Star Wars
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Re: Star Wars
50-latkowie mają w głębokim poważaniu pozostałe części a oglądają je ponieważ ich dzieci czy wnuki oglądały. Te właśnie "dzieci", którym już nie chciało się czytać książek, ponieważ substytut jest łatwiejszy do przyswojenia. Identycznie w przypadku książek (w ogólnym znaczeniu) - jedni kupują lub wypożyczają i czytają. Inni już tylko czytają na tablecie. Część nawet nie chce czytać tylko słucha. Ale większość nie czyta bo już nie potrafi 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Świetnie i z czego mam się teraz nabijać? Naśmiewanie się z Trylogii Star Wars Riana Johnsona było częścią mojego DNA.Mystery pisze: ↑sob lis 22, 2025 20:08 pmTrylogia Riana Johnsona już oficjalnie martwaWawrzyniec pisze: ↑pt kwie 18, 2025 11:43 amPodczas Star Wars Celebration ogłoszono całą masę nowych projektów, które pewnie powstaną zaraz po trylogii Riana Johnsona.![]()
https://www.worldofreel.com/blog/2025/1 ... ively-dead
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Pięćdziesięciolatkowie oglądają tylko oryginalną trylogię, gdyż jest to "twardy elektorat" Lucasa
tzw. ortodoksy i twardy beton 
Ja też jestem przed pięćdziesiątką ale ja nie oglądałem SW jako dziecko, pierwszy raz oryginalną trylogię oglądałem w grudniu 1996 roku w wieku 19 lat i potem, parę miesięcy później, więc nie mam doń sentymentu, łatwo przeszedłem więc do prequeli z których podoba mi się nadal tylko "Mroczne Widmo", "Atak Klonów' to jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem: fatalny scenariusz, aktorstwo, dialogi, nierówne efekty specjalne, film ratuje tylko Kamino i finałowa bitwa, "Zemsta Sithów" jest niewiele lepsza, tam ok jest ostatnie 20 - 30 minut filmu. Niestety, cała trylogia prequeli tak się zestarzała wizualnie, ze dzisiaj oczy bolą na to patrzeć, próbowałem w tv ale nie da się + dubbing
Na premierę było lepiej, jeździłem po wszystkie książki, albumy, jakie wydał wtedy Amber i mam je do dzisiaj a teraz kupiłem sobie Star Wars Archives 1997 - 1983 i 1997 - 2005
Ja też jestem przed pięćdziesiątką ale ja nie oglądałem SW jako dziecko, pierwszy raz oryginalną trylogię oglądałem w grudniu 1996 roku w wieku 19 lat i potem, parę miesięcy później, więc nie mam doń sentymentu, łatwo przeszedłem więc do prequeli z których podoba mi się nadal tylko "Mroczne Widmo", "Atak Klonów' to jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem: fatalny scenariusz, aktorstwo, dialogi, nierówne efekty specjalne, film ratuje tylko Kamino i finałowa bitwa, "Zemsta Sithów" jest niewiele lepsza, tam ok jest ostatnie 20 - 30 minut filmu. Niestety, cała trylogia prequeli tak się zestarzała wizualnie, ze dzisiaj oczy bolą na to patrzeć, próbowałem w tv ale nie da się + dubbing
Na premierę było lepiej, jeździłem po wszystkie książki, albumy, jakie wydał wtedy Amber i mam je do dzisiaj a teraz kupiłem sobie Star Wars Archives 1997 - 1983 i 1997 - 2005
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wojteł
- John Williams
I'll do you one better: ja byłem w siedem osób i Nikomu się nie podobał. Poza tym mój tata jest silniejszy niż Twój.
To prawda, to wąska grupa ortodoksów, przez które ten film zarobił połowę tego co TFA i miał ogromny spadek drugiego weekendu. To ta drobna grupka ortodoksyjnych fanów nie pozwalała przyjśc do kina normalnym ludziom. Ba, powiem więcej: byłem jednym z tych silnych, heteroseksualnych (fuuuuuj), wierzących w boga białych 50latków i osobiście pamiętam jak ze szwagrem pracowaliśmy w zorganizowanych batalionach SW Komannado, powstrzymujących normalnych ludzi przed wyjściem z domu, kradnąc im bilety na ostatniego Jedi, dziurawiąc opony i kablując kontrolerom biletów, że jadą na gapę.lis23 pisze: ↑ndz lis 23, 2025 12:31 pmPoza tym, Przypomnij sobie, jakie oceny od krytyków miał "The Last Jedi", film nie podobał się głównie ortodoksyjnym fanom SW a sam fandom SW to jedno, wielkie dziadostwo, poletko pięćdziesięciolatków i białych, silnych, heteroseksualnych, wierzących w Boga mężczyzn, jak wynika z badań w USA![]()
Szkoda, że krytycy wraz ze zdrowymi psychicznie ludźmi nie byli w stanie zapewnić sukcesu finansowego tego filmu, wszystko zepsuła garstka białych, konserwatywnych ludzi. Im dłużej nad tym myślę, tym bardziej mi to imponuje, bo tych ludzi, którym sie nie podobał ostatni Jedi, było tak z siedem, może osiem osób, a udało nam się uwalić Disneyowi prawie miliard strat.
Więc pamiętaj Lisu, następnym razem wszystko w rękach ludzi takich jak Ty – młodych, czarnych, słabych, homoseksualnych, nie wierzących w boga
I jeszcze takie ćwiczenie mentalne: Załóżmy, że wychodzi kolejny film z serii "seks w wielkim mieście" i robi klapę. Gazety się rozpisują o tym, że porażka finansowa filmu to wina liberalnych kobiet w średnim wieku. Widzisz absurd (a nawet absurdy) tej sytuacji, czy mam je rozpisać?
Andor jest dokładnie "taki sam" jak stare gwiezdne wojny tak jak supermani Snydera i Donnera są "tacy sami". Oglądałeś to w ogóle czy tylko przejrzałes obrazki na filmwebie, i uznałeś, że skoro estetyka jest podobna, to fabuła też? Swoją droga, czasami Ci zazdroszczę takiego życia w bańce. Mógłbym sobie przeczytać 10 lat temu dwa artykuły na jaki roku-dwóch, gdy okazało się, że na przykład recenzeci RT byli opłacani by postować pozytywne recenzje.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze: ↑ndz lis 23, 2025 17:37 pmŚwietnie i z czego mam się teraz nabijać? Naśmiewanie się z Trylogii Star Wars Riana Johnsona było częścią mojego DNA.Mystery pisze: ↑sob lis 22, 2025 20:08 pmTrylogia Riana Johnsona już oficjalnie martwaWawrzyniec pisze: ↑pt kwie 18, 2025 11:43 amPodczas Star Wars Celebration ogłoszono całą masę nowych projektów, które pewnie powstaną zaraz po trylogii Riana Johnsona.![]()
https://www.worldofreel.com/blog/2025/1 ... ively-dead
Mi też trochę smutno, bo fani Johnsona wierzący, że to serio dalej jest w planach, byli jak fani Pana Janusza wierzący, że to już tej jesieni, albo że Memcen wywróci komuś stolik (tym razem naprawdę).
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara