz, przy "kilku" nikt tego nawet pewnie nie zauważy, więc ostrzegam - Ty możesz być następny! :mrgreen:
Ja w każdym razie nie kupuję już u prawdziwych PARTACZY...

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#487 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt wrz 23, 2011 16:35 pm

Nie ma to jak kolejny, zadowolony klient :lol:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#488 Post autor: bladerunner22 » pt wrz 23, 2011 17:40 pm

no proszę proszę :D zdenerwowali Althazan( zwanego Zimną Krwią, albo Kamienną Twarzą :D).

Naprawdę potwierdzam Althazana wyprowadzić z równowagi jest ciężko ! :wink: .

Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?. Serio są generalnie super, ale jak się trafi cygan, to po prostu az krew człowieka zalewa i sie odechciewa płyt i wszystkiego.

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#489 Post autor: Althazan » pt wrz 23, 2011 18:17 pm

bladerunner22 pisze:Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?
Tu jestem przygotowany na wszystko... ;)
Ale teraz na allegro to właściwie już nie kupuję, bo ciężko tu kupić rzadkie japońskie wydania... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#490 Post autor: Wurger » pt wrz 23, 2011 18:52 pm

Althazan pisze:
bladerunner22 pisze:Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?
Tu jestem przygotowany na wszystko... ;)
Ale teraz na allegro to właściwie już nie kupuję, bo ciężko tu kupić rzadkie japońskie wydania... :mrgreen:
Jak to powiedziała pewna posłanka - coś tam coś tam - można japońskiego znalesc :wink:
Jesli chodzi o SAE to nigdy z nimi nie mialem problemu jesli chodzi o wysylki plyt.Zamawiałem sporo plyt z roznych wydawnictw i zawsze dostawałem w jednej paczce :D Raz czekałem prawie 2 miechy , bo kolega chciał używanego Delerue ktorego juz nie mieli :?
Rada.
Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat.
PAYPALEM :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#491 Post autor: Bucholc Krok » pt wrz 23, 2011 19:27 pm

Althazan pisze:Ja w każdym razie nie kupuję już u prawdziwych PARTACZY...
A jak ja pisałem to się ze mnie śmiali, że awanturnik.. :D
Wurger pisze:Jak to powiedziała pewna posłanka - coś tam coś tam - można japońskiego znalesc :wink:
Tylko niektórzy sprzedawcy są jakoś mało chętni do sprzedaży.
Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat. PAYPALEM :D
Ale przeciez to niczego nie gwarantuje. Jak nie będą mieć towaru to PP nie pomoże. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#492 Post autor: Althazan » pt wrz 23, 2011 23:02 pm

Wurger pisze:Jesli chodzi o SAE to nigdy z nimi nie mialem problemu jesli chodzi o wysylki plyt.Zamawiałem sporo plyt z roznych wydawnictw i zawsze dostawałem w jednej paczce :D Raz czekałem prawie 2 miechy , bo kolega chciał używanego Delerue ktorego juz nie mieli :?
Rada.
Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat.
PAYPALEM :D
Ja też płacę paypalem, ale tu nie chodzi o to, że mi coś ukradli, albo nie oddali kasy. To jest tak, jakbyś zamówił trzy płyty - np. 2 Predatory i Forever Young - gdy Predator był jeszcze normalnie dostępny (nie było nawet limitu 1/os.), a oni po miesiącu wysłali Ci samego Forever Young i napisali, że sorry - dostali mniej, to musieli obciąć kilka zamówień... ;)

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#493 Post autor: bladerunner22 » ndz wrz 25, 2011 16:56 pm

Panowie mam pytanie, powiedzcie mi jak to jest z grubszymi przesyłkami z amazona. com. Niekoniecznie telewizor czy pralki Np Zegarki. Po dodaniu przedmiotu, przesyłka kurierem widnieje jako darmowa, to raz, no i jak jest z tym cłami :). Czy mi to oclą czy nie? Biorę ze sklepu a nie od sprzedawców. Brał ktoś coś innego niż krążki CD ?

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#494 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » ndz wrz 25, 2011 17:38 pm

Gdy się zalogujesz, to zobaczysz, że 'kurier' do Polski to jedyne 35$. Co do kwot, wolnych od ceł i vat, to była o tym mowa jakiś czas temu. Jedno jest pewne, przesyłki wysyłane kurierem mają zdecydowanie większą szansę na to, że zainteresuje się nimi UC.

Templar

#495 Post autor: Templar » ndz wrz 25, 2011 17:44 pm

Mi jeszcze nigdy nic nie oclili z USA, a kupowałem już np. PSP i DS'a, na paczce była podana wartość rzeczywista - $200 ;) Kuriera nie biorę, bo nie ma sensu, pocztą dostaję w 3-4 dni, ostatnio kupiłem headseta do PS3 na eBayu we wtorek i w piątek już był u mnie.

ODPOWIEDZ