Turek pisze:Kurde, ja katuje te 11 minut klipów i nie mogę przestać...
Tadlow/Prometheus - CONAN THE BARBARIAN (re-rec) - 2-11-2010
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to go masz na albumie Milanu i o co Ci chodzi?? A to jest re-recording. Już przestań Bucholc pierdolić jak napity. 

Hmmm... posłuchałem paru klipów... Anvil mi się nie podoba - albo mi się zdaje, albo jakieś trąbki dorzucili nie wiadomo po co do tej środkowej partii na smyczki... Ten prolog też mogli sobie darować, za tym akurat nikt nie tęsknił...
Zaraz jeszcze napisze, że Wolverine...bladerunner20 pisze:Gladek jest lepszy od Conana imo.
Hmmm... posłuchałem paru klipów... Anvil mi się nie podoba - albo mi się zdaje, albo jakieś trąbki dorzucili nie wiadomo po co do tej środkowej partii na smyczki... Ten prolog też mogli sobie darować, za tym akurat nikt nie tęsknił...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować), ale Marek ma trochę racji, że zabraknie tego klimatu, w którym mówi "(...)let me tell of the days of high adventure..." i wchodzi Anvil of Crom 
Zresztą moim zdaniem większość dzisiejszych complete'ów/limitów na siłę zapełnia płyty właśnie takimi odpadami, byle by tylko sztucznie uatrakcyjnić produkt. Poza tym to wydanie jest przeznaczone dla kolekcjonerów, i wolałbym (również jako kolekcjoner), by 'czystość' muzyki z Barbarzyńcy została zachowana, a tu wrzucają tego Niszczyciela
Jest takie powiedzenie "Co Bogu boskie, a co cesarzowi cesarskie" i według mnie na tym wydaniu powinna być jeno muzyka z Barbarzyńcy 
A co do Prażan, to aranże/inne orkiestracje to nie wszystko, bo czasami wykonanie w stosunku do oryginału również mocno kuleje
PS. Co do tych słów (wątpliwej wiarygodności) Thaxtona o tym, że niby wszystko Basil doglądał/dawał wskazówki to bym był nieco sceptyczny, bo to może być bardziej marketingowe posunięcie. W końcu współ-producentem jest Prometheus, czyli pewnie i Thaxton
Na 100% jakości byłbym pewny gdyby Basil żył i tego osobiście dopilnował albo dyrygował 
No niby tak, ale jednak jest to taka maniera, która charakteryzuje Silvę/Prażan czyli kompilacyjnego zapychania płyt na siłęTurek pisze:Najlepszy utwór z Niszczyciela ja traktuje jako bonusTo że prażanie grali nieraz kiepsko to też w pewnym sensie powód tego ze często utwory były inaczej orkiestrowane, zmieniali aranże itd... A tutaj jest wszystko oryginalne, a co ważne na dodatek mieli kupę wskazówek i poleceń samego Basila. Jak potężnie brzmi chór w nowym The Kitchen...
A co do Prażan, to aranże/inne orkiestracje to nie wszystko, bo czasami wykonanie w stosunku do oryginału również mocno kuleje
PS. Co do tych słów (wątpliwej wiarygodności) Thaxtona o tym, że niby wszystko Basil doglądał/dawał wskazówki to bym był nieco sceptyczny, bo to może być bardziej marketingowe posunięcie. W końcu współ-producentem jest Prometheus, czyli pewnie i Thaxton
Ostatnio zmieniony czw lis 04, 2010 22:48 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 2 razy.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To przecież Ty masz jakiś problem, ja z tym nie mam problemu, wręcz mnie to cieszy.Bucholc Krok pisze:No i nie masz tam kronikarza, w czym problem?
Phi tam, nie ma tego dziada już na Varese i jest git.Tomek pisze:Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować), ale Marek ma trochę racji, że zabraknie tego klimatu, w którym mówi "(...)let me tell of the days of high adventure..." i wchodzi Anvil of Crom
Zresztą wydaje mi się, że wydanie Varese pozostanie najlepszą płytą z Conana Barbarzyńcy. To jest za długie po prostu. Typowy complete.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Kwestia znalezienia odpowiedniego aktora i wklejenia głosu. No bo jaki jest inny problem?Tomek pisze:Kronikarz nie jest w tym re-recordingu potrzebny (bo i jak mieli by go niby zreplikować)
Rozumiem, że Cię to cieszy, ale masz problem z tym, że mi się ten kronikarz podoba, ot co.Koper pisze:To przecież Ty masz jakiś problem, ja z tym nie mam problemu, wręcz mnie to cieszy.
Ostatnio zmieniony czw lis 04, 2010 22:45 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.