z tym że Hiczkok wtedy już żadnym gigantem nie był, a o Williamsie nikt nie słyszał jeszcze - ot taki maaaaały szkopułWawrzyniec pisze:To ostatni film Alfreda HitchcockaHitchcock i Williams
Dwaj giganci kina jednoczą swe siły w jednym projekcie filmowym
W sumie sam się dziwiłem, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł, aby wydać tę muzykę
VCL-22-11-2010: Family Plot, Taps, Karate Kid, Home Movies
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Macie tu arcydzieło:
http://www.youtube.com/watch?v=UaS07Cqk-9U
ładnie zorkiestrowane ale motywik na klawesyn to z deka już ograny...
http://www.youtube.com/watch?v=UaS07Cqk-9U
ładnie zorkiestrowane ale motywik na klawesyn to z deka już ograny...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O rety i znowu dwóch na jednego
Kojarzycie przynajmniej tę muzykę? W sumie to bardzo ciekawe zjawisko obserwować właśnie giganta kina Hitchcocka i przyszłego giganta Williamsa. Zresztą, a co to za uważanie, że dopiero od "Bliskich Spotkań" i "Star Warsów" Williams jest wartościowy
Właśnie w tych dawnych pracach przed 1977 już słychać, że mamy do czynienia z ciekawym i nietuzinkowym kompozytorem. A takie "Jaws", a takie "Jane Eyre", toż to są już doskonałe zapowiedzi przyszłych wielkich dokonań.
Mimo Waszej przynależności do PTMF, to jednak tutaj się z Wami nie mogę zgodzić. A po za tym drogie Adamie, po co ten cały kloaczny dowcip i język?
Mimo Waszej przynależności do PTMF, to jednak tutaj się z Wami nie mogę zgodzić. A po za tym drogie Adamie, po co ten cały kloaczny dowcip i język?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No, Adam..Wawrzyniec pisze:W sumie to sobie pomyślałem, że jeszcze nikt, jakoś specjalnie nie uczcił mojego powrotu, więc w sumie teraz kiedy Varese wydała tę płytę, to przynajmniej nie musicie się zastanawiać nad prezentem
A to wszystkich jest więcej jak 10Wawrzyniec pisze:Koper ja Ciebie szanuję i zaliczam Ciebie do 10 najlepszych polskich recenzentów muzyki filmowej
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra, gdyż widzę, żeście się bardzo podniecili i teraz jeden drugiego nakręca i ogólnie macie radochę. Więc w ogóle chyba nie ma o czym rozmawiać. Ale sądzę, że może parę osób z PTMFu by się znalazło, które by podzielało moje zdanie. Chociaż mogę się oczywiście mylić, ale nie przeszkadza mi to osamotnienie.
Najmocniej przepraszam, ale zalinkowałeś, kiedy pisałem odpowiedź, więc miałem prawo nie widzieć.Toż Ci zalinkowałem.
Ale tak nie jest, więc i nie olewam ciepłym moczem, więc i nie ma o czym rozmawiać.Prawda jest taka, że jakby to nie było "John Williams" podpisane to byś to olał ciepłym moczem i się tym nie przejmował.
John Williams nie potrzebuje takich tandetnych pomników. Jego muzyka jest najlepszym pomnikiem, jaki mógł sobie wystawić.Wawrzek, weź przebij proboszcza ze Świebodzina i machnij Johnowi pomnik i intronizuj go królem wszechświata. Cool
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No nie?Bucholc Krok pisze:A to wszystkich jest więcej jak 10Wawrzyniec pisze:Koper ja Ciebie szanuję i zaliczam Ciebie do 10 najlepszych polskich recenzentów muzyki filmowej![]()
Czyli potwierdzasz moje słowa, że patrzysz na nazwisko a nie jakość muzy i choćby nagrali pierdzenie w kiblu i podpisali "John Williams" to byś mówił 'gigant'?Wawrzyniec pisze:Ale tak nie jest, więc i nie olewam ciepłym moczem, więc i nie ma o czym rozmawiać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale dlaczego od razu musimy popadać z jednej skrajności w drugąKoper pisze:Czyli potwierdzasz moje słowa, że patrzysz na nazwisko a nie jakość muzy i choćby nagrali pierdzenie w kiblu i podpisali "John Williams" to byś mówił 'gigant'?
A chyba jednak jest więcej niż 10 recenzentów w Polsce, więc to był miły komplement. A ile tam Was jest w PTMF to ja nie mam pojęcia, gdyż sam się nie zaliczam