Gdzie i jak kupować?
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: Gdzie i jak kupować?
+ przesyłka 4 funty 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Zerknij do skrzynki.
Potwierdzam! Ostatnio zamówiłem "Laws of Atracction" za piątaka. Płyta wydana w 2004 roku i chyba za długo im leżała w magazynie. Była folia, była nawet starego typu naklejka z kodem płyty przyklejona na krawędzi. Po rozpakowaniu ząbki były mocno wgniecione i moje pierwsze wyciągnięcie krążka spowodowały, że ząbki wyleciały. Ale na samej płycie nie było żadnych porysowań.Bucholc Krok pisze:Lala też wtrynia na przeceny popękane.
Ale nowe rzeczy, takie do 2-3 lat od premiery zawsze były świeżutkie i pachnące. Może więc te drobne popękania dotyczą tylko starszych rzeczy?
Jeżeli chodzi o kupowanie, to siła nabywcza w ostatnich dniach nam się zmniejsza.

A w Amazonie.co.uk nowe przeceny:
Narnia 3 Arnolda już za 1,90£ (czyli można mieć już nawet za 10 zł, a jak ktoś kupował za 15 zł, to przepłacił

HP Azbakan JW za 2,49£
The Water Horse JNH za 3,50£
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jeszcze tego by brakowało..swordfish pisze:Ale na samej płycie nie było żadnych porysowań.
Nie dość że starych to jeszcze zwrotów ze sklepów. Chyba miałem ze 2 razy cenę sklepową.Może więc te drobne popękania dotyczą tylko starszych rzeczy?
Ceny większe to i mniej chętnych, mniej chętnych to i towar dłużej leży..Jeżeli chodzi o kupowanie, to siła nabywcza w ostatnich dniach nam się zmniejsza.Jeszcze niedawno funt był po 4,5 zł, a teraz już znowu przekracza magiczną barierę 5 zł. Dolar również, było niecałe 3 zł, a teraz już atakują na 3,5 zł. Tak więc ostateczna cena "1941" wahać się będzie z kosztami wysyłki od 115 zł do 130 zł ...
![]()
Można się powiesić.Narnia 3 Arnolda już za 1,90£ (czyli można mieć już nawet za 10 zł, a jak ktoś kupował za 15 zł, to przepłacił)

A tu cena nie dziwi. Ktoś napisał "music inspired by HP"?HP Azbakan JW za 2,49£

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
A ode mnie ostrzeżenie, gdzie NIE KUPOWAĆ.
Odpowiedź: w SAE!
Dzisiaj dostałem od nich info o wysyłce mojego zamówienia (złożonego prawie miesiąc temu). Bez żadnego porozumienia wysłali mniej niż połowę zamówienia. Jak to zobaczyłem, to od razu napisałem maila z zapytaniem, czy resztę doślą, ale okazało się, że nie doślą, bo "dostali za mało, więc musieli obciąć kilka zamówień"
Oczywiście zamawiałem płyty, gdy były normalnie dostępne... Co śmieszniejsze (zwłaszcza ich tłumaczenie), że miałem też następne, późniejsze zamówienie z tym samym tytułem, które zrealizowali już jakieś 2 tygodnie temu w całości... 
Niczego się nie nauczyli od historii z "Invaders From Mars", gdzie skasowali sporo zamówień, aż się afera zrobiła... Teraz, przy "kilku" nikt tego nawet pewnie nie zauważy, więc ostrzegam - Ty możesz być następny!
Ja w każdym razie nie kupuję już u prawdziwych PARTACZY...
Odpowiedź: w SAE!

Dzisiaj dostałem od nich info o wysyłce mojego zamówienia (złożonego prawie miesiąc temu). Bez żadnego porozumienia wysłali mniej niż połowę zamówienia. Jak to zobaczyłem, to od razu napisałem maila z zapytaniem, czy resztę doślą, ale okazało się, że nie doślą, bo "dostali za mało, więc musieli obciąć kilka zamówień"

Niczego się nie nauczyli od historii z "Invaders From Mars", gdzie skasowali sporo zamówień, aż się afera zrobiła... Teraz, przy "kilku" nikt tego nawet pewnie nie zauważy, więc ostrzegam - Ty możesz być następny!

Ja w każdym razie nie kupuję już u prawdziwych PARTACZY...
- Nominowany do Emmy
Nie ma to jak kolejny, zadowolony klient 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
no proszę proszę
zdenerwowali Althazan( zwanego Zimną Krwią, albo Kamienną Twarzą
).
Naprawdę potwierdzam Althazana wyprowadzić z równowagi jest ciężko !
.
Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?. Serio są generalnie super, ale jak się trafi cygan, to po prostu az krew człowieka zalewa i sie odechciewa płyt i wszystkiego.

Naprawdę potwierdzam Althazana wyprowadzić z równowagi jest ciężko !

Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?. Serio są generalnie super, ale jak się trafi cygan, to po prostu az krew człowieka zalewa i sie odechciewa płyt i wszystkiego.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Tu jestem przygotowany na wszystko...bladerunner22 pisze:Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?

Ale teraz na allegro to właściwie już nie kupuję, bo ciężko tu kupić rzadkie japońskie wydania...

Jak to powiedziała pewna posłanka - coś tam coś tam - można japońskiego znalescAlthazan pisze:Tu jestem przygotowany na wszystko...bladerunner22 pisze:Pomijając sklepy zagraniczne, to nie tracisz nerwów przy ludziach z allegro?
Ale teraz na allegro to właściwie już nie kupuję, bo ciężko tu kupić rzadkie japońskie wydania...

Jesli chodzi o SAE to nigdy z nimi nie mialem problemu jesli chodzi o wysylki plyt.Zamawiałem sporo plyt z roznych wydawnictw i zawsze dostawałem w jednej paczce

Rada.
Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat.
PAYPALEM

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A jak ja pisałem to się ze mnie śmiali, że awanturnik..Althazan pisze:Ja w każdym razie nie kupuję już u prawdziwych PARTACZY...

Tylko niektórzy sprzedawcy są jakoś mało chętni do sprzedaży.Wurger pisze:Jak to powiedziała pewna posłanka - coś tam coś tam - można japońskiego znalesc![]()
Ale przeciez to niczego nie gwarantuje. Jak nie będą mieć towaru to PP nie pomoże.Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat. PAYPALEM

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Ja też płacę paypalem, ale tu nie chodzi o to, że mi coś ukradli, albo nie oddali kasy. To jest tak, jakbyś zamówił trzy płyty - np. 2 Predatory i Forever Young - gdy Predator był jeszcze normalnie dostępny (nie było nawet limitu 1/os.), a oni po miesiącu wysłali Ci samego Forever Young i napisali, że sorry - dostali mniej, to musieli obciąć kilka zamówień...Wurger pisze:Jesli chodzi o SAE to nigdy z nimi nie mialem problemu jesli chodzi o wysylki plyt.Zamawiałem sporo plyt z roznych wydawnictw i zawsze dostawałem w jednej paczceRaz czekałem prawie 2 miechy , bo kolega chciał używanego Delerue ktorego juz nie mieli
Rada.
Jeśli chcecie mieć wszystkie zamówione płyty to płacie tak ja od lat.
PAYPALEM

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Panowie mam pytanie, powiedzcie mi jak to jest z grubszymi przesyłkami z amazona. com. Niekoniecznie telewizor czy pralki Np Zegarki. Po dodaniu przedmiotu, przesyłka kurierem widnieje jako darmowa, to raz, no i jak jest z tym cłami
. Czy mi to oclą czy nie? Biorę ze sklepu a nie od sprzedawców. Brał ktoś coś innego niż krążki CD ?

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Nominowany do Emmy
Gdy się zalogujesz, to zobaczysz, że 'kurier' do Polski to jedyne 35$. Co do kwot, wolnych od ceł i vat, to była o tym mowa jakiś czas temu. Jedno jest pewne, przesyłki wysyłane kurierem mają zdecydowanie większą szansę na to, że zainteresuje się nimi UC.
Mi jeszcze nigdy nic nie oclili z USA, a kupowałem już np. PSP i DS'a, na paczce była podana wartość rzeczywista - $200
Kuriera nie biorę, bo nie ma sensu, pocztą dostaję w 3-4 dni, ostatnio kupiłem headseta do PS3 na eBayu we wtorek i w piątek już był u mnie.