CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

#46 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 16:04 pm

:D a niby dlaczego? ludzie mają wybór.. ja wolę oryginał od rereca i mam do tego prawo, tak po prostu z zasady, bo nie lubię podrób jeśli mam możliwość kupić oryginał stąd też jak pisałem tylko czekam na wyjście Barbariana i rerec idzie na sprzedaż. Co w tym żenującego że ktoś nie lubi rereców i traktuje je jako niechcem ale muszem (dopóki tylko one są dostępne)?
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#47 Post autor: Althazan » śr wrz 21, 2011 16:47 pm

Ale nie da się powiedzieć, że TERAZ ludzie nie wiedzą o nadchodzących oryginalnych Conanach - a w klasyfikacjach sprzedaży sklepów amerykańskich rerec Conana jest cały czas w czołówce... 8)

Turek

#48 Post autor: Turek » śr wrz 21, 2011 17:02 pm

Adam pisze:ja wolę oryginał od rereca
Adam pisze:moje varese wymięka!
Nie rozumiem też nazywania re-reców "podróbami". Przecież to kolejne nagranie. Każde nagranie klasyki też winno być podróbą jeśli np. symfonie Leonarda Bernsteina nagrał Karajan. To podróba, bo przecież kompozytor nie dyrygował.
Adam pisze::D a niby dlaczego? ludzie mają wybór.. ja wolę oryginał od rereca i mam do tego prawo, tak po prostu z zasady, bo nie lubię podrób jeśli mam możliwość kupić oryginał stąd też jak pisałem tylko czekam na wyjście Barbariana i rerec idzie na sprzedaż. Co w tym żenującego że ktoś nie lubi rereców i traktuje je jako niechcem ale muszem (dopóki tylko one są dostępne)?
Co do tej ignorancji to chodziło mi o te teksty, że niby czego to Fitzpatrick nie musi wymyślać itd.
Ostatnio zmieniony śr wrz 21, 2011 17:07 pm przez Turek, łącznie zmieniany 2 razy.

Turek

#49 Post autor: Turek » śr wrz 21, 2011 17:02 pm

Althazan pisze:Ale nie da się powiedzieć, że TERAZ ludzie nie wiedzą o nadchodzących oryginalnych Conanach - a w klasyfikacjach sprzedaży sklepów amerykańskich rerec Conana jest cały czas w czołówce... 8)
Podasz jakieś źródło ?

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#50 Post autor: Althazan » śr wrz 21, 2011 17:11 pm

Turek pisze:Podasz jakieś źródło ?
A choćby tu:
http://www.moviemusic.com/search/top-se ... undtracks/

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#51 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 17:15 pm

nie wiem czym tu się chwalić skoro na pierwszych miejscach jest takie commando np. - ile ten sklep tego dostał? 1/5 nakładu? mniej? więcej? to i tak mało, ledwie parę setek szt. :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#52 Post autor: Althazan » śr wrz 21, 2011 17:41 pm

Adam pisze:nie wiem czym tu się chwalić skoro na pierwszych miejscach jest takie commando
To jedynie świadczy o tym, że pomimo upływu długiego czasu rerec Conana nadal się dobrze sprzedaje - mimo informacji o planowanym wydaniu oryginalnej ścieżki. Nawet w porównaniu z ostatnimi nowościami, hitami, itp itd...
A ile sklep dostał czegokolwiek to i tak nie ma znaczenia, bo wszystkiego dostaje proporcjonalnie mało/dużo. :)

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#53 Post autor: bladerunner22 » śr wrz 21, 2011 17:43 pm

Althazan pisze:
Adam pisze:nie wiem czym tu się chwalić skoro na pierwszych miejscach jest takie commando
To jedynie świadczy o tym, że pomimo upływu długiego czasu rerec Conana nadal się dobrze sprzedaje - mimo informacji o planowanym wydaniu oryginalnej ścieżki. Nawet w porównaniu z ostatnimi nowościami, hitami, itp itd...
A ile sklep dostał czegokolwiek to i tak nie ma znaczenia, bo wszystkiego dostaje proporcjonalnie mało/dużo. :)
to że lepiej się sprzedaję, niż taka nowość jak Potter Desplata to nie znaczy, że jest to muzyka lepsza :|
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#54 Post autor: Althazan » śr wrz 21, 2011 17:52 pm

bladerunner22 pisze:to że lepiej się sprzedaję, niż taka nowość jak Potter Desplata to nie znaczy, że jest to muzyka lepsza :|
Nikt tu nie mówi o tym jaka muzyka lepsza, tylko daję przykład na to, że ludzie wiedząc o zbliżającym się wydaniu oryginalnego Conana i tak kupują re-rec.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#55 Post autor: Adam » śr wrz 21, 2011 17:53 pm

obawiam się że jak ktos nie siedzi na wiadomych forach czy portalach to tego nie wie, a rerec jest ogólno dostępny wciąż :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
karcharoth
Jestem Żydem
Lokalizacja: Wrocław, niekiedy Kargowa, ale głównie Planet Armstrong

#56 Post autor: karcharoth » czw wrz 22, 2011 01:16 am

bladerunner22 pisze:to że lepiej się sprzedaję, niż taka nowość jak Potter Desplata to nie znaczy, że jest to muzyka lepsza :|
W końcu jakiś sensowny argument.
"If our music survives, which I have no doubt it will, then it will because it is good." - Jerry Goldsmith

Turek

#57 Post autor: Turek » czw wrz 22, 2011 10:13 am

No i fotki z sesji :

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#58 Post autor: Bucholc Krok » pt wrz 23, 2011 12:48 pm

Turek pisze:No i fotki z sesji
W którym miejscu siedzisz? Coś nie mogę znaleźć.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#59 Post autor: Koper » pt wrz 23, 2011 22:32 pm

Jak robił zdjęcia, to chyba nie dziwne, że go na nich nie ma, Bucholc, HELOOOOŁ! :P ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#60 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 23, 2011 22:34 pm

O rany, duch na drugiej fotce :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ