Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

Re: Star Wars

#1936 Post autor: Krzysiek » ndz lis 23, 2025 13:57 pm

50-latkowie mają w głębokim poważaniu pozostałe części a oglądają je ponieważ ich dzieci czy wnuki oglądały. Te właśnie "dzieci", którym już nie chciało się czytać książek, ponieważ substytut jest łatwiejszy do przyswojenia. Identycznie w przypadku książek (w ogólnym znaczeniu) - jedni kupują lub wypożyczają i czytają. Inni już tylko czytają na tablecie. Część nawet nie chce czytać tylko słucha. Ale większość nie czyta bo już nie potrafi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1937 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 23, 2025 17:37 pm

Mystery pisze:
sob lis 22, 2025 20:08 pm
Wawrzyniec pisze:
pt kwie 18, 2025 11:43 am
Podczas Star Wars Celebration ogłoszono całą masę nowych projektów, które pewnie powstaną zaraz po trylogii Riana Johnsona.
Trylogia Riana Johnsona już oficjalnie martwa :wink:
https://www.worldofreel.com/blog/2025/1 ... ively-dead
Świetnie i z czego mam się teraz nabijać? Naśmiewanie się z Trylogii Star Wars Riana Johnsona było częścią mojego DNA.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1938 Post autor: lis23 » ndz lis 23, 2025 19:22 pm

Pięćdziesięciolatkowie oglądają tylko oryginalną trylogię, gdyż jest to "twardy elektorat" Lucasa ;) tzw. ortodoksy i twardy beton ;)
Ja też jestem przed pięćdziesiątką ale ja nie oglądałem SW jako dziecko, pierwszy raz oryginalną trylogię oglądałem w grudniu 1996 roku w wieku 19 lat i potem, parę miesięcy później, więc nie mam doń sentymentu, łatwo przeszedłem więc do prequeli z których podoba mi się nadal tylko "Mroczne Widmo", "Atak Klonów' to jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem: fatalny scenariusz, aktorstwo, dialogi, nierówne efekty specjalne, film ratuje tylko Kamino i finałowa bitwa, "Zemsta Sithów" jest niewiele lepsza, tam ok jest ostatnie 20 - 30 minut filmu. Niestety, cała trylogia prequeli tak się zestarzała wizualnie, ze dzisiaj oczy bolą na to patrzeć, próbowałem w tv ale nie da się + dubbing ;)
Na premierę było lepiej, jeździłem po wszystkie książki, albumy, jakie wydał wtedy Amber i mam je do dzisiaj a teraz kupiłem sobie Star Wars Archives 1997 - 1983 i 1997 - 2005 ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ